Επιχείρηση Επικίνδυνο Νησί 16

Author: Νυχτερινή Πένα /

Κεφάλαιο 8

Ουάσιγκτον DC
21:01
-Τι εννοείς; ρώτησε ο Άνταμ τον Πάτρικ Ντέρι.
-Ο Βάρανς έφερε τα στοιχεία και της έδωσε την άποψη ότι η επιχείρηση θα αποτύχει. Σήμερα η Κόνλιν έλαβε ένα μέηλ που την ενημέρωνε ότι η επιχείρηση απέτυχε και ξεκίνησε την πρόταση μομφής κατά του προέδρου. Δεν ξέρει ότι εμείς δώσαμε τα στοιχεία στους Κορεάτες. Νομίζει ότι η επιχείρηση είναι κακοσχεδιασμένη όντως.
Ο Άιαν τον σήκωσε όρθιο.
-Τι στοιχεία δώσατε στους Κορεάτες;
-Όσα είχαμε, προφανώς όχι τα πλήρη, όταν είδε ο Βάρανς τα σχέδια δεν ήταν ολοκληρωμένα. Μπορούσαμε όμως να ξέρουμε ότι θα αποβιβάζονταν στο συγκεκριμένο σημείο και ποιες δυνάμεις θα έπαιρναν μέρος. Αυτό αρκούσε για να τους περιμένουν με ανώτερες δυνάμεις και να είμαστε βέβαιοι για την καταστροφή η οποία αναφέρθηκε και στην Κόνλιν ως βέβαιη.
-Ας ελπίσουμε ότι αυτά που δεν ξέρουν οι Κορεάτες θα τους στοιχίσουν, είπε ο Άιαν και έδειξε την ακόμα αναίσθητη Ντανίκα. Η κοπέλα πως εμπλέκεται;
-Διάβασε το μέηλ και άρχισε τις ερωτήσεις. Έστειλα τον Ιάγο να την σκοτώσει αλλά σκοτώθηκε πριν εκτελέσει την αποστολή του.
-Όσο για αυτό το ξέρω, είπε σαρκαστικά ο Άιαν, το φρόντισα.
Ο Ντέρι τον κοίταξε και έδειξε για πρώτη φορά τρομοκρατημένος.
-Τι έγινε αφού δεν τη σκότωσε ο Ιάγος;
-Μου ξανατηλεφώνησε και την έπεισα να έρθει εδώ με σκοπό να την βγάλω από τη μέση αλλά προλάβατε να ανακατευθείτε εσείς.
-Αν δεν είναι η Κόνλιν ποιος είναι πίσω από όλο αυτό; Για ποιον δουλεύεις; ρώτησε ο Άνταμ. Ποιος έχει τόσα χρήματα ώστε να προσλάβει τον Ιάγο; Και ακόμα περισσότερο, ποια ήταν η αποστολή του Ιάγου; Δεν τον είχατε βέβαια εδώ απλά μήπως τον χρησιμοποιούσατε.
-Είχε αποστολή αλλά ως που να έρθει η ώρα για αυτήν μπορούσε να αναλάβει μια εύκολη δουλειά.
-Εύκολη αλλά δεν υπολόγισες το φίλο μου από’ δω, είπε ο Άνταμ. Ποια ήταν η αποστολή του λοιπόν;
-Μόλις θα κηρυσσόταν έκπτωτος ο πρόεδρος θα δολοφονούσε τον αντιπρόεδρο!

Γιούρι Ντο
10:36
-Επιβεβαιώθηκε από το λόχο C, είπε ένας ασυρματιστής. Ο στόχος καταστράφηκε. Επιστρέφουν και ζητάνε οδηγίες, αν χρειαζόμαστε ενισχύσεις.
-Όχι, είπε ο Ντρόουρι. Να επιστρέψουν στο πλοίο.
Ενώ ο ασυρματιστής μεταβίβαζε την απάντηση ο αντισυνταγματάρχης φώναξε τον Κάχηλ, τον Μoθ και τον Μόντακιου.
-Η βάση καταστράφηκε, ξεκινάμε την απαγκίστρωση. Λίον, είπε στον Mοθ, πρώτα μεταφέρετε τους τραυματίες στο αποβατικό, μετά συμπτύσσεις τους άνδρες σου και τους άνδρες του διοικήσεως.
-Έγινε, είπε ο Μoθ και έφυγε αμέσως να εκτελέσει τις εντολές.
-Κηθ, ο λόχος σου θα μας καλύψει και θα μπουν τελευταίοι στο αποβατικό.
-Εντάξει, είπε ο Κάχηλ και έφυγε να ενημερώσει τους υφισταμένους του.
Ο Ντρόουι στράφηκε στον Μόντακιου.
-Θα αποχωρήσετε με το δικό μας ή θα έρθει το άλλο;
-Χωράμε σε ένα όλοι δυστυχώς, θα καλύψουμε και εμείς την απαγκίστρωση. Θα πω στους δικούς μας να κατέβουν.
Τράβηξε από την εξάρτυσή του μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης. Την απασφάλισε και την έριξε στη θάλασσα. Προφανώς ήταν προσυνεννοημένο σύνθημα γιατί πριν περάσει ένα λεπτό κατέβηκε ο πρώτος από τους Βρετανούς από πάνω.

10:40
Ο στρατηγός Κιμ Ιλ Σουν κοίταζε το πεδίο της μάχης. Παρά το μειονέκτημα τους οι αντίπαλοι είχαν προβάλει μια ισχυρή αντίσταση και είχαν καταφέρει να ανατρέψουν την κατάσταση υπέρ τους. Τώρα με την διαταγή να επιστρέψουν δυνάμεις στη βάση που δεχόταν επίθεση θα μειωνόταν και άλλο η υπεροχή που είχαν σε αριθμό τουλάχιστον άρα θα εξανεμιζόταν κάθε πιθανότητα νίκης.
Δεν μπορούσε να παρακούσει τον Χο ειδικά αφού ακόμα και αν τους κρατούσε όλους εδώ πάλι δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί την νίκη τους. Φοβόταν και για την βάση εξάλλου. Είχε ακούσει την έκρηξη και δεν είχε καμία αμφιβολία από πού είχε ακουστεί.
Έδωσε το σύνθημα επιστροφής του τρίτου τάγματος στη βάση.

Ουάσιγκτον DC
21:12
-Είστε έξυπνα αγόρια να το βρείτε μόνοι σας, χλεύασε ο Ντέρι. Μπορείτε να με παραδώσετε στην αστυνομία ή το FBI αν θέλετε. Δεν έχω να πω άλλο τίποτα.
Ο Άιαν και ο Άνταμ κοιτάχτηκαν, για ποιο λόγο είχε ξαναβρεί τη σιγουριά του ο προδότης; Ο Βρετανός σήκωσε το όπλο του με σκοπό να εκφοβίσει ξανά τον Ντέρι αλλά ο Άνταμ τον σταμάτησε. Ο βοηθός του προέδρου κοίταζε έξω από το παράθυρο του γραφείο που είχε θέα προς το Καπιτώλιο αλλά φαινόταν να μην το βλέπει, ήταν βυθισμένος σε σκέψεις. Ύστερα χαμογέλασε και το βλέμμα του έγινε και πάλι εστιασμένο.
-Θα ρίχνατε τον πρόεδρο και θα σκοτώνατε τον αντιπρόεδρο, είπε.
-Τρομοκρατικό χτύπημα; ρώτησε ο Άιαν.
-Όχι φίλε μου, είπε ο Άνταμ, δεν ξέρεις τις συνταγματικές μας διατάξεις. Αν ο πρόεδρος κηρυχθεί έκπτωτος της θέσης του και ο αντιπρόεδρος δεν μπορεί να αναλάβει τα καθήκοντά του, τότε αναλαμβάνει ο πρόεδρος της βουλής. Αυτό είναι έτσι; Και δε σε νοιάζει να πας φυλακή γιατί δεν έχουμε αποδείξεις και μόλις ο Χολκ γίνει πρόεδρος θα σου απονείμει χάρη.
-Ακριβώς, είπε ο Ντέρι, και τότε φυλάξου, είναι κακό να σε ξέρουν για τσιράκι του προηγουμένου και ατιμασμένου προέδρου.
-Μόνο που δεν υπολόγισες δύο πράγματα, είπε ο Άιαν ενώ του περνούσε ένα ζευγάρι χειροπέδες, ότι σε προλάβαμε πριν εξαφανίσεις την μάρτυρα και ότι οι άνδρες που στείλαμε στο νησί είναι πραγματικά άνδρες και όχι θρασύδειλα σκουλήκια και θα φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.

Γιούρι Ντο
10:44
Οι Βρετανοί είχαν κατέβει σχεδόν όλοι και είχαν πάρει θέση στην περίμετρο της αμυντικής τους γραμμής για να καλύψουν την αποχώρηση από την αιματοβαμμένη ακτή. Είχαν ήδη αρχίσει την μεταφορά των τραυματιών που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν μόνοι τους και έπρεπε να τους σηκώσουν ενώ ακολουθούσαν και εκείνοι που είχαν τραυματισθεί πιο ελαφρά και μπορούσαν να περπατήσουν. Στο αποβατικό τοποθετούνταν στο πιο εσωτερικό τμήμα για την περίπτωση που θα δινόταν μάχη εκ του σύνεγγυς κατά την αποχώρηση, να είναι πιο προφυλαγμένοι και να έχουν χώρο πιο έξω εκείνοι που θα μάχονταν.

Ουάσιγκτον
Λευκός Οίκος
21:17
Το κινητό του Μακ Λίοντ δονήθηκε και ο στρατηγός το έβγαλε από την τσέπη του και διάβασε το μήνυμα που του είχε μόλις σταλεί. Χαμογέλασε και έριξε το κινητό του πίσω στην τσέπη ενώ στρεφόταν προς τον πρόεδρο που ήταν καθισμένος τώρα στο γραφείο του.
-Τι έλεγε το μήνυμα; ρώτησε ο Μπλέηκ.
-Η βάση καταστράφηκε, απάντησε ο Βρετανός με ένα χαμόγελο.
-Είναι σίγουρο;
-Είναι, παρότι υπάρχει συννεφιά ακόμα καταγράφηκε μια κατακόρυφη αύξηση θερμότητας και εικόνα στο φασματόμετρο έγινε λευκή. Σίγουρα έκρηξη με μεγάλη έκλυση θερμότητας, τόση θερμότητα που μόνο οι πύραυλοι θα μπορούσαν να δώσουν και αν εξερράγη έστω και ένας πύραυλος τότε η βάση είναι παρελθόν.
-Αυτά είναι πολύ καλά νέα, είπε ο πρόεδρος.
Σήκωσε το τηλέφωνο στο γραφείο του και έδωσε μερικές εντολές γρήγορα.
-Να δούμε τι μπορούν να μάθουν και οι δικοί μας, είπε μόλις το έκλεισε.

21:21
Ένας ένστολος αστυνομικός και ένας ομοσπονδιακός, ένας US Marshal όπως είναι γνωστοί, κατέφτασαν στο γραφείο της Κόνλιν. Ο Άνταμ έδωσε εντολές στον ομοσπονδιακό αφού του έδειξε την ταυτότητά του και του εξήγησε ότι είναι προσωπικός βοηθός του προέδρου. Του έδωσε ένα χαρτί με τη διεύθυνση του Βάρανς και μετά είπε:
-Ποιο είναι το όνομά σου;
-Τζέρεμι Θορπ, κύριε.
-Εντάξει Τζέρεμι, από αυτή τη στιγμή και μέχρι νεωτέρας, παίρνεις οδηγίες μόνο από τον πρόεδρο ή εμένα. Στην διεύθυνση που σου έχω γράψει θα βρεις έναν συνταγματάρχη δεμένο σαν σαλάμι, όπως και ο άνδρας αυτός, είναι κατηγορούμενος για προδοσία, θα τον φέρετε εδώ χωρίς να του επιτραπεί καμία επικοινωνία. Η κοπέλα είναι μάρτυρας της υπόθεσης. Αποστολή σας είναι η προστασία της κοπέλας και η φύλαξη των δύο κρατουμένων. Έγινα αντιληπτός;
-Μάλιστα, είπε ο ομοσπονδιακός.
-Πηγαίνετε να φέρετε τον Βάρανς για αρχή, είπε ο Άνταμ. Περιμένουμε εδώ.

Γιούρι Ντο
10:54
Η μάχη συνεχιζόταν αλλά ο Μoθ είχε αναφέρει την ολοκλήρωση της μετακίνησης των τραυματισμένων ενώ την ίδια στιγμή ο Μόντακιου είχε δείξει το ελικόπτερο που επέστρεφε με τους μισούς από τους πεζοναύτες που είχαν επιτεθεί στην βάση.
Τα τζιπ τους όπως και το τεθωρακισμένο τους είχαν καταστραφεί στην μάχη, το τελευταίο μόλις λίγα λεπτά πριν. Η έλλειψή τους θα βοηθούσε να χωράνε πέραν κάθε αμφιβολίας στο αποβατικό αλλά σήμαινε και την απώλεια μερικών καλών ανδρών. Οι τρεις άνδρες που επάνδρωναν το τεθωρακισμένο είχαν καταφέρει να το εγκαταλείψουν κάτι που δεν είχαν κατορθώσει εκείνοι από τα τζιπ. Τώρα οι τρεις άνδρες από το τεθωρακισμένο έπαιρναν μέρος στην μάχη με τα ατομικά τους όπλα και βοηθώντας στη μεταφορά των τραυματιών που μπορούσαν να περπατήσουν αλλά χρειάζονταν κάποια υποστήριξη.

10:56
Ο στρατηγός Κιμ Ιλ Σουν κοιτούσε το πεδίο της μάχης. Δεν του είχε διαφύγει η μετακίνησή των τραυματιών, κάτι που του είχε προκαλέσει σεβασμό για τον αντίπαλο διοικητή που μεριμνούσε για τους τραυματίες αλλά και τα σώματα των πεσόντων, και είχε καταλάβει το νόημά της. Οι αντίπαλοί τους ετοιμάζονταν να φύγουν, αν η βάση είχε καταστραφεί όπως ήταν το πιθανότερο, τότε είχαν εκτελέσει την αποστολή τους. Η βάση θα πρέπει να ήταν ο στόχος. Ο ίδιος είχε αποτύχεις ολοκληρωτικά, δεν είχε καταφέρει να απωθήσει την αιφνιδιαστική αποβατική τους ενέργεια ούτε να προστατέψει την βάση.
Κούνησε το κεφάλι του. Αν από την αρχή ήξερε τι είχαν σκοπό να κάνουν θα είχαν καταστρώσει αλλιώς τα σχέδιά τους. Τώρα αντιμετωπίζοντάς τους εδώ και διασπώντας τις δυνάμεις τους τους είχαν σχεδόν διευκολύνει. Σταμάτησε ξαφνικά σαν μαρμαρωμένος. Και αν όντως το είχαν κάνει αυτό;
Ο ίδιος δεν είχε ερωτηθεί, ούτε και κανένας άλλος, για την άμυνα του νησιού. Μήπως ο Χο που είχε την διοίκηση και την ευθύνη της άμυνας και ο οποίος είχε παρατάξει τις δυνάμεις τους στην παραλία ήξερε πιο πολλά από όσα είχε αφήσει να εννοηθούν; Μήπως είχε φροντίσει να τους στείλει εδώ με τίμημα πολλές απώλειες ακόμα και όλων αν χρειαζόταν αρκεί να πετύχαιναν.
Μήπως ο Χο παρά το τι έλεγε και το τι, φαινομενικά, τουλάχιστον, έκανε, ήταν προδότης; Ένα πληρωμένο όργανο των ιμπεριαλιστών; Γιατί πως θα εξηγείτο ότι είχαν προσαρμόσει τα σχέδιά τους αυτόματα αν δεν ξέρανε ότι ο Χο θα άφηνε τη βάση σχεδόν τελείως αφύλακτη. Όσο το σκεφτόταν τόσο σιγουρευόταν ότι είχε δίκιο. Τι έπρεπε να κάνει τώρα;
Τελικά πήρε την απόφασή του.

11:00
-Τραυματίες όλοι στο αποβατικό, είπε ο Μoθ, μεταφέραμε και τα σώματα των νεκρών. Εφόδια και όπλα που δεν χρησιμοποιούνται μεταφέρθηκαν επίσης.
-Πολύ ωραία, είπε ο Ντρόουρι που παρακολουθούσε την μάχη η οποία δεν είχε χάσει καθόλου από τη σφοδρότητά της παρά τις ώρες που είχαν περάσει. Ξεκινάμε την απαγκίστρωση όπως είπαμε.
-Εντάξει μάγκες! φώναξε ο Μoθ. Καιρός να πάμε σπίτι, αρκετά μας φιλοξένησαν οι κοντοπίθαροι!

11:03
Ο Κιμ Ιλ Σουν κάλεσε τον αρχηγό του επιτελείου του κοντά του, τον ταξίαρχο Σανγκ Χάι, και του εξήγησε γρήγορα την κατάσταση που αντιμετώπιζαν και τις υποψίες του.
-Τι θα κάνουμε στρατηγέ; ρώτησε ο ταξίαρχος.
-Θα επιστρέψω στην βάση και θα συλλάβω τον Χο, εσύ συνέχισε την επίθεση εδώ. Αν μπορέσουμε να πιάσουμε αιχμαλώτους θα μάθουμε σίγουρα το ρόλο του στρατάρχη στην υπόθεση.
-Μάλιστα στρατηγέ, να προσέχετε. Αν ο Χο είναι προδότης, το να τον αποκαλύψετε θα είναι επικίνδυνο. Ειδικά σαν ανώτερου.
-Θα προσέχω, αλλά έχω και εμπιστοσύνη στους άνδρες μας.
Ο Χάι επέστρεψε κοντά στους υπόλοιπους αξιωματικούς του επιτελείου και άρχισε να μιλάει γρήγορα δίνοντας εντολές ενώ ο Σουν προχώρησε προς το τζιπ του που τον περίμενε έτοιμο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου