Ανσίιν 1.1 Απρόσμενη Συνάντηση

Author: Νυχτερινή Πένα /

Ημερολόγιο Κυβερνήτου
Αστρική Ημερομηνία 41153.7
Ανέλαβα κυβερνήτης του κλάσεως Γκάλαξι αστρόπλοιου Ανσίιν στην διαστημική βάση 334 στην οποία κατέφτασε για να με παραλάβει και από την οποία ξεκινήσαμε για το σύστημα Ογκάρα. Εκεί μας περιμένει η πρώτη μας αποστολή. Μια διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση του Ογκάρα 3 που έχει εκδηλώσει την επιθυμία εισόδου στην Ομοσπονδία.
Ο πλοίαρχος Άιαν Κάμπελ κοίταξε έξω από το γραφείο του από το μικρό στενόμακρο παράθυρο τα αστέρια που περνούσαν ταχύτατα δίπλα του, χαμογέλασε με την φαινομενική αντίθεση. Ήταν το Ανσίιν που περνούσε φυσικά και όχι τα αστέρια. Έστρεψε και πάλι το βλέμμα στο γραφείο του, επάνω βρισκόταν ακόμα μόνο η επίσημη μετακίνησή του από το Ρεσολουσιόν στο Ανσίιν. Δεν είχε προλάβει να τακτοποιηθεί, μόλις είχε επιβιβαστεί στο αστρόπλοιο είχε διατάξει πορεία για τον Ογκάρα 3 και είχε έρθει εδώ να ενημερωθεί για την πρώτη του αποστολή σαν κυβερνήτης του Ανσίιν. Κάτι που είχε κάνει από το τερματικό του γραφείου του που ήταν συνδεδεμένο με τον κεντρικό υπολογιστή του σκάφους.            
Το ηχητικό σήμα στην πόρτα διέκοψε τις σκέψεις του.
-Περάστε, είπε, η φωνή του ήταν πλούσια και μεστή σαν βαρύτονου.
Η  πόρτα άνοιξε αποκαλύπτοντας τον αξιωματικό ασφαλείας του, τον υποπλοίαρχο Άλαν Φον Γκράιχμ – Τόμσον. Ήταν ένας ψηλός και σωματώδης Ευρωπαίος με ξανθά κοντοκομμένα μαλλιά και έντονα γαλανά μάτια.
-Κύριε Φον Γκράιχμ.
-Σερ. Το Ζούκωφ μας έστειλε σήμα ότι θα είμαστε σε ακτίνα μεταφοράς σε δύο ώρες και είκοσι λεπτά.
-Ευχαριστώ, υποπλοίαρχε. Θέλω ένα συμβούλιο των επικεφαλής των τμημάτων στις 20:00.
-Μάλιστα σερ.
Ο υποπλοίαρχος βγήκε και ο Άιαν σηκώθηκε. Δεν ήταν μόνο εκείνος καινούριος διοικητής του Ανσίιν, ήταν και το σκάφος καινούριο. Είχε μόλις ολοκληρώσει τις δοκιμές και είχε επανδρωθεί. Είχε αφήσει τον τομέα 001, εκείνον της γης, μόλις δύο μέρες πριν και ακόμα έλειπαν κάποια άτομα για να ολοκληρωθεί το πλήρωμά του.
Βγήκε από το γραφείο, η πόρτα άνοιγε κατευθείαν στο χαμηλότερο σημείο της γέφυρας κοντά στην μεγάλη οθόνη. Όπως την έβλεπε τώρα καθώς στεκόταν μπροστά στην οθόνη, είχε ένα πεπλατυσμένο στρογγυλό σχήμα. Πιο κοντά του ήταν οι δυο σταθμοί που αφορούσαν την κίνηση του σκάφους, αριστερά ο σταθμός πλοήγησης και δεξιά ο σταθμός τακτικής, από τον οποίο κατευθύνονταν πιο σύνθετες παράμετροι όπως οι ελιγμοί σε περίπτωση μάχης και οι έκτακτοι χειρισμοί για την αποφυγή μιας σύγκρουσης.
Πιο πίσω βρισκόταν η θέση του κυβερνήτη με την θέση του υπάρχου αριστερά και τη θέση της συμβούλου δεξιά. Αριστερά και δεξιά αυτών των θέσεων υπήρχαν ακόμα δύο θέσεις για την περίπτωση που θα βρίσκονταν κάποια επιπλέον πρόσωπα στη γέφυρα, αξιωματικοί ή κάποιος σημαίνον επισκέπτης. Πίσω από τις θέσεις στο ανώτερο διάζωμα της γέφυρας, πίσω από τις κύριες πολυθρόνες, βρισκόταν ο σταθμός ασφαλείας και ο σταθμός οπλισμού. Πίσω τους, στον πίσω τοίχο της γέφυρας βρίσκονταν ο σταθμός μηχανικού, ο σταθμός τεχνητής νοημοσύνης και ο επιστημονικός σταθμός.
Δεξιά και αριστερά υπήρχαν οι πόρτες των τουρμποανελκυστήρων στο ύψος του πάνω διαζώματος. Ο Άιαν κοίταξε τον Άλαν που είχε πάρει τη θέση του και πάλι στους σταθμούς ασφαλείας και οπλισμού. Πίσω του ακόμα δυο αξιωματικοί ήταν απασχολημένοι στον επιστημονικό σταθμό και στο σταθμό τεχνητής νοημοσύνης. Παραδίπλα στέκονταν οι δύο αξιωματικοί που ήταν έτοιμοι να αναλάβουν κάποιον σταθμό αν θα έπρεπε να τον αφήσει ο χειριστής του.
-Όλα εντάξει κυβερνήτα; ρώτησε ο ύπαρχος από τη θέση του.
Ο Άιαν στράφηκε στον Μαξιμίλιαν. Ο Μαξιμίλιαν Κρος ήταν ένας ψηλός άνδρας με φαρδιές πλάτες και γυμνασμένο σώμα, προτέρημα απαραίτητο για έναν αξιωματικό που αναλάμβανε πολλές φορές να ηγηθεί ομάδων εδάφους. Είχε ένα ανδροπρεπές πρόσωπο στο οποίο δέσποζαν δυο γαλανά μάτια και πρόσωπο που πολλές γυναίκες έβρισκαν ακαταμάχητο. Για τον Άιαν είχε σημασία ότι στο πρόσωπό του έβρισκε έναν πρώτο αξιωματικό πάνω στον οποίο μπορούσε να βασιστεί.
-Όλα εντάξει ύπαρχε.
Κάθισε στην πολυθρόνα του και ρώτησε:
-Εκτιμώμενη άφιξή μας στον Ογκάρα 3;
-Με τη τρέχουσα ταχύτητα σε σαράντα μία ώρες και είκοσι τρία λεπτά, απάντησε ο σημαιοφόρος Λα Γκύγ που βρισκόταν στο πηδάλιο.
-Πολύ καλά σημαιοφόρε.
Η πόρτα του τουρμποανελκυστήρα άνοιξε και μπήκε η σύμβουλος του σκάφους, η Αλένια Μιτζ Τορόν, και προχώρησε στην κατωφερική ράμπα για να έρθει στις κύριες θέσεις και να καταλάβει τη δική της. Ο Άιαν έριξε μια ματιά προς το μέρος της.
-Σύμβουλε; Είμαστε έτοιμοι για την υποδοχή και των υπολοίπων μελών του πληρώματος.
-Ναι κυβερνήτα, είπε η Αλένια Μιτζ Τορόν με τη βαθιά της φωνή που σίγουρα έφερνε ευχάριστες ανατριχίλες σε αρκετούς ανδρικούς αυχένες εκτός ίσως από αυτόν του Φον Γκράιχμ.
-Πολύ ωραία, ευχαριστώ σύμβουλε. Πόσους περιμένουμε ακόμα;
-89 ακόμα αξιωματικούς και μέλη του πληρώματος και 36 πολίτες που είναι οι οικογένειές τους.
-Θα φροντίσετε για την υποδοχή τους.
-Βεβαίως κυβερνήτα.
Η Αλένια χαμογέλασε και κοίταξε την οθόνη όπου φαίνονταν τα άστρα καθώς το Ανσίιν ταξίδευε προς τον προορισμό τους. Δεν ήταν γήινη, η Αλένια ήταν Οκεάνια, από έναν πλανήτη του συστήματος Οκεάνια. Ο λαός της είχε σχετικά πρόσφατα εισέλθει στην Ομοσπονδία και η Αλένια ήταν από τις πρώτες που υπηρετούσε σε ένα αστρόπλοιο. Με σπουδές στην ακαδημία του Αστροστόλου και στην σχολή ψυχολογίας η Αλένια ήταν κατάλληλος άνθρωπος για να είναι σύμβουλος μιας και ο λαός της ήταν ένας που έδινε μεγάλη σημασία στο συναίσθημα και ήταν από τους πιο ικανούς να κατανοούν πως ένιωθαν οι άλλοι πράγμα που τους έκανε καλούς διπλωμάτες.
-Κυβερνήτα, είπε ο Άλαν Φον Γκράιχμ – Τόμσον, λαμβάνω ένα μήνυμα. Είναι από τον τρίτο πλανήτη του συστήματος Φεράνα.
-Στην οθόνη.
-Είναι ηχητικό μόνο και σε μια συχνότητα που εμείς κανονικά δεν χρησιμοποιούμε.
Ο Άιαν σηκώθηκε από τη θέση του και στράφηκε προς τον αξιωματικό του.
-Υπάρχει κάποια εξήγηση;
-Ναι, είπε ο Άλαν κοιτώντας τις ενδείξεις στο σταθμό μπροστά του. Το σήμα διαχέεται στο διάστημα αλλά δεν είναι προορισμένο για μετάδοση στο διάστημα, είναι τοπικής πλανητικής εμβέλειας και είναι κάπως απαρχαιωμένο για τα δικά μας δεδομένα.
-Ας το ακούσουμε.
«Εδώ κοινότητα της Σάνα, καλούμε σε βοήθεια όποιον μας ακούει και ειδικά Δεανά και Φολτρέρα. Άμεση ανάγκη!»
-Υποπλοίαρχε, τι ξέρουμε για τον Φεράνα 3; ρώτησε ο Μαξιμίλιαν τον αξιωματικό στο σταθμό επιχειρήσεων.
-Είναι ένας τύπου Μ πλανήτης, είπε ο αξιωματικός εκεί, είναι κατοικημένος από έναν ανθρωπόμορφο λαό που πιστεύει ότι οι πρόγονοί του ήρθαν από κάπου αλλού σε ένα απώτερο και απροσδιόριστο παρελθόν. Ζουν σε κοινότητες απομακρυσμένες η μια από την άλλη. Δεν υπάρχει επαφή με την Ομοσπονδία μιας και δεν είναι τεχνολογικά ανεπτυγμένοι.
-Άρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, είπε ο Άιαν.
Επέστρεψε στο κάθισμά του. Η Πρωταρχική Οδηγία απαγόρευε στα σκάφη και τα πληρώματα της Ομοσπονδίας να προσεγγίζουν πολιτισμούς που δεν είχαν ακόμη αναπτύξει δυνατότητα διαπλανητικών ταξιδιών ή να ανακατεύονται στα εσωτερικά τους. Ήταν απόλυτα δεσμευτική και κάθε αξιωματικός αναμενόταν να κάνει τα πάντα για την εφαρμογή και την τήρησή της.
-Ωστόσο θα ήταν καλό να δούμε τι είδους κίνδυνος τους απειλεί, είναι σε άμεση επαφή με το χώρο της Ομοσπονδίας, πρότεινε ο Μαξιμίλιαν.
-Υποπλοίαρχε, είπε στον αξιωματικό στο σταθμό επιχειρήσεων ο Άιαν, σάρωση του συστήματος για οτιδήποτε ασυνήθιστο.
-Μάλιστα, είπε εκείνος και πίεσε κάποια πλήκτρα στο σταθμό μπροστά του.
Ο Άιαν κοίταξε το διάστημα όπως φαινόταν στην οθόνη και αναρωτήθηκε αν ήταν κάτι που θα έπρεπε να εξετάσουν ή αν ήταν υπερβολικά σχολαστικός.
-Δεν υπάρχει κάτι πέρα από τα αναμενόμενα, είπε ο αξιωματικός. Εκτός από μια κίνηση…. Κάτι κινείται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας απομακρυνόμενο από την επιφάνεια.
-Αναγνώριση;
-Δεν μοιάζει με τίποτα γνωστό, είπε ο Άλαν. Δεν ταιριάζει με κάτι στα αρχεία μας. 

4 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Aφησα τις ευχες μου στην προηγουμενη αναρτηση!!!Ξεχασα να σε ρωτησω μηπως εχεις facebookς

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

εχω καιρο να περασω λογω στρατου.Αν εχεις θα με βρεις jk Koutbest

Νυχτερινή Πένα είπε...

Δεν έχω φατσοβιβλίο φίλε μου αλλά πάντα σε επισκέπτομαι στο σπίτι σου σου άφησα και γω τις ευχές μου.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Tις διαβασα και σ ευχαριστω πολυ!!!!(✿ ♥‿♥) ♫

Δημοσίευση σχολίου