Οι Ιππότες Του Θεού Ι - 6

Author: Νυχτερινή Πένα /

Ο Γουίλλιαμ πήρε το βλέμμα του από την κοπέλα και στράφηκε στο βάναυσο σύζυγό της.

-Μην την χτυπήσεις ποτέ ξανά έτσι, γιατί δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι και υπάρχουν και νόμοι όταν επιστρέψουμε στην πατρίδα.

-Είσαι σίγουρος ότι θα επιστρέψεις; Είπε ο Κίρμπυ και ο οικοδεσπότης του χαμογέλασε με κακία.

-Η μοίρα μου είναι στα χέρια του Κυρίου Παντοκράτορος, είπε ο Γουίλλιαμ, αλλά όσο κρατώ αυτό, ένευσε στη σπάθα στο πλευρό του, δεν θα είναι εύκολο να πέσω.

Άφησε το σπίτι και μαζί με τον Λάιαμ επέστρεψε στο στρατόπεδό τους.

 

Το ταξίδι από το την Ιερουσαλήμ ως το Κεράκ ήταν θέμα δύο ημερών, από εκεί ως το φρούριο που ήθελαν να ανακτήσουν ήταν ακόμα δύο. Πέρα από το Κεράκ άρχιζε το τραχύ κλίμα της ερήμου και βρέθηκαν σύντομα να περπατάνε σε έναν ξερότοπο όπου δε φύτρωνε τίποτα και η ζέστη ήταν ανυπόφορη.

Ακόμα και όταν μπήκαν σε ένα ξεραμένο ουάντι, έτσι αποκαλούν οι Άραβες τις κοίτες των χειμάρρων που έχουν εποχιακά νερό και μετά ξεραίνονται, και βρίσκονταν στη σκιά πάλι η ζέστη ήταν φρικαλέα. Καθώς μάλιστα ήταν όλοι βορειοευρωπαίοι και ντυμένοι με θώρακες και πανοπλίες την ένιωθαν ακόμα περισσότερο.

-Αυτή η ζέστη θα μας σκοτώσει πιο εύκολα από τους απίστους, σχολίασε ο Γουίλλιαμ.

-Στην Ιερουσαλήμ ήταν καλύτερα, είπε ο Ρικ, γιατί φύγαμε;

-Και είχε και ωραίες γυναίκες, είπε ο Άιαν. Τελικά οι λεβαντίνες είναι όντως πιο αισθησιακές και χωρίς αναστολές.

-Καθόλου αναστολές; ρώτησε ένας λογχοφόρος που περπατούσε δίπλα τους καθώς η μονάδα του κάλυπτε το πλευρό της φάλαγγας.

-Καθόλου, σε αφήνουν να κάνεις ό,τι θες και κάνουν πράγματα που δε φαντάζεσαι. Και μιλάμε για κυρίες ε; Όχι πόρνες.

-Ήρθαμε να πολεμήσουμε για ένα σκοπό και όχι για ακολασίες, είπε ο Γουίλλιαμ.

-Δηλαδή αν σου δινόταν η γυναίκα του Κίρμπυ θα έλεγες όχι; είπε πειρακτικά ο λογχοφόρος.

-Τι; Που το έμαθες αυτό;

-Αυτός ο τύπος δεν χάρηκε καθόλου που δεν τον άφησες να σαπίσει τη γυναίκα του στο ξύλο. Είναι ένας παραδόπιστος και σκληρός άνθρωπος έμαθα.

-Που τα έμαθες αυτά;

-Κυκλοφόρησαν σε ταβέρνες και καπηλειά τα νέα αλλά και σε μερικά πιο επίσημα μέρη, πήρε το λόγο ο Άιαν. Ο Πήτερ τα άκουσε στο παλάτι. Πήγε να παραπονεθεί μαζί με τον οικοδεσπότη του που τον υποστήριξε ότι μπορεί να διευθετεί όπως θέλει τις διαφωνίες με τη σύζυγό του. Αλλά μην ανησυχείς, ο σερ Μάικ και ο Βαλδουίνος αποφάσισαν ότι είχες δίκιο. Ο Γασμούλος μάλιστα προσφέρθηκε να μας φέρει εφόδια.

-Χαίρομαι που δεν δημιούργησα πρόβλημα.

-Ξέρεις αν τον πληρώσεις μπορεί να στην πουλήσει, σίγουρα θα το κάνει αν το θεωρήσει επικερδές, είπε ο Άιαν. Κρίμα για τη γυναίκα.

-Ναι, κρίμα, είπε ο Γουίλλιαμ που σκεφτόταν πως θα μπορούσε να γλιτώσει η Κάθρην από το κτήνος αυτό.

-Δηλαδή αν την είχες δεν θα της έδινες λίγη χαρά ε; είπε πειρακτικά ο λογχοφόρος που είχε μιλήσει και πριν.

Ο νεαρός δόκιμος γύρισε να απαντήσει αλλά δεν πρόλαβε, ένα βέλος ήρθε και διαπέρασε το λαιμό του στρατιώτη. Στα χείλη του ουάντι εμφανίσθηκαν εκατοντάδες τοξότες ενώ στην άλλη άκρη του εμφανίσθηκαν πολεμιστές με δόρατα και λίγοι ιππείς. Ολόκληρη η δύναμή τους ήταν μέσα στο ουάντι, σαν ένα μικρό φαράγγι με απότομα τοιχώματα που έκαναν το σκαρφάλωμα αδύνατο, και οι έξοδοι είχαν αποκλειστεί. Ο σερ Μάικ δεν επηρεάστηκε από τις φωνές τρόμου, κυρίως των βοηθητικών, και έδωσε τις διαταγές του.

-Τόμας, Τζων, μπροστά με τους άνδρες σας, ανακόψτε τους επιδρομείς. Οι ιππείς στο πλάι, ετοιμαστείτε για επέλαση. Ιππότες μαζί μου!

Οι τοξότες, οι βαλιστριδοφόροι και οι έφιπποι τοξότες των Ούγγρων είχαν αρχίσει να ανταποδίδουν τα πυρά στους εχθρούς και ήδη είχαν αρχίσει να αραιώνουν σε μερικά σημεία τις γραμμές τους. Οι τοξότες καλυπτόμενοι από τα κάρα ανεφοδιασμού ή τις ασπίδες των λογχοφόρων και των ανδρών του Κίρμπυ είχαν πλεονέκτημα απέναντι στους ομολόγους τους του εχθρού. Οι περισσότεροι από τους Ευρωπαίους ήταν αρκετά θωρακισμένοι για να μην μπορούν να τους βλάψουν τα βέλη και ειδικά οι ιππότες

Οι βοηθητικοί αναζήτησαν κάλυψη στα κάρα με τα εφόδια και τον εξοπλισμό και σε βράχια εδώ και’ κει ενώ τα βέλη γέμιζαν τον αέρα σαν αφύσικα πουλιά διψασμένα για αίμα και θάνατο.

Στην έξοδο από την κοίτη του ξεραμένου χειμάρρου οι άνδρες της πολιτοφυλακής και οι λογχοφόροι είχαν εμπλακεί με τους επιτιθέμενους και με τη βοήθεια και των Ναϊτών είχαν αρχίσει να υπερτερούν. Οι Ιππότες, οι ομόλογοί τους Τεύτονες, ο Αμπρούς Αντράς και οι ακόλουθοί του είχαν συγκεντρωθεί ενώ πίσω τους έρχονταν οι πιο ελαφρά οπλισμένοι ιππείς του λόρδου Χάουαρντ.

Ξαφνικά οι Άραβες τράπηκαν σε φυγή και ο σερ Μάικ φώναξε:

-Τζων καταδίωξέ τους! Οι υπόλοιποι πάμε για τους τοξότες!

Ξεχύθηκαν μπροστά σε καλπασμό. Οι Τεύτονες ιππότες και οι Ούγγροι έστριψαν αριστερά για να ανέβουν στην αριστερή όχθη ενώ οι Ιππότες έστριψαν στην αντίθετη κατεύθυνση. Ο σερ Τζων με τους δικούς του κατεδίωξε τους υποχωρούντες.

Οι τοξότες δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν τους επιτιθέμενους και σκόρπισαν τρέχοντας να σώσουν την ζωή τους. Οι ιππότες τους κατεδίωξαν και τους σκότωσαν όλους μέχρι ενός. Μετά ο Μάικ διέταξε να μαζέψουν τα σώματα των νεκρών τους και να τα θάψουν ενώ διέταξε να μετρηθούν και οι αντίπαλοι. Η τελευταία διαταγή παραξένεψε τους πάντες αλλά μόνο οι άνδρες της ακολουθίας του μάθανε το γιατί.

Ο Μπαϊμπάρς γνωρίζοντας πόσο κοντά ήταν στην Ιερουσαλήμ ήθελε να κάνει οικονομία δυνάμεων για να έχεις άντρες και για μελλοντικές μάχες. Είχε έτσι στήσει μια ενέδρα με μια δύναμη μεγαλύτερη από τη δική τους ελπίζοντας να τους εξοντώσει χωρίς απώλειες. Δεν είχε υπολογίσει τις πανοπλίες και τους δικούς τους τοξότες, που δεν ήταν λίγοι και ήταν μάλιστα οι περιβόητοι Άγγλοι τοξότες, οι καλύτεροι που υπήρχαν εκείνη την εποχή, και η ενέδρα είχε αποτύχει. Σε αυτήν έχασαν 284 άνδρες, τοξότες και λογχοφόροι είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες. Από την άλλη πλευρά είχαν πέσει τρεις χιλιάδες Άραβες. Και πάλι ο εχθρός θα υπερτερούσε τρεις προς έναν και τώρα θα έπρεπε να τους αντιμετωπίσει σε ανοιχτή μάχη αφού πλησίαζαν το φρούριό τους.

Έστησαν το στρατόπεδό τους σε μικρή απόσταση από το φρούριο σε ένα σημείο όπου μια πηγή διατηρούσε λίγο χορτάρι και μερικά δένδρα. Έτσι θα είχαν μια κάποια ανακούφιση από την ζέστη και νερό. Οι βοηθητικοί άρχισαν να φτιάχνουν πολιορκητικό κριό για να παραβιαστεί η πύλη και μια ελέπολι για την επίθεση στο τείχος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου