Πτήση 178 - 8

Author: Νυχτερινή Πένα /

Κεφάλαιο 7
10:01 – 10:30

Λονδίνο
Αεροδρόμιο Χήθροου
10:01
Η Αμέλια μελετούσε το χάρτη και έκανε νοερούς υπολογισμούς βοηθούμενη από την εμπειρία της από τον καιρό που ήταν στις περιπολίες σαν αστυνομικός. Τις σκέψεις της διέκοψε το τηλέφωνο που χτύπησε. Το έβγαλε από την τσέπη της και κοίταξε την οθόνη υγρών κρυστάλλων. Αναγνώρισε τον αριθμό και στράφηκε στον Άιαν.
«Από το αρχηγείο, ας ελπίσουμε ότι θα έχουν κάτι χρήσιμο.»
«Ναι,» είπε προχωρώντας και βγαίνοντας από το γραφείο.
«Γεια σου κούκλα!» ήρθε μέσα από το ακουστικό η κελαριστή φωνή της Βαλέρια. «Είδα ότι δεν πήρες και είπα να σε προλάβω.»
«Τι έμαθες;»
«Κατ’ αρχάς να μου τον γνωρίσεις, ωραίος άνδρας και του πάει πολύ η στολή. Λοιπόν, είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση. Γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 1974. Αποφοίτησε το 1996 από το Σάνχερστ πρώτος και πρωταθλητής στην ξιφασκία. Υπηρέτησε στο Βασιλικό Σώμα Πεζοναυτών έξι χρόνια και μετά την Καταιγίδα της Ερήμου, όταν επέστρεψε από το Ιράκ…»
Με την αναφορά στο Ιράκ η Αμέλια ένιωσε ένα τσίμπημα στην καρδιά. Στο Ιράκ είχε σκοτωθεί ο σύζυγός της, ο Γουίλλιαμ Χάρντελ. Έσφιξε το τηλέφωνο στο χέρι της καθώς η Βαλέρια συνέχιζε την αναφορά για τον Άιαν.
«…μετατέθηκε στη SAS. Εκεί μπορούν να πάνε εθελοντικά άνδρες από κάθε κλάδο αφού έχουν τουλάχιστον τρία χρόνια στις ένοπλες δυνάμεις και παίρνουν μόνο τους καλύτερους. Υπηρέτησε εκεί για τα επόμενα οκτώ χρόνια και διακρίθηκε σε πολλές αποστολές. Στον πόλεμο του Ιράκ αυτός και η ομάδα του γίνανε πρωταγωνιστές ενός από τα πιο ζωντανά και επικά επεισόδια ολόκληρου του πολέμου. Πριν από κάτι παραπάνω από δύο χρόνια μετατέθηκε στην στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών. Υπηρετεί στο αρχηγείο. Αυτά μπόρεσα να μάθω, όλα τα υπόλοιπα είναι απόρρητα.»
«Προφανώς, και από την κατάσταση τώρα συνάγεται ότι δεν κάνει δουλειά γραφείου με την υπηρεσία αυτή,» σχολίασε η Αμέλια. «Ας είναι, τουλάχιστον ξέρουμε ότι είναι καλός στη δουλειά του και άξιος εμπιστοσύνης. Ευχαριστώ Βαλέρια.»
Η Αμέλια έκλεισε το τηλέφωνο και μπήκε στο γραφείο όπου βρήκε τον Άιαν να κάνει ακριβώς το ίδιο.
«Κάποιο νέο;» ρώτησε ο Άιαν.
«Όχι,» είπε η Αμέλια, «εσύ;»
«Λίγα πράγματα, μόλις μίλησα με Νέα Υόρκη.»
Ο Άιαν είπε στην Αμέλια τι είχαν μάθει οι πράκτορες του FBI στο αεροδρόμιο και ότι πήγαιναν στην εταιρία μήπως κατάφερναν να ακολουθήσουν τα ίχνη της συσκευής στον αγοραστή που είχε μπει σε τόσο κόπο για την προσεγμένη μεταφορά της.
Ο Μάικ Κάμπελ που άκουγε προσεκτικά ήταν σκεφτικός. Το βλέμμα του ήταν προσηλωμένο στην οθόνη μπροστά του αλλά ήταν φανερό ότι κάτι άλλο τον απασχολούσε.
«Μάικ;» έκανε ο Άιαν με ένα ερωτηματικό σήκωμα του φρυδιού.
«Αφού πέρασε από τον έλεγχο δεν είναι η βόμβα,» είπε ο Κάμπελ με το βλέμμα ακόμα στην οθόνη. «Είμαι σίγουρος ότι σχετίζεται με την βόμβα όμως. Σίγουρα θα μπορούσε να είναι μέρος της διαδικασίας πυροδότησης.»
«Πως;» ρώτησε η Αμέλια.
«Αυτό είναι που προσπαθώ να βρω. Ωστόσο, αν είναι έτσι, αυτή η εξέλιξη σημαίνει ότι ο θάνατος του Σάμιουελ Κρέην σχετίζεται με την υπόθεσή μας.»
«Χρειάζονταν την βοήθεια ειδικού και την είχαν και όταν δεν τον χρειάζονταν πλέον τον δολοφόνησαν,» μπήκε στο νόημα ο Άιαν. «Είναι πολύ πιθανό.»
Ο Άιαν κοίταξε το ρολόι του. Ο χρόνος περνούσε, κάθε λεπτό έφερνε πιο κοντά στο Λονδίνο το 777. Είχαν κάποια ίχνη αλλά ακόμα τίποτα σίγουρο στα χέρια τους. Έπρεπε να βιαστούν και ταυτόχρονα να ακολουθήσουν όλα τα ίχνη που είχαν. Δεν υπήρχε τρόπος να ξέρουν ποια θα τους οδηγούσαν στους τρομοκράτες.
Στράφηκε και κοίταξε πάλι την Αμέλια. Η επιθεωρήτρια είχε επιστρέψει στη μελέτη του χάρτη και τώρα σημείωνε κάτι βιαστικά σε ένα μπλοκ. Πήγε κοντά της.
«Η περιοχή που πιστεύω ότι βρίσκεται το διαμέρισμα που τραβήχτηκε το βίντεο. Θα ζητήσω από το αρχηγείο ενημέρωση για την περιοχή και να ρίξουν μια διακριτική ματιά.»
«Εντάξει, ίσως βρούμε κάτι εκεί. Δώσε και στον Μάικ τα όρια. Μάικ ψάξε να βρεις αν κάποια μεταβίβαση ή εκμίσθωση ακινήτου στην περιοχή έχει κάποια σημασία. Κάποιος ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής με ύποπτες διασυνδέσεις, όχι απαραίτητα με την ISIS αλλά γενικά με τον χώρο του Ισλαμικού φονταμενταλισμού.»
«Έγινε,» είπε ο Μάικ Κάμπελ και άρχισε να πληκτρολογεί.

Ξενοδοχείο Λόντον Κάραβελ
15:07
Όπως αποδείχθηκε τον νεκρό τον είχε βρει ένας γκρουμ που άκουσε τα ουρλιαχτά της γυναίκας και έτρεξε. Ήταν πολύ νεαρός, μόλις είχε βγει από την εφηβεία, λεπτός με ελαφρά κυρτή πλάτη όπως οι άνθρωποι που έχουν πάρει απότομα ύψος. Η κοπέλα στην υποδοχή τον κάλεσε και εκείνος ήρθε στο χώρο. Ο Μαξιμίλιαν του έδειξε την ταυτότητά του και τον πήρε παράμερα με τον Ρόμπερτ. Εκείνος τους κοίταξε νευρικά με το βλέμμα του να πηγαίνει από τον ένα στον άλλο.
«Πως σε λένε παλικάρι;» ρώτησε με τη βαθιά φωνή του.
«Τζάρεντ Τζένκινς,» απάντησε διστακτικά το αγόρι.
«Δουλεύεις καιρό εδώ;»
«Έξι μήνες.»
«Σου αρέσει;» πήρε το λόγο ο Ρόμπερτ.
«Ναι, είναι καλά τα λεφτά και δεν κουράζομαι και τόσο. Βγάζω και κάτι ακόμα από τα φιλοδωρήματα.»
Ο νεαρός άρχισε να ηρεμεί λίγο μιλώντας για τη δουλειά του και τα λεφτά, πράγματα οικεία. Οι δυο αδερφοί αντάλλαξαν μια ματιά συνεννόησης και μετά ο Ρόμπερτ είπε ήρεμα:
«Ωραία Τζάρεντ, πες μας τι έγινε σήμερα.»
«Άκουσα το ουρλιαχτό και έτρεξα στο δωμάτιο. Χτύπησα αλλά δεν μου απάντησε και έτσι άνοιξα. Ευτυχώς δεν είχαν κλειδώσει. Τη βρήκα να στέκεται όρθια δίπλα στο κρεβάτι και να ουρλιάζει. Ήταν ολόγυμνη και τα μαλλιά έπεφταν στο πρόσωπό της ενώ ωρυόταν. Έτρεξα να φέρω βοήθεια. Όταν επέστρεψα ήταν ντυμένη, κάτι άσπρο, δεν θυμάμαι τι. Κατέφτασαν και άλλοι, μέλη του προσωπικού και ένοικοι και κάπου εκεί μέσα στον κόσμο ξεγλίστρησε και έφυγε. Η αστυνομία θεώρησε το θάνατο ατύχημα και πιστεύουν ότι είναι κάποια πεταλουδίτσα της νύχτας που έφυγε για να μην μπλέξει με την αστυνομία.»
«Εσύ; Τι νομίζεις Τζάρεντ;»
«Δεν ξέρω, αλλά δε μου φάνηκε σαν τα κορίτσια στα σπίτια, ξέρετε είναι αλλιώς εκείνες. δεν την είδα στο πρόσωπο αλλά το σώμα...» είπε ο Τζάρεντ έχοντας κοκκινήσει αλλά συνέχισε. «Πιστεύω ότι ήταν παράνομος δεσμός και ότι πέθανε πάνω στο σεξ.»
«Είχες πάει καθόλου στο δωμάτιο νωρίτερα;»
«Ναι, τους πήγα πρωινό. Εκείνος ήταν στο μπάνιο. Μου άνοιξε εκείνη. Φορούσε μια ρόμπα ανοιχτή μπροστά και εγώ έβλεπα τα στήθη της και δεν πρόσεξα τίποτα άλλο. Πλήρωσε και έφυγα και μετά σκεφτόμουν μια κοπελιά κάτω στο Σόχο που έχει τέτοια στήθη.»
«Τίποτα άλλο; ρώτησε ο Μαξιμίλιαν.
Ο Τζάρεντ δεν είχε να πει κάτι άλλο και τον αφήσανε να πάει στη δουλειά του. Επιστρέψανε στην υποδοχή. Είχαν ήδη μάθει ότι το δωμάτιο ήταν κρατημένο στο όνομα του νεκρού και είχε εξοφληθεί μετρητά.

Αεροδρόμιο Χήθροου
15:13
«Εκατόν επτά μισθώσεις και τέσσερις μεταβιβάσεις,» ανακοίνωσε ο  Μάικ, «τρεις είναι από εταιρίες σε ιδιώτες, όλες οι άλλες του δήμου του Λονδίνου σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.»
«Συνέχισε το ψάξιμο Μάικ.»
Ο Άιαν πήγε κοντά και κοίταξε την οθόνη που δούλευε ο φίλος του.
«Λογικά θα είναι ένα νοικιασμένο,» είπε η Αμέλια. «Δεν θα είχε νόημα να το αγοράσουν.»
«Εκτός και αν είναι τόσο σίγουροι ότι θα πετύχουν σήμερα και θα έχουν την άνεση να καθαρίσουν τα ίχνη τους και να εξαφανίσουν το σώμα του Πωλ» είπε ο Άιαν.
«Τον ξέρεις;» εκπλάγηκε η Αμέλια
«Ναι,» απάντησε ο Άιαν βλοσυρά. «Όλοι μας τον ξέρουμε. Τον ξέραμε πρέπει να πω πια, ήταν δικός μας, της ΜΙ6. Πιλότος ελικοπτέρου.»
«Γι’ αυτό και η αντίδραση του Μαξιμίλιαν,» είπε η Αμέλια κατανοώντας τώρα το ξέσπασμα του μεγαλόσωμου άνδρα.
«Ο Πωλ ήταν μέλος της επιχείρησης αιχμαλωσίας του Αλ Μαλουί. Η ISIS κάπως το έμαθε αυτό. Αλλά είναι ένα θέμα που χρειάζεται μια έρευνα στην υπηρεσία που θα γίνει μόλις τελειώσουμε αυτήν την υπόθεση.»

Ξενοδοχείο Λόντον Κάραβελ
15:15
Η αστυνομία είχε κρίνει ότι ήταν ατύχημα και είχε επιτρέψει τη χρήση του δωματίου από το ξενοδοχείο. Από εκείνη την ώρα το δωμάτιο είχε σκουπιστεί και καθαριστεί ενώ πετσέτες και σεντόνια είχαν αλλαχθεί. Δεν υπήρχε πια πιθανότητα να βρεθεί κανένα στοιχείο στο δωμάτιο ή στα αντικείμενα σε αυτό.
Ο Μαξιμίλιαν και ο Ρόμπερτ μάθανε από την κοπέλα στην υποδοχή το όνομα του αξιωματικού της αστυνομίας που είχε διεξάγει την έρευνα και είχε τα προσωπικά αντικείμενα του νεκρού και ξεκίνησαν να φύγουν. Πέρασαν δίπλα από τον πορτιέρη που είχε καταπιεί το θυμό του διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για αστυνομική έρευνα και μπήκαν στο αυτοκίνητο.
Ενώ ο Μαξιμίλιαν έβαζε τη μηχανή σε λειτουργία ο Ρόμπερτ τηλεφώνησε στον Άιαν να αναφέρει τι είχαν μάθει.

Νέα Υόρκη
Αντιπροσωπεία Μιτσουμπίσι
10:19
Οι ειδικοί πράκτορες Μέρντοκ και Λήτον πέρασαν την αυτόματη συρόμενη πόρτα και μπήκαν στο μεγάλο φουαγιέ του κτιρίου της αντιπροσωπείας της εταιρίας στο «Μεγάλο Μήλο» και προχώρησαν προς ένα γκισέ με την ένδειξη γραφείο πληροφοριών όπου μια νεαρή αφροαμερικανή τακτοποιούσε κάποια διαφημιστικά έντυπα.
Στο κέντρο του τεράστιου χώρου υπήρχε ένα από τα πιο ψηλά Χριστουγεννιάτικα δένδρα που είχαν δει ποτέ οι δύο πράκτορες ενώ υπήρχε αυξημένη κίνηση από πελάτες αλλά και προσωπικό. Φτάνοντας στην  κοπέλα στο μαρμάρινο γκισέ έδειξαν τα σήματά τους και ο Μέρντοκ της είπε:
«Μπορούμε να μιλήσουμε με κάποιον υπεύθυνο από το τμήμα των πωλήσεων;»
«Μισό λεπτό, θα καλέσω κάποιον,» είπε η κοπέλα και πήρε ένα τηλέφωνο.

Λονδίνο
Αεροδρόμιο Χήθροου
15:20
Ο Άιαν άκουσε την αναφορά του Ρόμπερτ προσεκτικά και μετά είπε:
«Θα φροντίσουμε να πάρουμε τα πράγματα του νεκρού και να δούμε αν θα βρεθεί και από’ κει τίποτα. Πάντως αρχίζω να πιστεύω ότι ο θάνατος αυτός δεν είναι τόσο τυχαίος. Παρότι θα μπορούσαν να είχαν συμβεί έτσι τα πράγματα όπως δείχνουν, πιστεύω ότι ήταν σχεδιασμένα. Πηγαίνετε για το κέντρο και θα σας πω ακριβώς που ως που να φτάσετε.»
Ο Άιαν έκλεισε το τηλέφωνο και μετέφερε γρήγορα τα νέα στον Μάικ και την Αμέλια. Η επιθεωρήτρια ανέλαβε αμέσως να τακτοποιήσει το θέμα της μεταφοράς των στοιχείων, τηλεφώνησε στο τμήμα και ζήτησε τον αρμόδιο αστυνόμο. Μόλις το έκλεισε, ο Άιαν στράφηκε στον Μάικ.
«Μπορείς να περιορίσεις τον αριθμό τον ακινήτων που πρέπει να εξετάσουμε με την ημερομηνία,» πρότεινε και συνέχισε: «Ξεκίνα από τις 16 Ιουνίου, νωρίτερα δεν θα μπορούσαν να είχαν αποκτήσει το ακίνητο. Εκτός και αν ήταν στο πρόγραμμα πέρα από το τωρινό τους σχέδιο.»
Η Αμέλια τους κοίταξε μπερδεμένη. Ο Μάικ ανέλαβε να της εξηγήσει.
«Συλλάβαμε τον Αλ Μαλουί στις 13 Ιουνίου. Ακόμα και αν ξεκίνησαν να σχεδιάζουν την εκδίκησή τους αμέσως την άλλη μέρα δεν θα προλάβαιναν να βρουν το ακίνητο πριν από κάποια στιγμή στις 15 του μήνα άρα η πράξη κτήσης ή ενοικίασης έγινε στις 16. Πολύ αργότερα λογικά. Δεν θα ήξεραν που βρίσκεται ως που απαγγέλθηκαν επίσημα οι κατηγορίες.»
«Εκτός και υπάρχει διαρροή από την υπηρεσία. Πόσα μας μένουν;» ρώτησε ο Άιαν.
«Από τις 16 Ιουνίου ως και χθες είχαμε πενήντα οκτώ μισθώσεις και τρείς μεταβιβάσεις.»
«Ξεκίνα από τις μεταβιβάσεις,» είπε ο Άιαν.

Νέα Υόρκη
Αντιπροσωπεία Μιτσουμπίσι
10:22
Αποδείχθηκε ότι χρειαζόταν παραπάνω από δύο λεπτά για να έρθει ένας από τους υπεύθυνους πώλησης. Όταν κατέφτασε ήταν ένας νεαρός με σκούρο μπλε κουστούμι και φακίδες στο ολοστρόγγυλο πρόσωπό του. Χαιρέτησε τους δύο πράκτορες του FBI εγκάρδια και αφού συστήθηκε ως Ρούμπενς, ζήτησε να μάθει τις τους απασχολούσε.
Ο Μέρντοκ του εξήγησε τι έψαχναν αν και όχι το γιατί, περιορίστηκε να πει απλά ότι ήταν ένα στοιχείο της υποθέσεως που δούλευαν. Ο Ρούμπενς τον άκουσε προσεκτικά και μόλις ο πράκτορας ολοκλήρωσε είπε:
«Αυτό είναι κάτι που μπορώ να σας βοηθήσω πράκτορα Μέρντοκ.»
Πέρασε πίσω από τον μαρμάρινο γκισέ και είπε στην κοπέλα:
«Θα χρειαστώ λίγο τον υπολογιστή σου Μέλανι.»
Πληκτρολόγησε μερικές εντολές και παρακολούθησε τα δεδομένα στην οθόνη του.
