Το Μεγάλο Κόλπο

Author: Νυχτερινή Πένα /

Ο Μάλκολμ Μπάνιστερ είναι δικηγόρος. Αλλά δεν ασκεί το επάγγελμα καθώς βρίσκεται στη φυλακή για παραβίαση κάποιων νόμων για τις συναλλαγές. Έχει εκτίσει πέντε χρόνια, του μένουν άλλα τόσα και δεν θέλει να τα περάσει στη φυλακή ακόμα και αν είναι μια τόσο βολική όσο αυτή που βρίσκεται μιας και δεν είναι για αυτούς που έχουν μεγάλες ποινές. Όμως ο Μάλκολμ έχει ένα ατού, ξέρει ποιος δολοφόνησε τον ομοσπονδιακό δικαστή Ρέημοντ Φόσετ. Αυτό μόνο του μπορεί να του εξασφαλίσει την αποφυλάκιση, αλλά φαίνεται ότι ο Μάλκολμ έχει και άλλα σχέδια.

Μια ακόμα ιστορία του Τζον Γκρίσαμ, μια όμως που είναι περισσότερο αστυνομική παρά δικαστική αν και περιλαμβάνει τα πανταχού παρόντα δικαστικά τερτίπια και νομικά παιχνίδια που αποτελούν σήμα κατατεθέν του συγγραφέα. Είχε το μυστήριό του και την ανατροπή του αλλά δεν θα το έλεγα από τα καλύτερα έργα του. 

2 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Αυτά τα δικαστικά με ενδιαφέρουν πολύ, είναι όμορφα, Γουίλ. Τη καλησπέρα μου φίλε.

Νυχτερινή Πένα είπε...

Βρε καλώς τον! Αν δεν έχεις διαβάσει Γκρίσαμ τότε να το κάνεις. Έχει όλες τις μορφές δικαστικών. Η Ετυμηγορία είναι το κορυφαίο για εμένα. Ο Γκρίσαμ με έσπρωξε στον Πρώτο Ένορκο φίλε μου.

Δημοσίευση σχολίου