Ανσίιν 1.1 Απρόσμενη Συνάντηση ( συνέχεια )

Author: Νυχτερινή Πένα /

Ο Άιαν συνοφρυώθηκε, το σύστημα Φεράνα βρισκόταν στις παρυφές της Ομοσπονδίας αλλά πολύ μακριά από κάθε μία από τις μεγάλες δυνάμεις του τεταρτημόριου. Από πού είχε έρθει αυτό το σκάφος αφού δεν ήταν των κατοίκων του πλανήτη;
-Είναι σε ακτίνα οπτικής επαφής.
-Στην οθόνη, διέταξε ο Άιαν.
Στην οθόνη εμφανίστηκε το σκοτάδι του διαστήματος και η ελλειπτική καμπύλη της γαλάζιας ατμόσφαιρας του πλανήτη. Κάτι φαινόταν να αναδεικνύεται από τα νέφη και τους ατμούς των ανωτέρων στρωμάτων της, κάτι που έμοιαζε τελείως εκτός τόπου και χρόνου ένας μεγάλος κόκκινος δράκος!
-Τι στο καλό…. έκανε ο Μαξιμίλιαν και σηκώθηκε. Υποπλοίαρχε τι λένε οι ενδείξεις μας;
Σαν να βγήκε από ένα μυθιστόρημα φαντασίας από εκείνα που ήταν τα πλέον δημοφιλή τέσσερις αιώνες πριν ο δράκος βγήκε από την ατμόσφαιρα, τεράστιος και κόκκινος με ανοιχτά φτερά που έμοιαζαν με τεράστιας νυχτερίδας ενώ το ερπετόμορφο κεφάλι του με τα ολάνοιχτα σαγόνια έδειχνε έτοιμο να ξεράσει πίδακες φωτιάς. Η εικόνα ξαφνικά τρεμούλιασε και τη θέση του δράκου πήρε ένα μικρό σκάφος.
-Μια ψευδαίσθηση, σαν την συσκευή του δικού μας καταστρώματος φαντασιώσεων, είπε ο Άιαν, αλλά γιατί να μπει κάποιος στον κόπο να κάνει κάτι τέτοιο; Να μεταμφιέσει ένα σκάφος σε δράκο;
-Ίσως για να είναι πιο τρομακτικό, είπε η Αλένια. Αν οι κάτοικοι του πλανήτη δεν έχουν ακόμα φτάσει σε επίπεδα διαστημικού ταξιδιού ένα διαστημικό σκάφος είναι κάτι άγνωστο αλλά όχι απαραίτητα τρομακτικό ενώ ο δράκος κάτι που ίσως υπάρχει στην κουλτούρα τους θα είναι ένας μεγάλος τρόμος.
-Υποπλοίαρχε Φον Γκράιχμ, είπε ο Άιαν, ανοίξτε κανάλι επικοινωνίας.
-Μάλιστα, είπε ο Άλαν και πίεσε τα ανάλογα πλήκτρα στο σταθμό μπροστά του αλλά πριν προλάβει να επικοινωνήσει με το άλλο σκάφος, μια σειρά ενδείξεων άρχισε να περνάει σε μια οθόνη. Άνοιξε πυρ σερ!
-Ασπίδες σε λειτουργία! διέταξε ο Άιαν. Κόκκινος συναγερμός.
-Ασπίδες σε λειτουργία, επιβεβαίωσε ο Άλαν ενώ ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος του συναγερμού, και την επόμενη στιγμή το Ανσίιν τραντάκτηκε από την πρόσκρουση των εχθρικών πυρών στις ασπίδες.
-Μείωση ασπίδων στο 80%, είπε ο Άλαν. Ετοιμάζονται για δεύτερη βολή, το όπλο τους φορτίζεται, είναι κάποιο είδος μοριακού διασπαστή.
-Εντάξει, πυρ με φέηζερ, έδωσε εντολή ο Άλαν, προσπαθήστε να εξουδετερώσετε τα όπλα τους.
-Μάλιστα.
Το Ανσίιν κουνήθηκε πάλι από μια βολή των αγνώστων αντιπάλων τους.
-Ασπίδες στο 57%, ανέφερε ο Άλαν.
Το Ανσίιν ανταπέδωσε τα πυρά και το άλλο σκάφος φάνηκε με τη σειρά του να δέχεται το πλήγμα στην ασπίδα του. Μια δεύτερη βολή φάνηκε να πλήττει το εμπρόσθιο τμήμα του.
-Άμεσο χτύπημα, είπε ο Άλαν, άγνωστο πόση ζημιά έχει προκληθεί.
Το άλλο σκάφος άρχισε να απομακρύνεται από τον πλανήτη.
-Ταχύτητα τριών τετάρτων ώθησης, το σκάφος άφησε την τροχιά του Φεράνα 3.
Ο Άιαν το κοίταξε καθώς απομακρυνόταν.
-Αύξησε ταχύτητα σε πλήρη ώθηση, ανέφερε ο Άλαν.
-Δεν θα το καταδιώξουμε, αποφάσισε ο Άιαν. Σε ετοιμότητα κίτρινου συναγερμού για την περίπτωση επιστροφής του.
Ο Άιαν σηκώθηκε και προχώρησε κοντά στους εμπρόσθιους σταθμούς. Κοίταξε το διάστημα όπου είχε χαθεί το άλλο διαστημόπλοιο. Αναρωτιόταν αν οι πληροφορίες για τον Φεράνα 3 είχαν ξεπεραστεί από τα γεγονότα.
-Έχουμε κάποια ανάλυση για το σκάφος; ρώτησε.
-Οι ενδείξεις του σκελετού δείχνουν τιτάνιο και ντουρένιο, επίσης αν και δεν τη χρησιμοποίησε είναι ικανό για ταχύτητα δίνης, είπε ο αξιωματικός στο σταθμό επιχειρήσεων.
-Εκτιμήσεις;
-Οι αισθητήρες και τα ανιχνευτικά του μέσα έδειξαν πολύ κατώτερα από τα δικά μας, ίσως δεν ανίχνευσαν τη δική μας ικανότητα ταχύτητας δίνης και γι’ αυτό έκριναν ότι μπορούσαν να μην επιταχύνουν κατά την αποχώρησή τους.
-Ή έκριναν συνετό να μην μας αποκαλύψουν τη δυνατότητα αφού δεν τους καταδιώξαμε, είπε ο Μαξιμίλιαν. Ανάλυση οπλικών συστημάτων;
-Ο οπλισμός και οι ασπίδες είναι εφάμιλλα των δικών μας.
-Σημαιοφόρε Λα Γκιγ, είπε ο Άιαν, βάλτε μας σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη.
-Μάλιστα σερ.
Ο Άιαν κοίταξε τον πλανήτη που άρχισε να φαίνεται περισσότερο στην οθόνη καθώς το Ανσίιν άλλαζε πορεία για να τεθεί σε τροχιά. Στράφηκε προς τη θέση του.
-Αφού έχουν δυνατότητα δίνης παύει να ισχύει η πρωταρχική οδηγία, είπε ο Μαξιμίλιαν, πρέπει να ειδοποιήσουμε τον αστροστόλο για ενεργοποίηση πρωτοκόλλου πρώτης επαφής.
-Δεν είναι σίγουρο ότι έχουν αυτή τη δυνατότητα, είπε ο Άλαν, δεν υπάρχει τιτάνιο ή ντουρένιο στον πλανήτη σύμφωνα με τις ενδείξεις των αισθητήρων, το σκάφος κατασκευάσθηκε κάπου αλλού. Ανήκει πιθανότατα σε άλλο πολιτισμό.
-Έναν πολιτισμό που άνοιξε πυρ εναντίον μας, είπε ο Άιαν, και αυτό πρέπει να το ερευνήσουμε. Αν και υποθέτω ότι συνέβη γιατί μας εξέλαβαν ως βοήθεια των κατοίκων του πλανήτη. Θα συνεχίσουμε βασιζόμενοι στην υπόθεση ότι θα γυρίσουν. Επίσης ότι ο Φεράνα 3 εμπίπτει ακόμα στην πρωταρχική οδηγία.
-Κύριε Φον Γκράιχμ, ενημερώστε το Ζούκωφ ότι θα αργήσουμε στο ραντεβού μας.
-Μάλιστα σερ.
-Ύπαρχε θα ηγηθείτε της αποστολής στον πλανήτη. Θέλω να μάθουμε ότι μπορούμε για την σύγκρουση αυτή και ποιοι είναι ίσως οι άγνωστοι επιτιθέμενοι. Κύριε Φον Γκράιχμ συγκεντρώστε όσα στοιχεία είναι δυνατόν για τον πλανήτη για να προετοιμαστεί η ομάδα που θα μεταφερθεί εκεί.
Ο Άιαν σηκώθηκε από τη θέση του.
-Θα πρέπει να ενημερώσω τον αστροστόλο για τις εξελίξεις, θα είμαι στο γραφείο μου. Κύριε Φον Γκράιχμ, ανοίξτε μου ένα ασφαλές κανάλι.
-Μάλιστα.
Ο Άιαν πήγε στο γραφείο του και κάθισε ενώ άνοιγε την οθόνη του τερματικού του. Δεν άργησε να εμφανιστεί το χαμογελαστό πρόσωπο του ναυάρχου Νακαμούρα.
-Καλημέρα Άιαν, είπε ο ναύαρχος. Πως πάει το Ανσίιν;
-Είναι ένα υπέροχο σκάφος.
-Ξέρω, ήμουν στη γέφυρά του κατά τις δοκιμές. Τι νέα από τον Ογκάρα 5; Πως σου φαίνονται οι Σάρουαλς;
-Δεν έφτασα ακόμα στον Ογκάρα αλλά έχουμε ένα θέμα που μας προέκυψε στη διαδρομή, είπε ο Άιαν και εξήγησε στον ναύαρχο την κατάσταση του Φεράνα 3.
-Κάνατε το σωστό Άιαν, και εγκρίνω τις κινήσεις σας, το πιο κοντινό σας αστρόπλοιο είναι το Αγαμέμνων, θα διατάξω να έχουν το νου τους για το άγνωστο σκάφος. Μεταβιβάστε μας τα στοιχεία γι’ αυτό.
-Εντάξει, πείτε τους να έχουν το νου τους για πιθανή επίθεση, αν πιστέψει ότι απειλείται το άλλο σκάφος μπορεί να επιτεθεί.
-Θα το έχω υπόψιν, είπε ο ναύαρχος και μ’ αυτό τελείωσε η συνομιλία.
Ο Άιαν μελέτησε τα στοιχεία που είχαν ήδη συγκεντρωθεί από τον Άλαν με τις μετρήσεις και τις εικόνες από την επιφάνεια του πλανήτη. Ο Φεράνα 3 ήταν ένας πλανήτης προβημιοχανικής περιόδου παρότι αντίθετα με την ιστορία της γης είχε καταφέρει να δημιουργήσει ένα πρώιμο είδος ασυρμάτου από το οποίο είχαν και εκείνοι λάβει την κλήση σε βοήθεια.
-Κρος προς Κάμπελ.
Ο Άιαν άγγιξε το σήμα στην αριστερή πλευρά της στολής του, όπου ήταν ενσωματωμένος ο πομπός επικοινωνίας.
-Ακούω ύπαρχε.
-Η ομάδα ερεύνης είναι έτοιμη να ξεκινήσει σερ.
-Στον μεταφορέα τρία ύπαρχε, έρχομαι.
Ο Άιαν βγήκε από το γραφείο του στη γέφυρα και από εκεί πέρασε στον τουρμποανελκυστήρα που τον έφερε στο κατάστρωμα τρία. Βγήκε στο διάδρομο και συναντήθηκε με τον Μαξιμίλιαν που ερχόταν από την καμπίνα του και μπήκε στο δωμάτιο του μεταφορέα. Ένας αξιωματικός ήταν στην κονσόλα χειρισμού ενώ ο κελευστής Σμιθ και η Αλένια, που θα πήγαιναν με τον Μαξιμίλιαν στον πλανήτη, είχαν ήδη ανέβει στην πλατφόρμα διακτινισμού. Όπως και εκείνος ήταν ντυμένοι με απλά ρούχα που ταίριαζαν με των κατοίκων και όχι φανερά οπλισμένοι. Ο Μαξιμίλιαν ανέβηκε στην πλατφόρμα και ο Άιαν αφού έδωσε για μια ακόμα φορά οδηγίες διέταξε την μεταφορά της ομάδας στην επιφάνεια του πλανήτη.

Χάθηκαν μέσα στο γαλάζιο λαμπίρισμα του μεταφορέα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου