Το Κοράκι

Author: Νυχτερινή Πένα /

Το Κοράκι είναι ένα μυθιστόρημα του Κινγκ οπότε είναι θεωρητικώς εγγυημένο. Είναι από τα πιο παλιά του έργα αφού είναι γραμμένο στα τέλη της δεκαετίας του 1970, όπως είναι προφανές από διάφορα σημεία, ο Κάρτερ είναι ακόμη πρόεδρος, η Αμερική μαστίζεται από οικονομική δυσπραγία εξαιτίας της πετρελαϊκής κρίσης, και για την εποχή του αρκετά πρωτότυπο.
Ένα βιολογικό όπλο διαρρέει και εξολοθρεύει το 99% του παγκοσμίου πληθυσμού, παρακολουθούμε την προσπάθεια κάποιων επιζώντων για επιβίωση αλλά και μια αντιπαράθεση καλού κακού που ξεκινάει σχεδόν αμέσως μόλις ο κόσμος ερημώνει.
Στα συν του βιβλίου, το θέμα που ειδικά για την εποχή ήταν και πολύ πιο πρωτότυπο, οι όπως πάντα ζωντανοί και ρεαλιστικοί χαρακτήρες και η ατμόσφαιρα ειδικά στα παραφυσικά σημεία ( ναι έχει και μια τέτοια διάσταση, γίνεται Κινγκ χωρίς αυτή; ) όπως και η έλλειψη υπερβολών σε gore. Στα μείον το πολύ μεγάλο μέγεθος του βιβλίου, κάτι που μόνο του δεν είναι κακό αλλά ο Κινγκ το παρατραβάει σε κάποια σημεία με λεπτομέρειες κουράζοντας λίγο, και το χλιαρό φινάλε, το περιμένεις πιο έντονο μετά από εννιακόσιες σελίδες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

den το εχω διαβασει............
το εχεις;;;;;;;;;;

Νυχτερινή Πένα είπε...

Δεν είναι στο στυλ σου meanan διάβασες την Αγκάθα που σου είχα στείλει;

Δημοσίευση σχολίου