«Λοιπόν….. Πουλήσαμε ένα τέτοιο τηλέφωνο στις 26 Απριλίου και ένα στις 26 Αυγούστου. Θέλετε να κοιτάξω και για πιο πίσω;»
«Όχι, έχουμε ονόματα αγοραστών;»
«Μισό λεπτό… Λοιπόν, στις 26 Απριλίου το αγόρασε ένας κύριος ονόματι Ρίτσαρντ Χαφς και στις 26 Αυγούστου ένας Λέστερ Λήμαν. Διευθύνσεις και τηλέφωνα…»
Ο Ρούμπενς τους τα είπε. Ο Μέρντοκ έβγαλε αμέσως το κινητό του να μεταφέρει τα νέα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Λονδίνο
Αεροδρόμιο Χήθροου
15:25
Ο Άιαν απάντησε αμέσως στην κλήση και άκουσε όσα είπε ο Μέρντοκ. Το πρώτο τηλέφωνο είχε αγοραστεί πολύ νωρίς για να συνδέεται με την υπόθεσή τους αλλά το δεύτερο ήταν σε μια λογική ημερομηνία που η ISIS να είχε αρχίσει το σχεδιασμό της αντεπίθεσής της. Μετέφερε ωστόσο και τα δύο ονόματα στον Μάικ που τα πέρασε στον υπολογιστή.
«Κανένα από τα δύο ονόματα δεν εμφανίζεται στη λίστα επιβατών,» ανακοίνωσε κοιτώντας την οθόνη μπροστά του.
Ο Άιαν μετέφερε την ανακάλυψή του στους πράκτορες του FBI και πρόσθεσε:
«Μπορείτε να μάθετε για τους άνδρες αυτούς; Ίσως δεν δώσανε εκεί το αληθινό τους όνομα ή ταξιδεύουν με άλλο όνομα. Μπορούμε να έχουμε κάποια περιγραφή;»
Το τηλέφωνο της Αμέλια άρχισε να χτυπάει και εκείνη το απάντησε αμέσως βγαίνοντας από το γραφείο για να μην εμποδίζει τον Άιαν στη δική του συνομιλία.
«Γεια σου φιλενάδα!» άκουσε την φωνή της Βαλέρια. «Αυτός ο όμορφος είναι ακόμη εκεί γύρω;»
«Βαλέρια!»
«Καλά, καλά. Οι αναφορές από όλα τα περιπολικά στην περιοχή λένε ότι όλα καλά. Δεν παρατηρήθηκε τίποτα το τρομερό. Το σοβαρότερο περιστατικό που αναφέρθηκε ήταν μια όχληση από ένα διαμέρισμα με πολύ θόρυβο κάπου στην οδό Ολντ Πάι.»
«Αυτοί που ψάχνουμε θα αποφεύγανε να τραβήξουν την προσοχή κάνοντας θόρυβο και είναι και στη λάθος πλευρά. Ευχαριστώ Βαλ, κράτα με ενήμερη αν παρουσιαστεί κάτι.»
Επέστρεψε στο γραφείο όπου βρήκε τον Άιαν να κοιτάζει πάνω από τον ώμο του Μάικ την οθόνη ενός από τους υπολογιστές.
«Βρήκαμε κάτι;» ρώτησε.
«Πιθανότατα ναι,» απάντησε ο Άιαν γυρίζοντας προς το μέρος της. «Ένα διαμέρισμα που νοικιάστηκε στις 6 Αυγούστου από το Ίδρυμα Μεσανατολικών Σπουδών. Η ημερομηνία ταιριάζει με τους υπολογισμούς μας για την οργάνωση της επιχείρησης, είναι στην περιοχή που θέλουμε και το ίδρυμα μπορεί κάλλιστα να είναι μια νομιμοφανής κάλυψη, έχει ξαναγίνει.»
«Που είναι;»
«Στην οδό Μπέηλυς,» είπε ο Μάικ, «κοντά στην διασταύρωση με την Ουέστμίνστερ Μπριτζ Ρόουντ.»
«Στο σωστό σημείο,» είπε η Αμέλια αφού το σκέφθηκε μια στιγμή. Ο Άιαν πήρε το κινητό του και κάλεσε τον αριθμό του Μαξιμίλιαν. Τους έδωσε την διεύθυνση για να πάνε να ρίξουν μια ματιά και αφού το έκλεισε η Αμέλια ρώτησε:
«Δεν θα έπρεπε να ενημερώσουμε τους ανθρώπους στο αεροπλάνο σε τι κίνδυνο βρίσκονται; Και αν όχι όλους για την αποφυγή πανικού τουλάχιστον τους πιλότους;»
«Θα γίνει και αυτό, περιμένω να δω τι θα ανακαλύψουν οι πράκτορες του FBI για τον αγοραστή του τηλεφώνου. Δεν έχουμε όνομα αλλά ίσως έχουμε περιγραφή. Είναι σημαντικό να έχουν το νου τους για κάποιον που συνεργάζεται με τους τρομοκράτες.»
«Ειδικά αν μπορεί να πυροδοτήσει τη βόμβα,» είπε ο Μάικ Κάμπελ και καθώς και οι δύο στράφηκαν να τον αντικρίσουν πρόσθεσε «έχω μια αρκετά σαφή εικόνα του πως έχουν παγιδεύσει το αεροπλάνο.»
Το τηλέφωνο που χτύπησε διέκοψε τον Μάικ και ο Άλαν το σήκωσε λέγοντας τυπικά:
«Γκόρντον εδώ.»
«Ταγματάρχα είμαι ο δόκτωρ Σόλομον από το νοσοκομείο του Έηλινγκ. Μου είπε να σας τηλεφωνήσω ο κύριος Μόντακιου. Ολοκληρώθηκε η νεκροψία του Σάμιουελ Κρέην.»
Ο Άιαν έσφιξε ασυναίσθητα το τηλέφωνο στο χέρι του. Τώρα θα μάθαιναν αν είχαν κινηθεί σωστά ή αν είχαν χάσει χρόνο, πολύτιμο χρόνο, κυνηγώντας χίμαιρες.
«Δυστυχώς, είχατε δίκιο,» συνέχισε ο γιατρός. «Ο θάνατος του προήλθε από καρδιακή διαστολή και αρρυθμία αλλά γι’ αυτό δεν ευθυνόταν η κατάσταση της καρδιάς του που ήταν άριστη αλλά ένα όχι πολύ γνωστό δηλητήριο, το ακόνιτο.»
«Το έχω ακουστά, είναι φυτικής προέλευσης και θανάσιμο ακόμα και σε απλή επαφή με το δέρμα, έτσι δεν είναι;»
«Σωστά, το άγγιγμα του φυτού με γυμνό χέρι αρκεί για να επιφέρει το θάνατο.»
«Θα μπορούσε να είχε έρθει σε επαφή με το φυτό από ατύχημα και να τον δηλητηρίασε;» ρώτησε ο Άιαν.
«Όχι ταγματάρχα, το είχε καταναλώσει, με κάποια τροφή ή ποτό πολύ πρόσφατα, βρήκαμε υπολείμματα στο στομάχι. Εξάλλου είναι ένα πολύ γρήγορο δηλητήριο.»
«Ευχαριστώ δόκτωρ Σόλομον, η βοήθειά σας ήταν πολύτιμη. Κανονίστε σας παρακαλώ τα διαδικαστικά για να πάρει η οικογένεια το σώμα.»
Έκλεισε το τηλέφωνο και μετέφερε στον Μάικ και την Αμέλια τα νέα.
«Πράγμα που μας επιβεβαιώνει ότι τον σκότωσαν όταν δεν τον χρειάζονταν άλλο,» κατέληξε. «Και πιθανότατα τους καθοδήγησε στη κατάλληλη παγίδευση του αεροπλάνου. Είπες ότι το έχεις κάποια ιδέα;»

«Ναι, νομίζω ότι ξέρω τι κάνανε με το δορυφορικό τηλέφωνο.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου