Γράμμα Προς Τον Κύριο Ερντογάν

Author: Νυχτερινή Πένα /

Κύριε Πρόεδρε της Τουρκικής δημοκρατίας, αν και εσείς φαντάζεστε τον εαυτό σας σαν νέο Σουλτάνο, έχω μερικά ερωτήματα για εσάς.

Το πρώτο ερώτημα είναι πως ξεχωρίζουμε έναν βάρβαρο λαό από έναν πολιτισμένο. Είναι απλό, ο πολιτισμένος λαός μετανιώνει για τα λάθη του και προσπαθεί να μην τα επαναλάβει. Η Γερμανία αιματοκύλισε τον κόσμο, οι φρικαλεότητες του ναζιστικού καθεστώτος από την εξόντωση των Εβραίων ως την εκτέλεση πληθυσμών όπου υπήρχε αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής είναι πασίγνωστες. Αλλά η Γερμανία έχει θεσπίσει δριμύτατους νόμους για να μην υπάρξει νέα άνοδος του ναζισμού ποτέ. Εσείς τι κάνετε; Εναγκαλίζεστε το παρελθόν με αγαλλίαση. Δεν αναγνωρίζετε τη σφαγή των Αρμενίων και μας απειλείτε ότι θα επαναληφθεί η 30η Αυγούστου 1922, δηλαδή τι; Ότι θα σφαγιαστούν χιλιάδες άνθρωποι, όχι μάχιμοι στρατιώτες σε μια μάχη αλλά αθώος άμαχος πληθυσμός όπως πριν έναν αιώνα στην Σμύρνη. Το ερώτημα απαντάται από μόνο του. Είστε οι ίδιοι βάρβαροι που βγήκατε από τις στέπες χίλια χρόνια πριν. Φτάσατε σαν κατακτητές ως την καρδιά της Ευρώπης, (μήπως ο Αυστριακός καγκελάριος να σας θυμίζει τι πάθατε έξω από τα τείχη της Βιέννης κάθε 14 Οκτωβρίου;) καταστρέφοντας τα πάντα και δεν πήρατε μαζί σας ούτε ένα ψήγμα πολιτισμού.

Το δεύτερο ερώτημα είναι αν νομίζετε την Ελλάδα για μια χώρα που σας φοβάται ή τρέμει τους λεονταρισμούς σας. Σας διαβεβαιώ ότι δεν ισχύει τίποτα από τα δύο. Είμαστε ειρηνόφιλοι, δεν ξεκινήσαμε ποτέ πόλεμο, μόνο αμυνόμενοι και θέλοντας την ελευθερία μας, αλλά η αγάπη για την ειρήνη δε σημαίνει ότι δεν θα πάρουμε τα όπλα αν χρειαστεί. Το κάναμε πολλές φορές στο παρελθόν, θα το κάνουμε και στο μέλλον αν χρειαστεί.

Το τρίτο ερώτημα είναι ποιος θα είναι ο νικητής αν γίνει ένας πόλεμος. Είμαι σίγουρος για την απάντησή σας, εσείς. Ο αείμνηστος Ουίνστον Τσώρτσηλ στην πιο δύσκολη ώρα του πολέμου είπε ότι αν οι Γερμανοί επιτίθονταν στην Βρετανία οι Βρετανοί θα πολεμούσαν στις ακτές, και τους δρόμους, με όποιο μέσο θα ήταν δυνατό. Το ίδιο ισχύει για εμάς, αγαπάμε την ειρήνη και τη ζωή σε μια τόσο όμορφη χώρα αλλά αν χρειαστεί θα πολεμήσουμε για κάθε μέτρο γης αυτής της χώρας. Και τότε μπορεί να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου, γιατί στα νώτα σας έχετε τους Κούρδους που θα αδράξουν την ευκαιρία να σας πληρώσουν έναν αιώνα βίας και καταπίεσης και τη Συρία στην οποία εισβάλλατε παραβιάζοντας κάθε νομιμότητα. Και εκείνοι περιμένουν να σας διώξουν από το έδαφός τους. Στο νότο έχετε την Κύπρο, σίγουρα θα θελήσει να ελευθερώσει το μισό νησί που βάρβαρα αποκόψατε από όλον τον υπόλοιπο κόσμο σχεδόν μισό αιώνα πριν. Ακόμα συνορεύετε με την Αρμενία, ούτε εκείνοι θα έχουν ξεχάσει πόσο υποστηρίξατε τους Αζέρους στον πρόσφατο μεταξύ τους πόλεμο. Το να προσπαθείτε να δημιουργήσετε προβλήματα στους γείτονές σας προκαλώντας δυσαρέσκεια με όπλο τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς, όπως κάνετε εδώ και στη Βουλγαρία ή να προσπαθείτε να δημιουργήσετε κράτη δορυφόρους όπως στην Αλβανία δεν είναι πολιτική καλής γειτονίας και προσέξτε μήπως αντί για μια μεγάλη πατρίδα καταλήξετε με μια ματωμένη και ακρωτηριασμένη χώρα.

Όποιος απορρίπτει την ειρήνη και επιζητά έναν πόλεμο δεν είναι σοφός, ένα παλιό ρητό λέει ένας πόλεμος μπορεί να αρχίσει όταν θέλουμε, αλλά δεν τελειώνει όταν το θέλουμε. Είσαστε σίγουρος ότι θέλετε να οδηγήσετε την χώρα σας σε αυτό το επικίνδυνο μονοπάτι; Βλέπετε τον εαυτό σας σαν αυτοκράτορα αλλά θυμηθείτε και ο Νέρωνας ήταν αυτοκράτορας και τον θυμόμαστε γιατί κατέστρεψε τη Ρώμη. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου