Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί 13

Author: Νυχτερινή Πένα /

09:39
Ο Μάικ Κάμπελ κατέβηκε στο αμπάρι στο χώρο μεταξύ δύο τεράστιων κοντέινερς. Και τα δύο εσωτερικά έκρυβαν μυστικά, το ένα ήταν θάλαμος και το άλλο ιατρείο για εκείνους που θα επέστρεφαν τραυματίες. Αλλά η δουλειά του τώρα δεν ήταν με κάποιο από αυτά. Γονάτισε σε ένα σημείο και σήκωσε μια μεταλλική πλάκα που ήταν η είσοδος για το θάλαμο υποβρύχιας παρατήρησης που ήταν στην πλώρη του σκάφους στο κατώτατο σημείο. Στις παλαιότερες εποχές ο θάλαμος αυτός στα πλοία χρησίμευε στην παρατήρηση του βυθού και στον εντοπισμό ναρκών, αλλά στο ειδικό αυτό πλοίο είχε έναν άλλο σκοπό. Ήταν μια κρυφή έξοδος για δύτες. Ο Μάικ στράφηκε στους άλλου δύο άνδρες μαζί του και τους ένευσε να κατέβουν. Όπως και εκείνος, είχαν φορέσει μαύρες στολές καταδύσεως και κουβαλούσαν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Μετά στράφηκε στη Γιουμίκο.
-Να είσαι εδώ να μας ανοίξεις όταν επιστρέψουμε.
-Εντάξει, είπε η τεχνικός, να προσέχεις.
Ο Μάικ άρχισε να κατεβαίνει ενώ πίσω του η Γιουμίκο σφράγιζε το άνοιγμα. Έφτασε στο θάλαμο που οι άλλοι δύο άνδρες τον περίμεναν έχοντας φορέσει ήδη μάσκες και αναπνευστήρες. Τους μιμήθηκε και πέρασε στους ώμους του την μπουκάλα με το οξυγόνο.
-Έτοιμοι γέφυρα, είπε πριν βάλει στο στόμα του το άκρο του αναπνευστήρα.
Ο θάλαμος άρχισε να γεμίζει νερό και παρά τη στολή του ένιωσε το παγωμένο αγκάλιασμά του καθώς η στάθμη του ανέβαινε. Μόλις γέμισε νερό ο ένας από τους άνδρες που ήταν μαζί του άνοιξε μια καταπακτή και οι τρεις άνδρες κολύμπησαν έξω, δίπλα στο κύτος του πλοίου. Καθένας κουβαλούσε μια μπουκάλα οξυγόνου στην πλάτη και στη μέση μια θήκη με δύο μικρούς αλλά ισχυρούς εκρηκτικούς μηχανισμούς. Στο αριστερό χέρι φορούσαν και οι τρεις ρολόι και τους ειδικούς δείκτες των δυτών για το βάθος και την κατάσταση του οξυγόνου τους. Δεν ήταν οπλισμένοι μιας και δεν πήγαιναν για μάχη αλλά δεν ήταν και τελείως ανυπεράσπιστοι, ο καθένας είχε από ένα μαχαίρι με πριονωτή λάμα, από τα πλέον συνήθη στις ειδικές δυνάμεις.
Πριν κατέβει ο Μάικ στο αμπάρι τα πλοία ήταν ήδη λιγότερο από ένα μίλι μακριά και θα είχαν πλησιάσει κι άλλο πριν σταματήσουν για να στείλουν το άγημα. Η απόσταση δεν θα ήταν μεγάλη για να την κολυμπήσουν και έτσι μετά από μια στάση για προσανατολισμό και εξοικείωση με τη σκοτεινιά κάτω από το νερό ξεκίνησαν για το στόχο τους, τα Κορεάτικα πλοία.

