Αστραπές Στο Σκοτάδι

Author: Νυχτερινή Πένα /

Λίγες αναρτήσεις πριν είχαμε μιλήσει για τον κόσμο της Μάγκναμουντ, έναν φανταστικό κόσμο που γνώρισα από τη σειρά βιβλιοπαιχνιδιών του Μοναχικού Λύκου. Το Αστραπές στο Σκοτάδι είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς. Στην εισαγωγή του μαθαίνουμε ότι οι προαιώνιοι εχθροί της Σάμερλαντ επιτέθηκαν και εξολόθρευσαν όλους του πολεμιστές του Τάγματος του Κάι, της ελίτ των πολεμιστών της χώρας. Όλους εκτός από έναν, τον Μοναχικό Λύκο. Ορκίζεται εκδίκηση στα ερείπια του Κάστρου και ξεκινάει να μεταφέρει τα νέα στο βασιλιά. Το ταξίδι δεν είναι εύκολο, τα εχθρικά στρατεύματα έχουν προελάσει και πολιορκούν την πρωτεύουσα και σαν να μην φτάνει αυτό υπάρχουν άγρια ζώα, κοινοί κακοποιοί και άλλα όντα που είναι κακά χωρίς να υπηρετούν τους Άρχοντες του Σκότους.

Ο αναγνώστης αναλαμβάνει το ρόλο του Μοναχικού Λύκου, καθώς εξελίσσεται η διήγηση ο αναγνώστης πρέπει να πάρει αποφάσεις για τις κινήσεις του ήρωα, ποια κατεύθυνση θα πάρει, τι θα κάνει σε κάθε περίσταση, ποια ικανότητά του θα χρησιμοποιήσει. Πότε θα πολεμήσει και πότε θα δοκιμάσει να διαφύγει αν είναι δυνατόν.

Φυσικά κάθε απόφαση έχει άλλες συνέπειες και σε οδηγεί σε άλλα μονοπάτια, ενώ υπάρχουν και στιγμές που παίζει ρόλο και αν είσαι τυχερός ή όχι, πράγμα που δημιουργεί τη δυνατότητα διαφορετικής περιπέτειας κάθε φορά που παίζει κάποιος. Αν εξαντλείται εύκολα αυτό; Να πω μόνο ότι μετά από τριάντα έξι χρόνια απολαμβάνω τις περιπέτειες του Μοναχικού Λύκου όπως και όταν τις πρωτοανακάλυψα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου