Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί 14

Author: Νυχτερινή Πένα /

Κεφάλαιο 7
Γιούρι Ντο
10:01
Δέκα μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού δεν έφτανε κανένας ήχος, δεν ακούγονταν οι ήχοι των όπλων και των πολυβόλων, οι εκρήξεις και οι κραυγές της μάχης ούτε ο ήχος του ανέμου και της καταιγίδας που μαινόταν. Στο βάθος αυτό υπήρχε μόνιμη γαλήνη που είχε διασπαστεί μόνο για μια στιγμή από το θόρυβο της ακάτου που πέρασε μεταφέροντας στο Σερένα το Κορεάτικο άγημα. Οι τρεις δύτες, σιωπηλοί και γρήγοροι σαν φαντάσματα του βυθού έφτασαν κοντά στα εχθρικά σκάφη.
Δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας κατά δυτών, οι Βορειοκορεάτες δεν περίμεναν μια τέτοια επίθεση. Ο Μάικ συνεννοήθηκε με τους δύο συντρόφους του και κολύμπησαν γρήγορα προς τα πλοία που θα παγίδευαν ο καθένας. Οι μηχανισμοί ήταν πολύ ισχυροί και αρκούσε να είναι τοποθετημένοι στο κύτος για να κάνουν τη ζημιά. Διάλεξαν τους στόχους τους και κινήθηκαν προς αυτούς. Συνέχιζαν να είναι προσεκτικοί και να μην κάνουν τον παραμικρό θόρυβο γιατί βρίσκονταν πολύ κοντά στο υποβρύχιο και έναν θόρυβο μπορεί να τον αντιλαμβανόταν ο χειριστής σόναρ του υποβρυχίου και αν ήταν έμπειρος να καταλάβαινε τι συμβαίνει.
Ο Μάικ κολύμπησε κοντά στο υποβρύχιο και τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στον πυργίσκο του υποβρυχίου. Σε αυτήν την περίπτωση δεν χρησιμοποίησε μαγνήτη. Η επαφή με το κύτος του μετάλλου θα ακουγόταν μέσα στο σκάφος έντονα προειδοποιώντας τους για την επίθεση. Αυτό το εκρηκτικό πακέτο θα παραδιδόταν συσκευασμένο, θα άφηνε το μηχανισμό μαζί με την τσάντα έχοντας περάσει το λουρί από το πτερύγιο του πυργίσκου.
Ολοκλήρωσαν την τοποθέτηση και άρχισαν να κολυμπούν βιαστικά πίσω στο σκάφος. Δεν έπρεπε να βρίσκονται στο νερό όταν θα γινόταν η έκρηξη και ειδικά κάτω από την επιφάνεια. Το ωστικό κύμα της έκρηξης όπως θα μεταφερόταν από τη συμπαγή μάζα του νερού θα τους τραυμάτιζε άσχημα. Ο Μάικ κολυμπούσε μετρώντας τα δευτερόλεπτα.

10:04
Ο πλοίαρχος Μόρτον βρισκόταν στη θέση του στη γέφυρα αλλά δεν ήταν μόνος. Ή μάλλον ήταν μόνος από το πλήρωμά του αλλά όχι μόνος στη γέφυρα. Δυο οπλισμένοι Βορειοκορεάτες στέκονταν στην πόρτα με τα πολυβόλα τους ανά χείρας και ο επικεφαλής του αγήματος πλωτάρχης Γιν Σεν Ζο περιδιάβαινε στη γέφυρα. Οι λίγοι άνδρες του πληρώματος που είχαν μείνει στο πλοίο ήταν περιορισμένοι με φύλαξη στην τραπεζαρία. Το άγημα έψαχνε το πλοίο σχολαστικά αλλά το μυστικό των κοντέινερς δεν κινδύνευε να αποκαλυφθεί, όπως και ο άσσος που έκρυβε εδώ στο μανίκι του για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τα πλοία.
Ένας ακόμη Βορειοκορεάτης μπήκε στη γέφυρα και ανέφερε στον αξιωματικό κάτι που δεν τον χαροποίησε. Εκείνος διέταξε αμέσως κάτι πολύ θυμωμένα. Ο Αλεξάντερ Μόρτον δεν καταλάβαινε τη γλώσσα αλλά δεν δυσκολευόταν να μαντέψει. Παρά τις υποψίες τους και τον «προφανή» ρόλο του Σερένα στην κατάσταση στην ακτή δεν μπορούσαν να βρουν τίποτα το ενοχοποιητικό. Είχε διατάξει σίγουρα να ψάξουν ξανά.
-Σύμφωνα με τα φορτωτικά σας έγγραφα είχατε δύο ελικόπτερα, είπε ο Γιν Σεν Ζο σε άσχημα Αγγλικά και έδειξε το κατάστρωμα. Που είναι το άλλο;
-Έπεσε στη θάλασσα με την φουρτούνα, είπε ατάραχος ο Βρετανός.
-Δεν ζημιώθηκε έτσι η εταιρία σας;
-Ναι, αλλά είναι ασφαλισμένα τα εμπορεύματα, συμβαίνουν αυτά σε τέτοια ταξίδια.
Ο Βορειοκορεάτης τον κοίταξε υπεροπτικά, όσο του επέτρεπε το γεγονός ότι ήταν ένα κεφάλι κοντύτερος, και μετά συνέχισε να βηματίζει στη γέφυρα.

Ουάσιγκτον DC
20:36
-Αποκάλυψες στοιχεία για την επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί στην γερουσιαστή Κόνλιν. Δεν είναι έτσι;
-Στην Κόνλιν; είπε η γερουσιαστής Τζέθαμ. Τι δουλειά έχεις μ’ αυτήν;
-Α την τακτοποιούσε και εκείνη με τον ίδιο τρόπο με εσένα, είπε ο Άνταμ δήθεν αδιάφορα.
-Παλιοκαθίκι! ούρλιαξε η γυναίκα και πετάχτηκε από το κρεβάτι όρθια. Όρμησε να τον χτυπήσει αλλά ο Άιαν την σταμάτησε.
-Παρακαλώ να ντυθείτε και να περιμένετε στο διπλανό δωμάτιο κυρία μου, είπε με τυπική ευγένεια.
Η γερουσιαστής τον κοίταξε με περιέργεια αλλά η προσοχή του Άιαν ήταν στον Άνταμ που επαναλάμβανε στον Βάρανς την ερώτηση. Εκείνος τον κοίταξε ψυχρά.
-Δεν ξέρω τι λες.
-Δεν μετέφερες δηλαδή στην Κόνλιν πληροφορίες που έμαθες στο Πεντάγωνο;
-Δεν χρειάζεται ομολογία, είπε ο Άιαν καθώς η ακόμα γυμνή γερουσιαστής άφηνε το δωμάτιο. Σε αφήνουμε αναίσθητο, ανοίγουμε το γκάζι και αφήνουμε και ένα αναμμένο κερί. Ο πρόεδρος θέλει απλά να κλείσει αυτή η υπόθεση δεν χρειάζεται η ομολογία σου.
-Μπλοφάρεις!
-Εγώ; είπε ο Άιαν, καθόλου. Είμαι εδώ για να κλείσω το θέμα. Επισήμως δεν είμαι καν στη χώρα.
Ο Βάρανς πάνιασε. Έγλειψε τα στεγνά χείλη του και είπε με φωνή που μάταια προσπαθούσε να κρατήσει σταθερή:
-Θα σας τα πω όλα.
-Ακούμε, είπε ο Μπρόντι.
-Είμαι όντως εραστής της Κόνλιν και από την αρχή της προσέφερα όποια πληροφορία είχα. Είναι έντονα αντιμιλιταρίστρια, πιστεύω επειδή ο πατέρας της σκοτώθηκε στο Βιετνάμ. Τις πιο πολλές φορές δεν ήταν κάτι που την ενδιέφερε αλλά με την Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί ενθουσιάστηκε, είπε ότι θα καταστρέψει τον Μπλέηκ. Ήταν τόσο ενθουσιασμένη που για πρώτη φορά με άφησε να την πάρω από πίσω.
Ο Άιαν τον κοίταξε με απέχθεια που δεν έκανε τον κόπο να κρύψει. Ο Βάρανς παρερμήνευσε την έκφρασή του.
-Αλήθεια λέω! φώναξε. Πάντα ήταν πιο περιποιητική όταν έφερνα πληροφορίες αλλά αυτή ήταν ξεχωριστή.
-Γιατί ήταν σίγουρη ότι θα έριχνε τον πρόεδρο; ρώτησε ο Μπλέηκ. Αυτή είναι μια επιχείρηση από αυτές που δεν ανακοινώνονται αλλά δεν είναι κάτι που θα έριχνε έναν πρόεδρο ή θα τον ντρόπιαζε.
-Αν αποτύχαινε θα τον έκανε να δείξει εγκληματικά ανίκανος με τόσους δικούς μας να έχουν πεθάνει τζάμπα.
-Γιατί να γίνει κάτι τέτοιο; είπε ο Άνταμ. Ένα τάγμα πεζοναυτών είναι μια υπολογίσιμη δύναμη και αρκετό για να φέρει σε πέρας μια τέτοια αποστολή.
-Όχι αν εκεί βρουν να τους περιμένει ένα ολόκληρο μηχανοκίνητο σύνταγμα που είναι πληροφορημένο για το πότε και το που της απόβασης.
Για μια στιγμή ο Μπρόντι έμεινε ακίνητος σαν άγαλμα, αποσβολωμένος από αυτό που είχε ακούσει. Ύστερα με ένα ξέσπασμα οργής κόλλησε τον Βάρανς στον τοίχο.
-Αυτό είναι προδοσία! Προδώσατε την πατρίδα που έχετε αμφότεροι ορκιστεί να υπηρετείτε και στείλατε χίλους ανθρώπους στο θάνατο! Μα το Θεό θα σας στείλω στην ηλεκτρική καρέκλα γι’ αυτό!
Πιο ψύχραιμος ο Άιαν πλησίασε και τράβηξε τον Μπρόντι μακριά από τον Βάρανς. Ο Αμερικανός τον κοίταξε βαριανασαίνοντας και τρίβοντας το λαιμό του.
-Δεν το έκανα για να σώσω το άθλιο τομάρι σου, είπε ο Βρετανός. Απλά δε θέλω να σε σκοτώσει πριν μας τα πεις όλα. Αλλά θα σου πω ένα πράγμα. Έχω τρεις πολύ καλούς φίλους εκεί πέρα, αληθινή οικογένεια για εμένα, οπότε μίλα!
-Ξέρω έναν τύπο στην Κουβανική πρεσβεία, τα πέρασα σε αυτόν και εκείνος σε κάποιον στην Βοριεοκορερατική πρεσβεία στην Κούβα, είναι ένα ομοφυλόφιλος που ψωνίζεται και δεν είναι δύσκολη η επαφή.
-Και οι Βορειοκορεάτες μετακίνησαν ένα σύνταγμα εκεί βάσει των πληροφοριών; Τους παρείχες και άλλες πληροφορίες για να βεβαιωθούν ότι είναι αληθινές;
-Όχι… δεν ξέρω… Δεν ξέρω τίποτα άλλο… τίποτα άλλο. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβε ο Πάτρικ Ντέρι από το γραφείο της Κόνλιν.
Ο Άιαν και ο Μπρόντι κοιτάχτηκαν, ύστερα ο Βρετανός έριξε μια γροθιά στον Βάρανς. Το κεφάλι του χτύπησε στον τοίχο πίσω του και έχασε τις αισθήσεις του. Ο Άιαν τον άφησε στο πάτωμα χωρίς ιδιαίτερη προσοχή και έριξε μια ματιά γύρω για κάτι εύκαιρο για να τον δέσει, το βρήκε στα ρούχα του, πήρε μια ζώνη από ένα παντελόνι και αυτή από το μπουρνούζι και του έδεσε χέρια και πόδια λυγισμένα πίσω ώστε να μην μπορεί να κουνηθεί καν.
-Έχεις τον τρόπο να τον μεταφέρουν κάπου και να κρατηθεί; ρώτησε τον Μπρόντι.
-Ναι θα το φροντίσω.
-Ωραία, να διώξουμε την γερουσιαστή και να πάμε να βρούμε αυτόν τον Ντέρι. Μου θυμίζει την Ιρλανδία.
-Θα φροντίσω να μάθω που θα τον βρούμε. Και πρέπει να ενημερώσουμε για το τι αντιμετωπίζουν οι δικοί μας στο νησί.

Γιούρι Ντο
10:11
Μπήκαν μέσα στον ειδικό θάλαμο και ο ένας από τους δύτες πίεσε ένα κουμπί. Το νερό άρχισε να χαμηλώνει και ο Μάικ έβγαλε τη μάσκα του. Φάνηκε να υπολογίζει ή να μετράει και είπε:
-Τώρα.
Την ίδια στιγμή μια έκρηξη συγκλόνισε το Σερένα. Πριν καταλαγιάσει ο κρότος ακολούθησε μια δεύτερη.
-Ελπίζω ο πλοίαρχος να είναι σε θέση να παίξει το ρόλο του, είπε ο Μάικ.

10:12
Οι απανωτές εκρήξεις στη θάλασσα πέρασαν απαρατήρητες από τους αντιμαχόμενους στην ακτή αφού οι κρότοι της δικής τους μάχης δεν άφηναν πολλά περιθώρια για να ακούσουν οτιδήποτε άλλο αλλά ο παρατηρητής που είχε βάλει ο Ντρόουρι είδε τι έγινε και έσπευσε να τον ειδοποιήσει.

Ο πλωτάρχης Γιν Σεν Ζο και οι άνδρες του στράφηκαν προς τα πλοία της χώρας τους καθώς το Σερένα τρανταζόταν από τις εκρήξεις και ο πλοίαρχος Μόρτον πέρασε στη δράση. Τράβηξε από την μέση του, όπου το είχε περασμένο στην πίσω πλευρά, το πιστόλι του, ένα Μπράουνινγκ, και πυροβόλησε απανωτά τρεις φορές σκοτώνοντας τους τρεις αντιπάλους του. Πήγε σε μια κονσόλα δίπλα στη θέση του και πίεσε δύο κουμπιά. Παρότι έδειχνε σαν μια απλή συσκευή ραντάρ ήταν κάτι πολύ πιο επικίνδυνο, ήταν ο πίνακας ελέγχου δύο τορπιλοσωλήνων καλά κρυμμένων στο κύτος του Σερένα. Από την άφιξη των εχθρικών πλοίων είχε κλειδώσει στο σκόπευτρο τα δύο πιο κοντινά πλοία, αυτά που η αποστολή του Μάικ δεν είχε παγιδεύσει. Τώρα πυροδότησε τις δύο τορπίλες. Με τις εκρήξεις το σόναρ θα ήταν άχρηστο και το χτύπημα θα ήταν απολύτως αιφνιδιαστικό.
Δεν είχε άδικο. Τα πλοία χτυπήθηκαν καίρια και βυθίστηκαν. Από το πρώτο δεν υπήρξαν επιζώντες από το δεύτερο κάποιοι πρόλαβαν να πέσουν στη θάλασσα και άρχισαν να κολυμπάνε προς την ακτή.
Ο Αλεξάντερ πήρε το μικρόφωνο της ενδοεπικοινωνίας και είπε:
-Περνάμε στην αντεπίθεση.
Δεν είχε καλά καλά ολοκληρώσει την φράση του όταν ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου