Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί 15

Author: Νυχτερινή Πένα /

10:14
Η καταστροφή των Κορεάτικων πλοίων έγινε αιτία πανηγυρισμών στις γραμμές των πεζοναυτών. Αντίθετα στις γραμμές των αντιπάλων τους έφερε μια παγωμάρα καταρρακώνοντας το ηθικό. Ήλπιζαν σε βοήθεια, με τα πυρά των πλοίων θα κατάφερναν να εξολοθρεύσουν τους αντιπάλους τους κάτι που δεν είχαν καταφέρει να πετύχουν παρά τις ενισχύσεις από τη βάση.
Ο Ντρόουρι ανάσανε ανακουφισμένος. Αν τα κατάφερναν και οι υπόλοιποι να καταστρέψουν τη βάση ήταν η κατάλληλη ώρα να φύγουν από αυτό το καταραμένο νησί.

10:16
Η πόρτα του ειδικού θαλάμου άνοιξε και οι δυο δύτες βγήκαν ακολουθούμενοι από τον Μάικ Κάμπελ. Η Γιουμίκο περίμενε ανήσυχη. Μόλις τον είδε έπεσε στην αγκαλιά του και τον φίλησε. Ο Μάικ την έσφιξε πάνω του και το φιλί έγινε πιο παθιασμένο.
-Φοβήθηκα για’ σενα, είπε η κοπέλα.
-Είμαι εντάξει, ποια είναι η κατάστασή μας;
-Ο πλοίαρχος έδωσε τη διαταγή μόλις. Ακούστηκαν πυροβολισμοί αλλά δεν πρέπει να υπήρξε σοβαρή αντίσταση. Αιφνιδιάστηκαν από την καταστροφή των πλοίων τους.
-Ωραία, είπε ο Μάικ ενώ προχωρούσαν στο διάδρομο για να πάνε στο μυστικό αρχηγείο τους. Στην ακτή τι γίνεται;

Ουάσιγκτον DC
20:48
Η Ντανίκα μπήκε στο γραφείο της γερουσιαστή Κόνλιν. Είχε ξαναπάρει τον Πάτρικ που είχε φανεί να ξαφνιάζεται που την άκουγε αλλά μετά από ένα μικρό δισταγμό της είχε πει να ξανάρθει στο γραφείο και θα της εξηγούσε τι συνέβαινε. Εκείνη παρότι δεν της είχε ξανατηλεφωνήσει όπως είχε πει αλλά τον είχε πάρει εκείνη είχε ακούσει την συμβουλή του. Δεν είχε και εναλλακτικές, σκέφθηκε.
Το γραφείο ήταν άδειο, όπως είχε κάνει και εκείνη όλοι είχαν σχολάσει και είχαν φύγει. Μόνο στο γραφείο του Πάτρικ υπήρχε φως και προχώρησε προς αυτό. Βρήκε τον Πάτρικ να καπνίζει βηματίζοντας νευρικά μέσα στο γραφείο και κοιτώντας το ρολόι του. Στάθηκε στην πόρτα.
-Πάτρικ; είπε διστακτικά, τι συμβαίνει;
Ο Πάτρικ γύρισε και την αντίκρισε. Το πρόσωπό του χαλάρωσε και φάνηκε ανακουφισμένος που την έβλεπε.
-Ντανίκα, είπε, έλα μέσα.
Η Ντανίκα μπήκε στο γραφείο και κάθισε σε μια πολυθρόνα που της υπέδειξε ο Πάτρικ.
-Θα πιείς κάτι; ρώτησε. Ουίσκι, βερμούτ;
Η Ντανίκα ένιωσε να χαλαρώνει, φοβόταν ότι είχε κάνει κάτι που θα την έφερνε σε άσχημη θέση. Η υποδοχή του Πάτρικ έδειχνε πως όλα ήταν εντάξει και δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, ή κάποιο πρόβλημα που δεν λυνόταν τέλος πάντων. Προφανώς ήταν κάτι που ο προσωπάρχης της Κόνλιν είχε αντιμετωπίσει ξανά.
«Λογικό, ανόητη, μάλωσε τον εαυτό της, η Κόνλιν μετέχει τόσα χρόνια σε επιτροπές της γερουσίας, θα έχει δει πόσες φορές απόρρητο υλικό ή θα έχει πληροφορίες γι’ αυτού του είδους τις επιχειρήσεις.»
-Ουίσκι, είπε.
Ο Πάτρικ της έφερε ένα κρυστάλλινο ποτήρι γεμάτο με το κεχριμπαρένιο υγρό, η Ντανίκα το πήρε και ήπιε. Ο Πάτρικ έπινε και αυτός και την κοίταζε σαν να περίμενε κάτι.
-Τι έγινε Πάτρικ, τι ήταν αυτό το μέηλ; Ελπίζω να μην έκανα καμία γκάφα, είπε.
-Όχι, μην ανησυχείς, τίποτα που δε διορθώνεται.
-Ευτυχώς.
Ανοιγόκλεισε τα μάτια της. Της φαινόταν πως κάτι είχε αλλάξει, σαν να έβλεπε θολά, σαν κάτι να είχε μπει στο μάτι της ή μήπως είχαν χαμηλώσει τα φώτα;
-Δεν καλά… είμαι νομίζω… είπε μπερδεύοντας τα λόγια της σαν μεθυσμένη.
Το ποτήρι έπεσε στο χαλί με έναν πνιχτό ήχο. Η Ντανίκα ένιωσε να χαλαρώνει. Τα δάκτυλα ήταν σαν να ήταν φτιαγμένα από νερό, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τίποτα, δεν μπορούσε καν να τα κινήσει.
Ο Πάτρικ πλησίασε.
-Αλκοόλ και φάρμακα, πολύ κακός συνδυασμός,
Έσκυψε και πήρε την τσάντα της, έριξε μέσα ένα κουτί. Ύστερα έβγαλε από μια τσέπη μια σύριγγα σαν στυλό, παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιούν οι διαβητικοί για τις ενέσεις ινσουλίνης, και ετοιμάστηκε να της κάνει μια ένεση ψηλά στο μπράτσο.

Γιούρι Ντο
10:20
Οι Βρετανοί είχαν βρει έναν πιο γρήγορο τρόπο για να κατέβουν το ύψωμα όταν θα χρειαζόταν. Είχαν ανακαλύψει μια φυσική ρωγμή κατά μήκος του που κατέβαινε ως την ακτή κάτω και είχε το πλεονέκτημα να μην είναι ορατή στους αντιπάλους τους γιατί την κάλυπταν τα φυτά που φύτρωναν στην πλαγιά. Ο Μαξιμίλιαν Μόντακιου έριξε ένα σκοινί μέσα στη φυσική αυτή φυσούνα και μετά κύλισε κάτω. Δεν ήταν ακίνδυνη κάθοδος. Τα κλαδιά τους κρατούσαν κρυμμένους από τα μάτια του εχθρού αλλά δεν ήταν τόσο πυκνά για να σταματήσουν κάποια αδέσποτη σφαίρα.
Έφτασε ωστόσο χωρίς πρόβλημα κάτω και κινήθηκε προς το μέρος του Ντρόουρι. Πίσω του κατέβηκε ο Σκίλετ. Από την ώρα που είχε βρεθεί στο νησί ο συνταγματάρχης είχε πολεμήσει με θάρρος παρότι είχε την άποψη πως έπρεπε να είχαν εγκαταλείψει την επιχείρηση.

10:21
Ο στρατάρχης Γιανγκ Χο δεν πίστευε στα μάτια του. Η βάση καταστρεφόταν, οι Αμερικανοί είχαν φτάσει ως εδώ παρότι στην ακτή τους είχαν καθηλώσει και γινόταν σκληρή μάχη. Είχε αποτύχει σε αυτό που ήταν η αποστολή του.
Όταν τρεις μήνες πριν ένας στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας στην Κούβα τον είχε ενημερώσει για μια ενδεχόμενη Αμερικάνικη κίνηση κατά της βάσης στο Γιούρι Ντο δεν είχε αμέσως δώσει σημασία μέχρι που είχε και από μια άλλη πηγή την ίδια πληροφόρηση. Τότε φρόντισε για την άμεση εξουδετέρωση του ακόλουθου και ενημέρωσε τον Κιμ Γιονγκ Αν για το είχε ανακαλύψει «με την επαγρύπνησή του για την πατρίδα.» Ο δικτάτορας του είχε παράσχει απόλυτη ελευθερία κινήσεων για να συντρίψει τον εχθρό και να προσφέρει στο καθεστώς τη νίκη που τόσο χρειαζόταν. Έτσι εκείνος είχε φροντίσει να πολλαπλασιάσει τις δυνάμεις στο νησί, αφού ήξερε με τι δυνάμεις θα γινόταν η επίθεση αν και όχι τα σχέδια αυτής, και να έχει στόλο και αεροπλάνα στη διάθεσή του για να πετύχει το σκοπό του. Κανένας άλλος δεν ήξερε τίποτα και όλοι εκτελούσαν διαταγές.
Διαπίστωνε τώρα το τραγικό του λάθος, αν είχε συζητήσει με τον στρατηγό Σουν την κατάσταση ίσως εκείνος είχε προτείνει ένα άλλο σχέδιο μάχης. Αλλά είχε θελήσει να κρατήσει για εκείνον μόνο τις απολαβές της νίκης. Τώρα θα έκανε το μόνο που μπορούσε.
Έδωσε διαταγή να ανακαλέσουν τις δυνάμεις από την ακτή και να εγκαταλείψουν τη βάση. Τώρα έπρεπε να βρει και έναν αποδιοπομπαίο τράγο.

10:25
Ο Μάικ Κάμπελ μπήκε στη γέφυρα, ο Αλεξάντερ Μόρτον κοιτούσε την ακτή με τα κιάλια. Δεν τα πήρε από τα μάτια του αλλά ρώτησε:
-Ποια είναι η κατάσταση;
-Τραυματίστηκε ο Τέναντ αλλά το πλοίο είναι και πάλι στα χέρια μας.
-Ωραία.
-Πως τα πάνε στην ακτή;
-Οι δικοί μας έχουν συμπτυχθεί αλλά από ό,τι μπορώ από εδώ να καταλάβω τα καταφέρνουν.

Ουάσιγκτον DC
20:56
-Στη θέση σου δεν θα το έκανα αυτό.
Ο Πάτρικ Ντέρι κοκάλωσε ακριβώς στη στάση που βρισκόταν με τη βελόνα της ένεσης ήδη στο χέρι της Ντανίκα Μπρεν. Τράβηξε το χέρι του μαζί με τη θανατηφόρα σύριγγα από το χέρι της κοπέλας, λίγο αίμα έντονα κόκκινο έτρεξε στο γυμνό της δέρμα, και στράφηκε αργά να δει ποιος τον είχε διακόψει. Ο Άιαν και ο Άνταμ στέκονταν στην πόρτα του γραφείου. Για μια στιγμή αναρωτήθηκε πως είχαν βρεθεί εδώ αλλά μετά αποφάσισε ότι αυτό δεν ήταν του παρόντος. Είτε είχαν αναγκάσει τον φύλακα να τους αφήσει στην είσοδο ή τον είχαν βγάλει εκτός μάχης. Τώρα έπρεπε αυτός να τους εξουδετερώσει.
-Ποιοι είστε; ρώτησε για να κερδίσει χρόνο και να αποφασίσει την κίνησή του.
Ο Άνταμ έκανε τις συστάσεις λέγοντας για τον Άιαν ότι ήταν απεσταλμένος της Βρετανικής κυβέρνησης όπως ήταν ο ίδιος του προέδρου και ο Ντέρι είπε:
-Η Ντανίκα δουλεύει εδώ, είναι διαβητική και μόλις κατέρρευσε. Πρέπει να της κάνω αυτήν την ένεση.
Ενώ μιλούσε εκτιμούσε τις δυνατότητές τους, έκρινε ότι οι δύο άνδρες ήταν χαλαροί και με μια αιφνιδιαστική επίθεση θα μπορούσε να τους καταφέρει, εξάλλου δεν ήταν παρά πολιτικοί υπάλληλοι.
-Αν αυτή είναι ένεση για διαβητικούς εγώ είμαι ο πάπας, είπε ο Άιαν.
Ο Πάτρικ τον κοίταξε για μια στιγμή και μετά πέρασε στην επίθεση. Πέταξε την σύριγγα στον Άνταμ και όρμησε στον Άιαν εμφανίζοντας στο χέρι του, ως δια μαγείας, ένα στιλέτο. Η επίθεση ήταν αιφνιδιαστική και κατάφερε να φτάσει κοντά στον Βρετανό χωρίς εκείνος να αντιδράσει.
-Ο πατέρας μου πολέμησε με τον IRA, καταραμένε Εγγλέζε, είπε ενώ στόχευε το λαιμό του Άιαν.
Εκείνος μπλόκαρε το οπλισμένο χέρι του αντιπάλου του με το ένα δικό του ενώ με το άλλο έσπρωξε τον αντίπαλο βάζοντας βιαστικά το ένα του πόδι ανάμεσα στου Ντέρι. Τον έριξε με την πλάτη στο δάπεδο και πάτησε στο στέρνο. Τότε μόνο τράβηξε το πιστόλι του και τον σημάδεψε.
-Δεν σου έμαθε να φοβάσαι τη SAS; του είπε τραχιά.
Ο Άνταμ πήγε κοντά στην Ντανίκα και την έψαξε για σφυγμό.
-Είναι ναρκωμένη αλλά ο σφυγμός της είναι σταθερός. Εν τω μεταξύ ας δούμε τι θα μας πει ο κύριος από’ δω.
-Τον οποίο θα μπορούσα να εκτελέσω επιτόπου, είπε ο Άιαν, τον βρήκαμε να ετοιμάζεται να κάνει μια ένεση στην κοπέλα αυτή και μου επιτέθηκε με σκοπό να με σκοτώσει. Θα συμφωνήσεις ότι είναι αρκετά στοιχεία εναντίον του ακόμα και χωρίς την ένεση.
Ο Άνταμ μπήκε αμέσως στο νόημα. Συγκρατώντας ένα χαμόγελο κοίταξε το σημείο όπου η σύριγγα είχε συντριβεί στον τοίχο αφού εκείνος είχε σκύψει για να την αποφύγει.
-Από τη σύριγγα δεν θα μπορέσουμε να βγάλουμε πια τίποτα αλλά η επίθεση εναντίον σου είναι ξεκάθαρη.
-Για εθνικιστικούς μάλλον λόγους, είπε ο Άιαν, αφού έκανε αναφορά στο ότι είμαι Άγγλος.
-Μόλις συνέλθει και η κοπέλα θα ξέρουμε σίγουρα. Μετά τον πας στον Πότομακ και τον τακτοποιείς δεν φαντάζομαι να θες να τον πας στον Τάμεση.
-Όχι μου κάνει και ο Πότομακ, είπε ο Άιαν, σιγά μην τον πάω και ταξίδι τον προδότη.
-Ποιοι είσαστε; ρώτησε ο Πάτρικ. Τι αρρωστημένο παιχνίδι είναι αυτό.
-Αρρωστημένο; είπε ο Άιαν. Νομίζεις ότι ένας προδότης δικαιούται κάτι καλύτερο;
-Δεν… ξεκίνησε ο Πάτρικ αλλά ο Άιαν δεν τον άφησε να συνεχίσει:
-Ξέρουμε το ρόλο σου, ξέρουμε τι έκανες με τις πληροφορίες του Βάρανς. Μίλα λοιπόν, πες μας και τα υπόλοιπα.
-Είμαι προσωπικός βοηθός και προσωπάρχης μιας γερουσιαστή στης οποίας τα γραφεία βρίσκεστε. Δεν μπορείτε… έκανε μια τελευταία απόπειρα να ξεφύγει ο Πάτρικ αλλά ο Άνταμ τον έκοψε εκνευρισμένος:
-Άκου καθίκι. Έχω το ελεύθερο κάθε μέσου για να τελειώσει αυτή η δουλειά και η εξουσιοδότηση αυτή έρχεται από την ανώτερη αρχή. Οπότε μίλα αλλιώς το πρωί θα είσαι στον πάτο του Πότομακ.
-Είχα από παλιότερα γνωριμίες με το στρατάρχη Για Χο. Όταν ο Βάρανς έφερε στην Κόνλιν αυτές τις πληροφορίες εγώ τις προώθησα στον Χο και φρόντισα η επικοινωνία μας να γίνεται μέσω του δικού της μέηλ και υπολογιστή. Ο Χο θα εξουδετέρωνε την απειλή και θα του έδινε πολιτική ισχύ, εγώ θα έβγαζα πολλά λεφτά εδώ από το αφεντικό μου μιας και η αποτυχία θα έριχνε τον πρόεδρο.
-Μάλιστα. Η Κόνλιν πως πείστηκε να το κάνει αυτό; Μια προδοσία;
-Η Κόνλιν δεν ξέρει για την προδοσία.

Γιούρι Ντο
10:31
Μια μαλακή δόνηση άρχισε να ταράζει τη γη κάτω από τα πόδια τους ενώ ο απόηχος μιας μακρινής έκρηξης έφτασε στα αυτιά τους. Δεν χρειαζόταν μεγάλη φαντασία για να καταλάβουν τι είχε γίνει.
-Πρέπει να καταστράφηκε η βάση, είπε ο Ρόμπερτ Ντρόουρι και στράφηκε σε έναν ασυρματιστή. Επικοινώνησε με τον λόχο C να μας επιβεβαιώσουν την καταστροφή του στόχου.
-Δεν χρειάζεται, είπε ο Μόντακιου και έδειξε το Σερένα από όπου είχε απογειωθεί το ελικόπτερο προφανώς πηγαίνοντας να πάρει τους επιτιθέμενους στην βάση και να τους φέρει πίσω στο πλοίο.
-Ετοιμαστείτε για απαγκίστρωση! διέταξε ο αντισυνταγματάρχης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου