Στις Θάλασσες Του Κόσμου 10

Author: Νυχτερινή Πένα /

Μιας και ο Μάικ ήταν εξαντλημένος δίδασκε τους δόκιμους καθισμένος στο κρεβάτι του με αυτούς βολεμένους στα δικά τους ένα γύρο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα και μερικά ευτράπελα μιας και το γεγονός ότι ήταν μαζεμένοι έτσι τους ωθούσε σε πλάκες και πειράγματα.
Ο Μάικ δεν ήταν πολύ αυστηρός και κρατούσε την πειθαρχεία χωρίς να τιμωρεί. Τώρα τους επέτρεπε μια πιο ανεπίσημη συμπεριφορά αφού έβλεπε ότι δεν έβλαπτε τα μαθήματά τους. Ήξερε εξάλλου ότι χρειαζόταν και κάποιος περισπασμός κάπου κάπου.
-Τώρα θα πάτε στο κατάστρωμα, είπε ο Μάικ, για να σας διδάξει ο Αζίζ αστρονομία.
-Θα σας αφήσουμε μόνο σερ; ρώτησε ένας δόκιμος ονόματι Τζων Ντάραμ.
-Δεν θα πάθω τίποτα Τζων, θα διαβάσω λίγο ως που να επιστρέψετε και να είναι ώρα για ύπνο.
-Μάλιστα σερ.
Οι δόκιμοι είχαν αρχίσει να βγαίνουν από το θάλαμο όταν ο Μπιλ Ντόγκαν, ο παλιότερος ανάμεσά τους, είπε:
-Μπορεί να τον συντροφεύσει και καμία όμορφη κυρία.
Γέλασαν όλοι και ο Μάικ παρατήρησε:
-Μπα! Αυτό τελείωσε, άντε πηγαίνετε!

Το επόμενο πρωί η Ελεωνόρ βγήκε νωρίς στο κατάστρωμα, ανησυχούσε αλλά δεν ήθελε να το δείξει. Την κατάλληλη πρόφαση της την έδωσε η Μέγκαν που ακόμα δεν είχε χορτάσει την εμπειρία του ταξιδιού με το μεγάλο πολεμικό και εξακολουθούσε να θέλει να περνάει ώρες στο κατάστρωμα, βγήκε μαζί της για να την προσέχει.
Ο Μάικ δεν ήταν στη γέφυρα ή στο κατάστρωμα και η Ελεωνόρ δεν κατάφερε να εμποδίσει μια παγωμένη αίσθηση φόβου να εισχωρήσει ως τα μύχια της καρδιάς της. Θεωρούσε τον εαυτό της υπεύθυνο για ό,τι θα πάθαινε ο πλοηγός του Ανίκητος.
-Ελεωνόρ, είπε η Μέγκαν πρόσχαρα χωρίς να έχει ιδέα για τις σκοτεινές σκέψεις της αδερφής της, αφού τα μαθήματα των δοκίμων γίνονται στο θάλαμό τους νομίζεις ότι θα μπορούσα να πηγαίνω εκεί για να τα παρακολουθώ; Υπόσχομαι να είμαι ήσυχη και να μην τους ενοχλώ.
-Όχι, βέβαια! νευρίασε η Ελεωνόρ, θα ήταν απρεπέστατο αυτό.
-Και αχρείαστο, είπε μια φωνή πίσω της. Τα μαθήματα θα γίνονται κανονικά από απόψε.
Οι δυο αδερφές στράφηκαν και είδαν τον Μάικ. Εκείνος χαμογέλασε στην Μέγκαν και καλημέρισε την Ελεωνόρ, που ξαφνικά ένιωθε πολύ ήσυχη και γαλήνια, προχωρώντας προς τη γέφυρα.
Εκείνη τη στιγμή τον αντελήφθηκαν και οι άνδρες του πληρώματος και ακολούθησε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα μαζί με μερικά μακρόσυρτα σφυρίγματα. Ανέβηκε στη γέφυρα όπου τον υποδέχθηκε ο Τζέημς.
-Καλώς ήρθες πίσω Μάικ, χάραξέ μας πορεία για το νέο κόσμο.

Ο Άλεξ έκανε ένα βήμα μπροστά με ταχύτητα κατεβάζοντας ορμητικά το σπαθί του για να το δει να προσκρούει πάνω στο σπαθί του Μάικ τόσο βίαια ώστε να πεταχθούν σπίθες από τις διασταυρωμένες λεπίδες. Ο νεαρός δόκιμος έχασε την ισορροπία του και έπεσε προς τα εμπρός, ο Μάικ τράβηξε το ελεύθερο χέρι του κάνοντάς τον να πέσει στο κατάστρωμα με την πλάτη στα σανίδια, έκανε ένα βήμα μπροστά και σταμάτησε.
-Και είσαι νεκρός, είπε.
Στράφηκε στην ομάδα των υπόλοιπων δοκίμων που τους παρακολουθούσαν. Η Μέγκαν καθόταν λίγο πιο πέρα, πάνω σε μια μεγάλη κουλούρα διπλωμένου σχοινιού, και παρακολουθούσε με ενδιαφέρον. Είχε αρχίσει να μαθαίνει πολλά παρακολουθώντας τα μαθήματα και πολλές φορές ήξερε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις του Μάικ αλλά όχι τώρα, τώρα δεν ήξερε τι δεν είχε κάνει καλά ο φίλος της.
-Έβαλε πολλή δύναμη στο χτύπημα, αυτό μόνο του δεν είναι κακό, εξήγησε ο Μάικ, αλλά έχασε την ισορροπία του, κάτι που ένας έμπειρος αντίπαλος θα το εκμεταλλευτεί αμέσως.
Ένας άλλος δόκιμος πήρε θέση απέναντι στον Μάικ. Χαιρέτησε υψώνοντας το ξίφος του και μετά επιτέθηκε. Ο πλοηγός απέκρουσε το χτύπημα και μετά έκανε μια λοξή κίνηση με το χέρι του και τσίμπησε με την αιχμή του όπλου του το χέρι του αντιπάλου του. Εκείνος με ένα επιφώνημα άφησε το ξίφος του να πέσει.
-Το λάθος σου ξέρεις ποιο ήταν;
-Ναι, είπε μορφάζοντας ο δόκιμος, δεν κάλυψα το πλευρό μου.
-Πράγματι.
Ο επόμενος δόκιμος, ο Μπιλ Ντόγκαν, ξιφούλκησε και πήρε θέση. Χτύπησε γρήγορα και επιδέξια. αλλά ο Μάικ απάντησε με επιδεξιότητα και ξεκίνησαν μια γρήγορη μονομαχία με ταχύτατες κινήσεις και επιδέξιες ανταλλαγές χτυπημάτων. Οι κινήσεις τους ήταν τέτοιες που θύμιζαν χορογραφία. Τελικά ο Μάικ έκανε μια παραπλανητική κίνηση που ξεγέλασε τον Μπιλ και καθώς βρέθηκε στο πλευρό του ακούμπησε τη σπάθα με το πλατύ μέρος στο λαιμό του. Εκείνος κατέβασε το σπαθί του παραιτημένος.
-Σε έχει νικήσει ποτέ κανένας σε μονομαχία;
-Αν το είχε κάνει μάλλον δεν θα ήμουν εδώ, είπε ο πλοηγός με ένα χαμόγελο. Έχω κινδυνεύσει να σκοτωθώ, έχω χάσει το όπλο μου αλλά κατάφερα να νικήσω αλλιώς θα ήμουν νεκρός. Μιλάω πάντα για μονομαχίες μέσα σε μάχη.
-Μονομαχία για λόγους τιμής;
-Όχι, είπε ο Μάικ, δεν δέχομαι να μονομαχήσω, κατά πάσα πιθανότητα θα νικήσω αφού ο αντίπαλος δεν θα έχει την πείρα μου και αυτό θα ήταν σαν φόνος. Όχι δεν έχω μονομαχήσει ποτέ. Έλα Τζων, εσύ έμεινες να δοκιμαστείς.
Ο δόκιμος προχώρησε μπροστά και άρχισε να ξιφομαχεί με τον Μάικ. Έκανε μια παραπλανητική κίνηση και μετά όρμηξε μπροστά. Ο Μάικ έκανε μπροστά για να τον αντιμετωπίσει και γλύστρισε στο βρεγμένο κατάστρωμα, την ίδια στιγμή ο Τζων διαπίστωσε έντρομος ότι είχε πάρει πολύ φόρα και θα διαπερνούσε άθελά του το στέρνο του πεσμένου Μάικ.
Μια κραυγή ξέφυγε από την Ελεωνόρ που βρισκόταν στο κατάστρωμα για να προσέχει την αδερφή της αλλά κανένας δεν την πρόσεξε. Η Μέγκαν τινάκτηκε όρθια και έφερε τα πλεγμένα χέρια της στο στόμα.
Ο πλοηγός απέδειξε πώς είχε επιβιώσει ως τώρα στα πεδία των μαχών. Γύρισε στο πλάι και τίναξε το πόδι του χτυπώντας πίσω από το αριστερό γόνατο τον Τζων. Ο δόκιμος όπως είχε τεντωμένο το πόδι του έχασε την ισορροπία του και έπεσε. Το ξίφος έφυγε από το χέρι του και κροτάλισε στο κατάστρωμα. Για μια στιγμή έμειναν όλοι άφωνοι και μετά οι δόκιμοι ξέσπασαν σε ζητωκραυγές ενώ ο Μάικ σηκωνόταν.
-Συγνώμη σερ, είπε ο Τζων τρέμοντας από το σοκ του παραλίγο να τον σκοτώσει.
-Δεν πειράζει, ατύχημα ήταν. Απλά δεν μπόρεσα να σου δείξω τι έκανες λάθος. Την επόμενη φορά. Ελεύθεροι.
Οι δόκιμοι χαιρέτησαν και πήραν το δρόμο για το υπόστρωμα. Ο Μάικ προχώρησε προς την γέφυρα. Σταμάτησε μόνο μια στιγμή δίπλα στην Ελεωνόρ.
-Ευχαριστώ, είπε και ανέβηκε στη γέφυρα όπου ο Γιάρροου τον περίμενε για να παραδώσει τη βάρδια.
Η Ελεωνόρ επέστρεψε στην καμπίνα της μαζί με την Μέγκαν. Μόνο αργότερα, όταν ξαπλωμένη περίμενε να την πάρει ο ύπνος, κατάλαβε τι εννοούσε ο πλοηγός του Ανίκητος. Είχε ακούσει την κραυγή της και είχε καταλάβει πως είχε τρομάξει για εκείνον.

Το ταξίδι κατά πλάτος του Ατλαντικού συνεχίστηκε χωρίς κανένα απρόοπτο και τρεις εβδομάδες αργότερα το Ανίκητος έμπαινε στο λιμάνι του Κίνγκστον, της πρωτεύουσας της Τζαμάικα και κύριας Βρετανικής βάσης στα νερά της Καραϊβικής. Ο Τζέημς έφερε το πλοίο σε μια από τις απόμερες προβλήτες.
Από τη γέφυρα ο πλοίαρχος έβλεπε την πόλη που ήταν πολύ ήσυχη μέσα στην κάψα του μεσημεριού. Το Κίνγκστον είχε αντικαταστήσει την παλιά πρωτεύουσα της Τζαμάικα, το Πορτ Ρουαγιάλ, όταν αυτή καταστράφηκε από σεισμό. Τώρα ήταν ήδη μια μεγάλη πυκνοκατοικημένη πόλη με φρούριο και επίσημα κτίρια.
-Πρέπει να συναντηθώ με τον κυβερνήτη, είπε ο Τζέημς, ίσως υπάρχουν εντολές και νέα για μας, ποιος αξιωματικός θα μείνει εδώ;
-Θα μείνω εγώ, προσφέρθηκε ο Μάικ, δεν έχω ιδιαίτερο λόγο να θέλω να βγω στη στεριά.
-Εντάξει. Θα έχεις λίγους εδώ μιας και οι περισσότεροι θα βγουν στην στεριά. Οι πεζοναύτες θα βγουν συντεταγμένοι.
-Ωραία. Εγώ με τον Αζίζ αρκούμε λοιπόν.
Ο Τζέημς κατέβηκε στο κατάστρωμα όπου συνάντησε την Μάργκαρετ μαζί με την Κάθρην. Τις χαιρέτησε και μετά πρόσθεσε:
-Υποθέτω ότι μετά από τόσες μέρες στη θάλασσα θα θέλετε να περπατήσετε και πάλι στην ξηρά.
-Είναι μια άγνωστη πόλη, είπε η Μάργκαρετ, οπότε... άφησε τη φωνή της να σβήσει.
-Θα χαρώ να σας συοδέψω, είπε ο Τζέημς. Πρέπει να δω τον κυβερνήτη αλλά μετά είμαι στη διάθεσή σας.
-Θα ήταν υπέροχο αυτό, είπε η Μάργκαρετ και στράφηκε στην Κάθρην. Θα έρθεις;
-Ναι, πάω να ρωτήσω την Ελεωνόρ αν και νομίζω ότι ξέρω τι θα απαντήσει.
Εκείνη τη στιγμή η Μέγκαν πλησίασει τρέχοντας και με μια έκφραση έξαψης στο πρόσωπό της.
-Μητέρα, οι δόκιμοι θα πανε μια εκδρομή στο νησί και ο Άλεξ με προσκάλεσε να πάω μαζί τους. Αχ θα είναι ωραία να το δω από κοντά. Μπορώ να πάω;
-Θα είναι ασφαλής πιστεύω, είπε η Μάργκαρετ, κοιτώντας τον Τζέημς.
-Ναι, είπε έγνευσε εκείνος, οι δόκιμοι θα πάνε όλοι μαζι οπότε θα είναι ασφαλής μαζί τους.
Η Μάργκαρετ στράφηκε στην μικρότερη κόρη της και της είπε απλά:
-Μπορείς να πας.
Λίγο αργότερα είχαν εγκαταλείψει οι περισσότεροι το πλοίο αφήνοντας ένα μικρό πλήρωμα ασφαλείας. Ο Μάικ ήταν ο ανώτερος αξιωματικός που είχε μείνει στο πλοίο. Είχε ανεβεί στη γέφυρα και ατένιζε τη θάλασσα με τον Αζίζ.
Οι δόκιμοι είχαν φύγει μαζί με την Μέγκαν και είχαν ξεκινήσει για μια βόλτα στο νησί έφιπποι. Ο Τζέημς μαζί με τον Γιάρροου είχαν ξεκινήσει για το μέγαρο του κυβερνήτη συνοδευόμενοι από μια ομάδα πεζοναυτών ενώ μια δεύτερη θα συνόδευε την Μάργκαρετ μαζί με την Κάθρην και την κυρία Γιάρροου. Οι δυο μεγαλύτερες γυναίκες είχαν γνωριστεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και είχαν γίνει φίλες, ειδικά από όταν ανακαλύφθηκε η αιτία της αδιαθεσίας της συζύγου του υπάρχου την πρώτη νύχτα του ταξιδιού, ήταν στην αρχή της εγκυμοσύνης. Ήταν το πρώτο τους παιδί και ήταν και οι δυο πανευτυχείς.
Ο Μάικ κοίταξε τον ήλιο που έγερνε προς τη δύση καθώς το απόγευμα προχωρούσε. Κάτι του έλεγε ότι η παραμονή τους στο μεγάλο νησί της Καραϊβικής θα ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου