Οι Πιο Σημαντικές Ώρες Στην Ιστορία - 3

Author: Νυχτερινή Πένα /

V.

Η Ανάσταση

 

Οι Ιουδαίοι ζήτησαν από τον Πιλάτο να μην μείνουν τα σώματα στο σταυρό και έτσι εκτέλεσαν τους δύο κακούργους σπάζοντας τα γόνατά τους. Αλλά ο Ιησούς είχε ήδη πεθάνει και ένας στρατιώτης απλά του τρύπησε την πλευρά με την λόγχη και έτρεξε αίμα και νερό.

Ο Ιωσήφ από την Αριμαθαία ζήτησε από τον Πιλάτο το σώμα για να το κηδεύσει, μιας και επρόκειτο για έναν επιφανή Ιουδαίο, ο Ρωμαίος δέχτηκε αφού επιβεβαίωσε ότι είχε πεθάνει.

Ο Ιωσήφ μαζί με τον Νικόδημο κήδευσαν το σώμα τυλίγοντάς το σε σουδάρια και αλείφοντάς το με μύρα. Το μνημείο ήταν καινούριο και δεν είχε ταφεί κανείς εκεί, το προόριζε ο Ιωσήφ για τον εαυτό του. Αφού έβαλαν το σώμα, έκλεισαν την είσοδο με έναν μεγάλο βράχο.

 

Η Ιερουσαλήμ βυθίστηκε σε μια ανήσυχη σιωπή, το σκοτάδι και ο σεισμός είχαν κάνει πολλούς να αναρωτιούνται για το αν είχαν κάνει το σωστό και αν είχαν οδηγήσει στην σταύρωση έναν αθώο.

Οι μαθητές είχαν μαζευτεί στο υπερώο όπου είχαν το τελευταίο δείπνο με τον διδάσκαλό τους.

Το Συνέδριο αντιθέτως δεν ησύχαζε. Έστειλαν μια αντιπροσωπεία στον Πιλάτο.

-Κύριε, είπαν, θυμηθήκαμε ότι αυτός ο πλάνος όσο ζούσε είπε: σε τρεις μέρες θα αναστηθώ. Φοβούμαστε ότι οι μαθητές του θα κλέψουν το σώμα και θα πουν ότι αναστήθηκε. Θέλουμε να φρουρηθεί ο τάφος.

-Δεν σας εμποδίζει κανένας, είπε ο Πιλάτος απηυδισμένος, από τους Ιουδαίους.

-Αν είναι δικοί μας θα πουν ότι αναστήθηκε και εμείς το αρνούμαστε. Πρέπει να είναι Ρωμαίοι!

-Εντάξει, είπε ο Πιλάτος, έχετε άνδρες, πηγαίνετε να φυλάξετε τον τάφο.

 

Ξημέρωσε η επόμενη μέρα από το Σάββατο που ήταν το Πάσχα των Εβραίων και μερικές από τις γυναίκες που είχαν συνοδέψει τον Ιησού και τους μαθητές του από την Γαλιλαία πήγαν να ανανεώσουν τα μύρα στο σώμα όπως ήταν το έθιμο των Ιουδαίων.

Ξεκίνησαν πρωί και η ανησυχία τους ήταν πως θα μπορούσαν να μετακινήσουν τον λίθο. Φτάσανε στον τάφο που φρουρούσαν οι Ρωμαίοι λεγεωνάριοι, πιστοί στο καθήκον.

Ακριβώς εκείνη τη στιγμή ένας άγγελος φωτεινός σαν αστραπή εμφανίστηκε. Αποκύλισε τον βράχο ενώ οι Ρωμαίοι σκοποί έπεφταν τρομαγμένοι στο έδαφος.

-Μη φοβόσαστε εσείς, είπε ο άγγελος στις γυναίκες, αλλά γιατί ζητείτε τον ζωντανό ανάμεσα στους νεκρούς; Αναστήθηκε, δεν βρίσκεται εδώ.

Οι γυναίκες δεν πίστευαν στα αυτιά τους.

-Πηγαίνετε να το πείτε στους μαθητές Του, και τον Πέτρο, πείτε τους ότι θα τους συναντήσει στη Γαλιλαία.

Έφυγαν από τον τάφο οι γυναίκες γεμάτες δέος. Πήγαν να πουν στους έντεκα μαθητές που ήταν μαζεμένοι στο υπερώο. Σύντομα θα τους εμφανιζόταν και ο Ιησούς αναστημένος.

Και εκείνοι θα ξεκινούσαν να διαδώσουν το θαύμα στα πέρατα της γης.

 

Τέλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου