Γιορτή Των Ερωτευμένων

Author: Νυχτερινή Πένα /

   Σήμερα το πρωί ξύπνησα ευδιάθετος μια και είναι μια κάπως πιο χαλαρή περίοδος τώρα με τη δουλειά και έχω πιο πολύ χρόνο για γράψιμο και όλα πάνε καλά. Όπως κάθε πρωί η πρώτη μου κίνηση ήταν να ανοίξω το ραδιόφωνο που δευτερόλεπτα αργότερα με ενημέρωσε ότι είμαστε στο πρωί της μέρας των ερωτευμένων.
   Άρχισα να σκέφτομαι την εν λόγω ημέρα. Πάντα με ενοχλούσε και κάποτε το απέδιδα στο ότι την αντιλαμβανόμουν εκ των έξω, χωρίς δηλαδή να είμαι ερωτευμένος. Αλλά φέτος για πρώτη φορά με βρήκε αυτή η μέρα να αγαπώ κάποια, εκείνη που εσείς που με διαβάζετε ξέρετε ως πριγκίπισσά μου. Καθώς είναι ό,τι πιο δυνατό έχω νιώσει θα περίμενε κανείς να είναι διαφορετική και η μέρα αυτή. Αλλά δεν είναι, το ίδιο εκνευριστική παραμένει.
   Δεν μου πήρε πολύ το να καταλάβω το γιατί. Είναι η ψεύτικη ατμόσφαιρά της. Δεν κάνουν την αγάπη οι μπαλάντες και η απαλή μουσική, ούτε τα κόκκινα αντικείμενα κάθε είδους. Τόσο κόκκινο ούτε στην μπουτίκ του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη. Ούτε σήμερα είναι η μόνη μέρα για τρυφερές εκφράσεις και γλυκά λόγια.
   Αν αγαπάς κάποια, αν υπάρχει ένας άλλος άνθρωπος με τον οποίο μοιράζεσαι τα πάντα και είναι το κέντρο του σύμπαντός σου, δεν περιμένεις να του το πεις κάθε 14 Φεβρουαρίου, το λες κάθε μέρα, με κάθε τρόπο. Λεκτικό και μη. Με γλυκά λόγια και τρυφερά, με κάθε κίνηση, με κάθε έκφραση.
   Οπότε είμαι κατά της σημερινής μέρας. Δεν την χρειάζομαι για να πω στην πριγκίπισσά μου πόσο την αγαπώ, της το λέω κάθε μέρα που περνάει, ούτε τη χρειάζομαι για να της κάνω ένα δώρο. Της κάνω πολύ πιο συχνά. Δεν θα της μιλήσω μόνο σήμερα γλυκά, το βράδυ πριν την αφήσω στην αγκαλιά του γλυκού ύπνου, κάθε φορά που της μιλώ το κάνω το ίδιο γλυκά. Ας περάσει λοιπόν η σημερινή μέρα, και αύριο μέρα αγάπης θα είναι όπως και κάθε άλλη που θα έρθει.

6 σχόλια:

next_day είπε...

η κάθε μέρα έτσι πρέπει να είναι καλέ μου....γεμάτη αγάπη... για να είναι η κάθε μέρα ξεχωριστή...
υπέροχο το κείμενο σου για ακόμη μια φορά καλέ μου φίλε...
γεμάτο έρωτα!
Σε φιλώ!

Νυχτερινή Πένα είπε...

Ακριβώς κοριτσάκι με τις μπούκλες, σκέφτεσαι να λες στον αγαπημένο σου ότι τον αγαπάς μια φορά το χρόνο;
Φιλιά και ευχές για μια καλή μέρα.

Ανώνυμος είπε...

καλα,αν εστελνες κι ενα λουλουδακι δεν θα παθαινες τιποτα!!!!!!!!!!!!!!

Νυχτερινή Πένα είπε...

Αλλάμιλάμε για το νόημα της μέρας όχι για το πως, το πως θα το εκφράσεις είναι άλλη ιστορία ( ανάρτηση ενδεχομενως).

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Συμφωνώ μαζί σου και είναι ο λόγος που απεχθάνομαι κι αυτή τη μέρα όπως κάθε τι..πλαστικό! Και άντε κάποια πλαστικά είναι και απαραίτητα. Αλλά τα λουλούδια δεν μπορούνε νάναι πλαστικά, και ο έρωτας δεμ μπορεί νάναι τόσο κιτς όσο οι πλαστικές κόκκινες τεράστιες καρδιές παντού για να διαδηλώσουν ΤΙ;;
Ο Άγιος Έρωτας και οι Αγάπη είναι "κάτι υπόθεσες ψυχικές.." που λέει ο Ποιητής, και κάτι Υποθέσεις εσωτερικής καύσεως!
Καλό σου βράδυ

Νυχτερινή Πένα είπε...

Ακριβώς Ρεγγίνα. χαίρομαι που συμφωνείς.
Η αγάπη είναι αίσθημα και σαν τέτοιο θέλει γνήσιες εκφράσεις.
Την καληνύχτα μου.

Δημοσίευση σχολίου