Ιστολόγιο του μήνα – Μάιος 2014

Author: Νυχτερινή Πένα /

Σαν Νυχτερινή Πένα που είμαι μου κίνησε την περιέργεια το να βρω έναν ακόμα «νυχτερινό» κάτοικο στο χώρο των ιστολογίων με το όνομα Νυχτολούλουδο και φυσικά τον επισκέφθηκα. Εκεί με περίμενε μια έκπληξη στον τίτλο αφού κάτω από την ονομασία έκανε λόγο για έναν έρωτα πιο δυνατό από το θάνατο πράγμα που με ξάφνιασε αφού δυσκολεύομαι πολύ να συλλάβω οτιδήποτε ως πιο δυνατό από το θάνατο ( είναι το μόνο που φοβάμαι αλλά είναι ένα άλλο θέμα αυτό ) και έτσι ξεκίνησα να διαβάζω τις αναρτήσεις του. Βρήκα έναν ολόκληρο θησαυρό από ποιήματα για μια αγαπημένη που ονομάζει Μάγισσά του μιας και τον έχει κερδίσει ψυχή και σώματι. Για να διαβάσετε και’ σεις τα ποιήματα αυτά και να δείτε έναν δυνατό έρωτα δεν έχετε παρά να κάνετε μια επίσκεψη εδώ: http://fititi.blogspot.gr/

Ανελκύστε Τον Τιτανικό

Author: Νυχτερινή Πένα /

Ο Ψυχρός Πόλεμος βρίσκεται στο ζενίθ του, Αμερικανοί επιστήμονες ανακαλύπτουν μια μέθοδο αντιπυραυλικής άμυνας που θα κάνει τη χώρα άτρωτη σε κάθε επίθεση αρκεί να έχουν μια ποσότητα από το στοιχείο μπιζάνιο, το μόνο πρόβλημα; Είναι θαμμένο κάτω από 3960 μέτρα νερού στα αμπάρια του Τιτανικού.
Μια ειδική ομάδα επιφορτίζεται με το τιτάνιο έργο της ανέλκυσης του θρυλικότερου πλοίου στην ιστορία ενώ οι Ρώσσοι καραδοκούν για να αρπάξουν το πολύτιμο στοιχείο.

Πολύ καλό και γρήγορο. Είναι μια περιπέτεια που διαβάζεται εύκολα και γρήγορα. Το μόνο μείον του ( που δεν οφείλεται στον συγγραφέα Κλάιβ Κάσλερ μιας και δεν ήταν σίγουρο το 1977 που γράφτηκε το βιβλίο εννιά χρόνια πριν ανακαλυφθεί ο Τιτανικός ) είναι ότι τώρα ξέρουμε ότι ο Τιτανικός έχει κοπεί στα δύο και δεν είναι ολόκληρος στο βυθό.

Ο Κώδικας Ντα Βίντσι

Author: Νυχτερινή Πένα /

Το πλέον γνωστό και συζητημένο βιβλίο του Μπράουν πέρασε και αυτό από τα χέρια μου. Σαφώς καλύτερο από το Χαμένο Σύμβολο αλλά κατώτερο από τους Πεφωτισμένους που κατ’ εμέ εξακολουθεί να είναι το καλύτερο βιβλίο του Μπράουν.
Για την υπόθεση να μη πω αφού είναι μάλλον πασίγνωστη και έχει κάνει ντόρο. Στα θετικά του βιβλίου είναι η όπως πάντα γρήγορη πλοκή που διαδραματίζεται ολόκληρη σε μερικές ώρες, οι εναλλαγές σκηνών και φυσικά η αληθοφάνεια των τοποθεσιών και των οργανισμών και μέσων που βλέπουμε στην ιστορία. Στα αρνητικά τώρα. Πέρα από το θέμα της παρουσίασης του Ιησού που εξόργισε τους Χριστιανούς και του Opus Dei, που εξαγρίωσε το Βατικανό και τους Καθολικούς έχει κάνει και άλλα λάθη ιστορικά ταυτίζοντας το κοινό της Σιών με τους Ναΐτες αλλά και με τους φακέλους που αποκαλύπτουν την διαδοχή στην αρχηγία της οργάνωσης ( αν και το τελευταίο δεν μπορεί να καταλογιστεί εξ ολοκλήρου στον Μπράουν, όταν γράφτηκε το βιβλίο θεωρούνταν αυθεντικοί ), το πώς παρουσιάζει το τάγμα κλπ.

Στο σύνολό του είναι ένα καλό βιβλίο για να περάσει η ώρα και έχει και μερικούς απολαυστικούς γρίφους να σας προβληματίσουν μαζί με τους ήρωες.

Μητέρα

Author: Νυχτερινή Πένα /

Αν ήσουν λουλούδι
θα ήσουν αυτό που θα διάλεγα,
αν ήσουν αστέρι
αυτό που θα κοίταγα,
αν ήσουν προορισμός
σε’ σενα θα ταξίδευα
γιατί μόνο εσύ είσαι
η μοναδική μου μητέρα.

Ιστολόγιο του μήνα – Απρίλιος 2014

Author: Νυχτερινή Πένα /

Σήμερα θα πάρουμε μια γεύση αλμύρας μιας και θα μιλήσουμε για ένα ιστολόγιο με γεύση θάλασσας. Είχε αδρανήσει για ένα χρόνο αλλά τώρα είναι και πάλι πίσω οι συγγραφείς του. Ναι είναι πληθυντικός μια και το ιστολόγιο αυτό είναι έργο δύο ανθρώπων και όχι ενός όπως και μια κοινή ζωή.
Ο λόγος για τον Καπετάνιο και την Καπετάνισσα και την πρίμα πλώρα, το ιστολόγιο – πλοίο τους. Αρμενίζει με μποφόρ ή με κάλμα ( τώρα σίγουρα γελάνε που έχω δανειστεί τη ναυτική ορολογία τους ) μέσα από κείμενα, ποιήματα και τραγούδια, σοβαρά ή εύθυμα, μορφωτικά ή ψυχαγωγικά. Τους ευχόμαστε το καλώς ήρθατε και ελπίζουμε να παραμείνουν εν πλω και να μας επισκέπτονται στα δικά μας αραξοβόλια.

Για να επιβιβαστείτε στο πλοίο τους πηγαίνετε εδώ: http://prima-plora.blogspot.gr/

Ιστολόγιο του μήνα – Μάρτιος 2014

Author: Νυχτερινή Πένα /

Τα πιο πολλά ιστολόγια που έχουν περάσει από αυτήν την ενότητα μας μαθαίνουν πράγματα αλλά σήμερα θα μιλήσουμε για ένα εξειδικευμένο ιστολόγιο. Είναι ένα ιστολόγιο που αφορά όσους ασχολούνται με τον χώρο της παιδείας είτε ως γονείς είτε ως εκπαιδευτικοί ή και μαθητές.
Ο λόγος για την ενδελέχεια, όπου παρουσιάζονται θέματα σχετικά με τα σχολεία, από θέματα σχετικά με τη διδακτέα και εξεταστέα ύλη ως ανακοινώσεις και νόμους. Για όσους λοιπόν έχουν σχετικά ενδιαφέροντα και ανησυχίες υπάρχουν απαντήσεις εδώ: http://liapapapetrou.blogspot.gr/