09:43
Μια φοβερή έκρηξη συγκλόνισε την περιοχή αλλά δεν ερχόταν από τις γραμμές τους ή τη βάση. Ερχόταν από ψηλά και ο ταγματάρχης Ντέρμπερτ κοίταξε πάνω από ένστικτο. Πρόλαβε να δει το ένα από τα δύο ελικόπτερα να τυλίγεται σε φλόγες και να χάνει ύψος. Ακόμα και με το θάνατό τους οι άνδρες του βοήθησαν μια τελευταία φορά στην αποστολή τους. Το φλεγόμενο ελικόπτερο έπεσε πάνω σε ένα σιλό. Η έκρηξη που ακολούθησε έσεισε τη γη σαν σεισμός πολλών ρίχτερ ενώ φλεγόμενα κομμάτια μετάλλου έπεφταν σε όλη την βάση ανάβοντας φωτιές και σκορπώντας το θάνατο.
Ενώ το άλλο ελικόπτερο αποβίβαζε την τρίτη διμοιρία στις γραμμές των δικών τους, οι υπερασπιστές της βάσης έφευγαν τρέχοντας στη ζούγκλα ουρλιάζοντας. Ο Ντέρμπερτ έδωσε το σήμα να εντείνουν την επίθεση. Τώρα ήταν η ευκαιρία να μπουν στην βάση.

Ουάσιγκτον DC
20:15
Η Ντανίκα Μπρεν κοίταξε το ρολόι της. Βλέποντας την ώρα συνειδητοποίησε ότι ήταν η τρίτη φορά που το κοίταζε μέσα στα τελευταία δύο λεπτά. Οι δείκτες έδειχναν να μην κινούνται, σαν να είχαν κολλήσει στο καντράν. Είχαν περάσει πάνω από δύο ώρες από τη στιγμή που είχε μιλήσει με τον Πάτρικ. Έπρεπε να την είχε πάρει τηλέφωνο, της είχε πει σε καμιά ώρα και είχε περάσει διπλό χρονικό διάστημα. Τι συνέβαινε; Δεν είχε κάποια απάντηση; Είχε κάνει η ίδια κάποια γκάφα μπλέκοντας σε κάτι απόρρητο;
Η μήπως πολύ απλά είχε μπλέξει με κάποια δουλειά και την είχε ξεχάσει; Ήταν και αυτό πολύ πιθανό, ήταν πρώτα από όλα προσκολλημένος στην πολιτική σταδιοδρομία και επιτυχία του. Αν δεν ήξερε τι ήταν αυτό που είχε εκείνη ανακαλύψει θα έσπευδε να μάθει για να δει αν και πως θα μπορούσε να το εκμεταλλευθεί για εκείνον. Μετά αναλόγως με το τι θα έβρισκε θα έπραττε.
Αλλά ακόμα και έτσι γιατί είχε αργήσει τόσο πολύ; Τι είχε πια ανακαλύψει; Ένα καινούριο Γουότεργκεϊτ; Ένα παγωμένο δάκτυλο φόβου διέτρεξε τη σπονδυλική της στήλη. Αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο; Αν είχε κάνει τη βλακεία να αναμιχθεί σε κάτι τέτοιο και τώρα  ο Πάτρικ αγωνιζόταν να σώσει το αξιοθρήνητο τομάρι της;
Το τηλέφωνο που χτύπησε την έκανε να αναπηδήσει τρομαγμένη.

20:16
Ο συνταγματάρχης Τζακ Αλεξάντερ Βάρανς έμενε πολύ κοντά στο Πεντάγωνο, προφανώς για να μην είναι μακριά από τη δουλειά ή από τα κέντρα εξουσίας όπως το έθεσε ο Μπρόντι. Καθ’ οδόν είχαν μάθει και μερικά πράγματα για τον εν λόγω αξιωματικό. Είχε αποφοιτήσει με καλή βαθμολογία από το Ουέστ Πόιντ. Ήταν ένας μέτριος αξιωματικός, έκανε τη δουλειά του αλλά δεν είχε διακριθεί σε κάποιο τομέα. Τα οικονομικά και περιουσιακά του στοιχεία ταίριαζαν με την ζωή του σαν αξιωματικού και δεν υπήρχε κάτι περίεργο ή ικανό να κινεί υποψίες.
 Έμενε στον πρώτο όροφο ενός κομψού συγκροτήματος διαμερισμάτων. Πέρασαν την περιποιημένη είσοδο και ο Μπρόντι έδειξε το σήμα του στο θυρωρό που πήγε να τους καθυστερήσει με τις συνηθισμένες για το επάγγελμά του ερωτήσεις.
Ανέβηκαν στον πρώτο όροφο, από τη σκάλα ο Άιαν, με τον ανελκυστήρα ο Μπρόντι, και πήγαν στο διαμέρισμα του Βάρανς. Στάθηκαν μπροστά στην βαριά πόρτα ασφαλείας και ο Αμερικανός χτύπησε το κουδούνι που ήχησε κάπου μέσα στο σπίτι. Δευτερόλεπτα ακούστηκαν βήματα και μετά μια φωνή ρώτησε:
-Ποιος;
-Συνταγματάρχα Βάρανς, είναι υπηρεσιακό θέμα και εξαιρετικά επείγον.
-Είμαι εκτός υπηρεσίας και σε άδεια.
-Μπορούμε να μιλήσουμε;
Ακούστηκαν πάλι βήματα και μετά η πόρτα άνοιξε. Στο άνοιγμα πρόβαλλε ένας άνδρας τυλιγμένος με ένα μπουρνούζι, ήταν ψηλός και γυμνασμένος με ένα γοητευτικό παρουσιαστικό.
-Ο συνταγματάρχης Βάρανς; ρώτησε ο Μπρόντι.
-Τι συμβαίνει;
-Καλύτερα να μιλήσουμε μέσα, είπε ο Μπρόντι.
-Όχι πριν μου πείτε ποιοι είσαστε.
-Άνταμ Μπρόντι, NSA, και Άιαν Γκόρντον της ΜΙ6. Πρόκειται για την Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί.
Ο Βάρανς τους κοίταξε ανέκφραστος.
-Δεν ξέρω καμία τέτοια επιχείρηση, είπε ψυχρά προσθέτοντας, και φύγετε πριν καλέσω την αστυνομία.
Ο Άνταμ έσπρωξε τον συνταγματάρχη μέσα στο σπίτι και μπήκε ακολουθούμενος από τον Άιαν που έκλεισε την πόρτα πίσω του. Ο Βάρανς έκανε να επιτεθεί στον Άνταμ αλλά έμεινε ακίνητος σαν άγαλμα μόλις βρέθηκε να κοιτάζει τη σκοτεινή κάνη του Κολτ του Μπρόντι. Ο Άιαν έριξε μια ματιά στον Βάρανς και συνοφρυώθηκε. Προχώρησε στο εσωτερικό του σπιτιού και δεν άργησε να βρει αυτό που έψαχνε. Η πρώτη πόρτα που άνοιξε ήταν η κρεβατοκάμαρα. Στο κρεβάτι βρισκόταν ξαπλωμένη μια γυναίκα ολόγυμνη εκτός από ένα μακρύ μαργαριταρένιο κολιέ ανάμεσα στα τεράστια στήθη της.
-Τζακ μωρό μου, είπε ναζιάρικα καθώς άνοιγε η πόρτα αλλά η φράση της έμεινε στη μέση αντικρίζοντας τον άγνωστο άνδρα.
-Άνταμ!
Ο Αμερικανός κατέφτασε σπρώχνοντας μπροστά του τον Βάρανς. Ο συνταγματάρχης έκανε έναν μορφασμό μόλις είδε την ανακάλυψη του Άιαν αλλά ο Μπρόντι άφησε ένα σιγανό σφύριγμα.
-Σου αρέσει όντως να πηδάς το κογκρέσο ε; Άιαν να σου γνωρίσω την γερουσιαστή Αμάντα Τζέθαμ.
Η γυναίκα ακούγοντάς τον χλόμιασε.
-Ναι σας αναγνωρίζω, είπε ο Άνταμ και στράφηκε πάλι στον Βάρανς. Είσαι και υπεράνω κομμάτων ε;
-Δεν ξέρω τι λες, απάντησε κοφτά αυτός, και δεν απαγορεύεται πουθενά η σχέση μου με μια πολιτικό επειδή υπηρετώ στο Πεντάγωνο.
-Αυτό σίγουρα δεν είναι, αλλά η διαρροή πληροφοριών είναι!


Γιούρι Ντο
09:56
Ο Ρόμπερτ Ντρόουρι στάθηκε δίπλα στο μεταλλικό κύτος του ενός αποβατικού και κοίταξε το πεδίο της μάχης. Είχαν μετακινηθεί στην άκρη του όρμου και είχαν οχυρωθεί εκεί. Δεν ήταν μια τακτική θέση μάχης αλλά τα είχαν καταφέρει καλά και με την σύμπτυξη είχαν σταθεροποιήσει το μέτωπό τους ενισχύοντας τις γραμμές τους.
Ο λόχος Β είχε μετακινηθεί πρώτα, όπως είχαν σχεδιάσει και μετά είχαν ακολουθήσει οι υπόλοιποι. Οι πεζοναύτες είχαν μεταφέρει όλα τα όπλα και τον εξοπλισμό τους εκεί και αμύνονταν το ίδιο λυσσαλέα όπως και πριν. Είχαν εκπλήξει τον διοικητή τους μεταφέροντας τα σώματα των πεσόντων στο αποβατικό για να είναι έτοιμα σε περίπτωση απαγκίστρωσης να τα πάνε στην πατρίδα. Και ο ίδιος ήθελε να τα πάρουν αν ήταν δυνατόν αλλά δε φανταζόταν ότι ήταν τόσο μέσα στην αίσθηση καθήκοντος των ανδρών του και αυτή η επιθυμία. Από την άλλη πλευρά οι πεζοναύτες ήταν μια οικογένεια. Ήταν λογικό να θέλουν να αναπαυθούν οι σύντροφοί τους.
Η κατάσταση ωστόσο δεν ήταν η καλύτερη που θα ήθελε. Παρά την ισχυροποιημένη θέση τους οι Κορεάτες τους πίεζαν με τις δυνάμεις τους τώρα που είχαν λάβει τις ενισχύσεις από τη βάση. Στράφηκε προς τη θάλασσα, δεν του είχε διαφύγει η άφιξη των εχθρικών πλοίων και αναρωτιόταν αν θα έπρεπε να προετοιμαστεί για επίθεση και από εκείνη την πλευρά. Έλπιζε ότι οι Βρετανοί κάτι θα έκαναν. Οι συμπατριώτες τους πάνω από το γκρεμό είχαν βοηθήσει πάντως πολύ καλύπτοντας την μετακίνηση των ανδρών του και την νέα τους θέση.
Κάτω είχαν προσθέσει και μερικά ακόμα πρόχειρα καλύμματα για να προφυλάξουν τους τραυματίες ενώ κάποιοι από αυτούς είχαν πάρει και πάλι τα όπλα. Η αποστολή είχε ξεφύγει από το χρονοδιάγραμμά της και αναρωτιόταν αν θα μπορούσαν να διαφύγουν μετά το πέρας της αποστολής τους. Αυτήν έπρεπε να την εκτελέσουν και φαινόταν ότι τουλάχιστον αυτό θα το πετύχαιναν.
Στράφηκε πάλι προς την παραλία και τη μάχη που διεξαγόταν εκεί. Ένας νεαρός υπαξιωματικός είχε στηρίξει το όπλο του σε ένα σωρό από κιβώτια και έβαλλε χρησιμοποιώντας το ένα χέρι ενώ το άλλο κρεμόταν επιδεμένο στο πλευρό του.
-Λοχία, είπε, έλα εδώ.
Ο λοχίας σταμάτησε και ήρθε κοντά στον Ντρόουρι.
-Μείνε εδώ, του είπε εκείνος, και έχε το νου σου στα πλοία εκεί έξω. Αν κινηθούν ενημέρωσέ με.
-Μάλιστα σερ.
Ο Ντρόουρι κινήθηκε προς το σημείο που ο Κάχηλ και ο Μoθ κατεύθυναν τους άνδρες σε θέσεις ανάλογα με τις κινήσεις των Κορεατών. Κοίταξε το ρολόι του καθώς έτρεχε προς το μέρος τους.
10:00

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου