Ο Αστεροειδής 10

Author: Νυχτερινή Πένα /


Κεφάλαιο 5

Χιούστον
4 Ιουλίου 2017
Ώρα 07:00
Τα οκτώ μέλη της αποστολής ντυμένα με τις διαστημικές στολές τους προχωρούσαν προς την έξοδο για την πίστα της εξέδρας εκτοξεύσεως. Όλοι ήταν αποφασισμένοι να πετύχουν. Ο αστυνομικός στην πόρτα που οδηγούσε στην εξέδρα στάθηκε προσοχή. Οι επτά άντρες και η Κάθρην πέρασαν την πόρτα με τελευταίο τον Γουίλλιαμ που είπε στο φρουρό:
-Ημί-ανάπαυση.... ανάπαυση.
Οι εξέδρες των θεατών ήταν γεμάτες. Όπως η ομάδα βγήκε στην πίστα και άρχισε να βαδίζει προς την εξέδρα οι θεατές επιδόθηκαν σε θερμό χειροκρότημα. Οι άντρες της ασφάλειας παρουσίασαν όπλα καθώς βάδιζαν προς την εξέδρα.
-Οι δικοί μας είναι εκεί έξω; είπε η Κάθρην.
-Όχι, απάντησε ο Εντ που ήξερε τη διαδικασία από άλλες αποστολές. Θα παρακολουθούν από το θεωρείο της αίθουσας επιχειρήσεων.
Ο Μάικ κοίταξε τον ουρανό. Ανέφελος.
-Ωραία μέρα για να γράψουμε ιστορία.
-Βρίσκεις; είπε ο Αλεξάντερ.
Μια φιγούρα πέρασε απ’ τους άντρες που είχαν κυκλώσει την πίστα και πλησίασε την ομάδα. Ο Μάικ αναγνώρισε την Άννα.
-Τι κάνεις εδώ;
-Ήρθα να σου ευχηθώ καλό ταξίδι.
Ο Μάικ της χαμογέλασε. Η Άννα τον αγκάλιασε.
-Καλή τύχη, του είπε.
-Ευχαριστώ.
-Έχεις δίκιο. Είναι ωραίο να νοιάζεσαι για κάποιον.
Τον φίλησε στο μάγουλο και του είπε κοκκινίζοντας:
-Θα’ θελα να γίνουμε φίλοι.
-Φυσικά. Θα τα πούμε.
Ο Μάικ χαιρέτησε με μια αγκαλιά την Άννα και η ομάδα προχώρησε στην εξέδρα. Ο ανελκυστήρας τους ανέβασε στα πενήντα μέτρα όπου ήταν η είσοδος για το διαστημικό λεωφορείο. Οι οκτώ μπήκαν στο όχημα που θα τους ταξίδευε πίσω στο χρόνο. Η Κάθρην και Γουίλλιαμ που δεν είχαν ξαναμπεί σε διαστημικό λεωφορείο ήταν αυτοί που κοίταζαν τα πάντα με θαυμασμό και που χρειάστηκαν τη μεγαλύτερη βοήθεια απ’ τους τεχνικούς για να προσδεθούν και φορέσουν τα κράνη τους.
Ο χώρος που θα κάθονταν τα οκτώ μέλη της αποστολής ήταν κάπως ημικυκλικός. Στο μπροστά μέρος κάθονταν οι δύο χειριστές του διαστημικού λεωφορείου. Ήταν οι πρώτοι που κάθισαν στις θέσεις τους και ξεκίνησαν την προετοιμασία του Εντερπράιζ.
-Ηλεκτρικά συστήματα.
-Εντάξει.
-Ηλεκτρονικά συστήματα.
-Εντάξει.
-Όργανα ναυσιπλοΐας.
-Λειτουργούν.
-Πηδάλιο.
-Ρυθμισμένο.
-60΄΄ ως την ολοκλήρωση των διαγνωστικών.
Ο Εντ στράφηκε στην οθόνη του εξοπλισμού που είχε προστεθεί στο Εντερπράιζ γι’ αυτή την αποστολή.
-Μετρητής Ντιράκ.
-Λειτουργεί.
-Ροή σωματιδίων Βαν Άλλεν.
-Στο μηδέν.
-Συγκυβερνήτη;
-Στο μηδέν.
-Συσκευή εγκλεισμού;
-Λειτουργεί.
Όσο οι δύο σμήναρχοι επιθεωρούσαν το σκάφος τους οι υπόλοιποι ολοκληρώνουν την εγκατάστασή τους. Πίσω απ’ τους δύο χειριστές καθόταν ο Μάικ Γκόρντον ανάμεσα στην Κάθρην και τον Αλεξάντερ. Ο αρχαιολόγος πρόσεξε πως ο Εντ είχε στερεώσει στο ταμπλό μπροστά του μια φωτογραφία της οικογένειάς του. Πίσω απ’ τη δεύτερη τριάδα κάθοταν ο Γουίλλιαμ, ο Ρικ και Μαρκ.
Οι τεχνικοί έκλεισαν την πόρτα. Η μεγάλη ώρα πλησίαζε.

 
Χιούστον
Ώρα 07:42
-Όλα έτοιμα, Εντ.
-Και’ μεις έτοιμοι Τζέημς.
Ο Τζέημς Κάλθορπ κοίταξε τους τεχνικούς που όλοι στα πόστα τους παρακολουθούσαν διάφορες παραμέτρους της αποστολής. Μόλις είχαν δώσει όλοι το ΟΚ για να ξεκινήσει η αποστολή.
-Έναρξη διαδικασίας εκτόξευσης σε 60΄΄.
-Ρόναλντ, είπε ο Μάικ, πήρες το φάκελο που σου έστειλα;
-Ναι, ευχαριστώ.
-Αρκεί να γυρίσουμε όλοι.
Ο Βρετανός είχε στείλει στον Ρόναλντ έναν φάκελο με ιατρικά δεδομένα για όλα τα μέλη της ομάδας.
-Έτοιμοι για εκτόξευση. Ανάφλεξη μηχανών.
-Ανάφλεξη, επιβεβαίωσε ο Εντ.
-10΄΄… 9΄΄… 8΄΄… 7΄΄… 6΄΄… 5΄΄… 4΄΄… 3΄΄… 2΄΄… 1΄΄… Εκτόξευση.
Οι οκτώ στο διαστημικό λεωφορείο ένιωσαν ένα τρομερό τράνταγμα και μετά μια μεγάλη δύναμη να τους πιέζει αφόρητα.
-Έναρξη διαδικασίας χρονοάλματος, είπε ο Εντ και το διαστημικό λεωφορείο χάθηκε σε μια πορτοκαλί λάμψη.

 
Γη, 65 Εκατομμύρια Έτη Προ Χριστού
Οι οκτώ ταξιδιώτες του χρόνου δεν αντιλήφθηκαν την πορτοκαλί λάμψη που είδαν οι παρευρισκόμενοι στην εκτόξευση. Τη στιγμή που το διαστημικό λεωφορείο διαπέρασε το χωροχρονικό συνεχές κάθε ίχνος φωτός, χρώματος και σχήματος χάθηκε έξω από το Εντερπράιζ. Ήταν σαν να βυθίστηκαν στο αιώνιο πυκνό σκοτάδι που προϋπήρχε της δημιουργίας του κόσμου και της αρχής του χρόνου. Τίποτα δεν φαινόταν να υπάρχει έξω και έκθαμβα οι οκτώ ταξιδιώτες συνειδητοποιούσαν πως ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που το έβλεπαν αυτό.
Όσο ξαφνικά άρχισε, τόσο ξαφνικά τελείωσε και βρέθηκαν πάλι κυκλωμένοι απ’ το πανόραμα του γεμάτου αστέρια σύμπαντος. Και οι οκτώ κοίταξαν έξω. Η γη ήταν ένα γαλάζιο κόσμημα σε μαύρο διαμαντοκέντητο βελούδο μα η επιφάνειά της ήταν το ίδιο ξένη όπως και ένας μακρινός πλανήτης πέρα από τα όρια του γνωστού τους διαστήματος.
-Φτάσαμε … είπε ο Ρόι.
Ήταν το ίδιο μουδιασμένος όπως και οι υπόλοιποι με το θέαμα. Παρ’ ότι ήξεραν τι θα αντίκριζαν δεν ήταν εύκολο να το δεχθούν.
-Ο χρόνος πιέζει, είπε ο Εντ. Ας ξεκινήσουμε.
Εκτός απ’ τον Εντ οι υπόλοιποι λύθηκαν απ’ τις ειδικές ζώνες που τους κρατούσαν στις θέσεις τους κατά την εκτόξευση και το χρονοάλμα. Άρχισαν να βγάζουν τις διαστημικές στολές.
Ο Εντ ολοκλήρωσε τη διαδικασία εκτόξευσης του δορυφόρου. Ήταν ούτως ή άλλως έτοιμο το Εντερπράιζ για αυτό το έργο. Τα διαστημικά λεωφορεία κλάσεως Εντερπράιζ ήταν εξοπλισμένα για τη μεταφορά σε τροχιά δορυφόρων. Η προσαρμογή που η αποστολή αυτή είχε απαιτήσει ήταν στη μετάδοση των δεδομένων. Αντί να τα στέλνει σε δέκτη στη γη, ο δορυφόρος θα τα έστελνε στον υπολογιστή της ακάτου. Ο δορυφόρος είχε μεταφερθεί ως εδώ τοποθετημένος στην οροφή του διαστημικού λεωφορείου ακριβώς μπροστά από το ουραίο πτερύγιο. Τώρα ο Εντ είχε απενεργοποιήσει τους αρμούς σύνδεσης και καθοδηγούσε το δορυφόρο στην αποκόλληση απ’ το Εντερπράιζ.
Οι υπόλοιποι μπήκαν στην άκατο. Ήταν ένας μικρός θαλαμίσκος με πενταγωνικό σχήμα. Ο Ρόι κάθισε στη θέση του χειριστή και οι υπόλοιποι στις θέσεις πίσω του.
-Έναρξη αποσύνδεσης, είπε ο Ρόι.
Η άκατος άρχισε την κάθοδο προς τη γη. Ο Ρόι ενεργοποίησε το φασματογράφο. Η ανάλυση του θα τον καθοδηγούσε στο κοίτασμα του ανυδρίτη. Οι σύντροφοί του ήταν αμίλητοι. Η Κάθρην κοίταξε τους υπόλοιπους. Ο Μαρκ κοιτούσε τα όργανα της ακάτου, ήταν φανερά ανήσυχος, σταγόνες ιδρώτα διακρίνονταν στο μέτωπό του. Ο Αλεξάντερ φαινόταν πιο ήρεμος, είχε ακουμπισμένο στα γόνατά του ένα μικρό μηχάνημα. Η Κάθρην ήξερε τι ήταν, ένα φορητό φασματοσκόπιο, θα τους ήταν άκρως απαραίτητο στον προσδιορισμό του σημείου που θα τοποθετούσαν την βόμβα. Ο Ρικ Χάρις ήταν ακίνητος και κρατούσε τα μπράτσα της θέσης του, η Κάθρην ήξερε τι συνέβαινε. Ο τεχνικός μισούσε τα αεροπλάνα και τώρα που η άκατος είχε μπει στην ατμόσφαιρα της γης τρανταζόταν αρκετά. Ο Μάικ Γκόρντον δεν φαινόταν να ανησυχεί για κάτι αν και ήταν σκεπτικός, όπως ήταν σκεπτικός από το προηγούμενο βράδυ. Κάτι τον απασχολούσε, ήταν άσχετο με την αποστολή τους, αυτό ήταν σίγουρο, αλλά ό,τι και αν ήταν πρέπει να ήταν πολύ σοβαρό. Ο Γουίλλιαμ ήταν τελείως ατάραχος. Καθισμένος στη θέση του έκανε την κάθοδο στη γη που δεν είχε ακόμα πατήσει ο άνθρωπος να δείχνει σαν μια καθημερινή εμπειρία. Ο αρχιλοχίας είχε φορέσει μια ζώνη με ειδικές θήκες για τους γεμιστήρες του όπλου του, ενός καλογυαλισμένου Μ – 16, που κρατούσε στα χέρια του στηρίζοντας το κοντάκι του στο πάτωμα ανάμεσα στα πόδια του.
-Ο δορυφόρος μπήκε σε τροχιά, είπε ο Εντ από την ενδοσυνεννόηση.
Η Κάθρην ένιωσε την καρδιά της να χτυπάει δυνατά καθώς οι αναταράξεις πληθαίνουν. Πλησίαζαν την επιφάνεια.
-Έχει δυνατούς ανέμους, είπε ο Ρόι.
Ο Γουίλλιαμ έτεινε το Μ -16 στον Μάικ Γκόρντον που το κράτησε. Ο πεζοναύτης έβγαλε από την τσέπη του ένα μικρό πλαστικό κουτάκι σαν κασέτα για μαγνητόφωνο. Ο πεζοναύτης το έπιασε από τις δύο άκρες και με μια απότομη κίνηση το έσπασε στα δύο. Από το εσωτερικό του τράβηξε ένα μικρό χαρτάκι.
-Οι φωστήρες του πενταγώνου υποστήριζαν πως ακόμα και μια τέτοια περίπτωση μόνο ένας στρατιωτικός θα έπρεπε να γνωρίζει τον κωδικό πυροδότησης. Επειδή όμως ποτέ δεν ξέρεις ο κωδικός είναι: A7613EFC8181. Εντάξει;
Οι υπόλοιποι ένευσαν.
Την ίδια στιγμή αναπήδησαν καθώς η κίνηση της ακάτου σταμάτησε απότομα.
-Προσγειωθήκαμε, είπε ο Ρόι.
Ο Μάικ άνοιξε την πόρτα της ακάτου για να αντικρίσουν ένα θέαμα που πρώτη φορά αντίκριζε άνθρωπος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου