Ευχές

Author: Νυχτερινή Πένα /

Λίγο πριν το 2019 διαδεχθεί το 2018, εύχομαι σε όλους μια καλή χρονιά με υγεία και ό,τι επιθυμούν, δημιουργική και χαρούμενη.

Τα Βιβλία του 2018

Author: Νυχτερινή Πένα /

Φέτος διάβασα 57 βιβλία, δεν είναι και λίγα. Για να ακριβολογούμε είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοσή μου (πέρυσι έφτασα τα 60!). Από αυτά τα βιβλία εννέα ήταν ιστορικά, δώδεκα ήταν γενικών γνώσεων, από λαογραφία ως μηχανική, ποτέ δεν ξέρεις τι θα χρειαστεί σε ένα μυθιστόρημα, δεκατέσσερα θεολογικά μιας και έχω δύο έργα ανάλογου περιεχομένου σε εξέλιξη και φυσικά χρειάστηκα πολλές πηγές και υλικό, και τέλος, είκοσι δύο μυθιστορήματα των οποίων οι κριτικές βρίσκονται εδώ αναρτημένες στη διάρκεια της χρονιάς.
Εσείς πόσα βιβλία διαβάσατε;

Εννιακόσιες Αναρτήσεις

Author: Νυχτερινή Πένα /

Αυτή είναι η εννιακοσιοστή μου ανάρτηση. Εννιακόσιες αναρτήσεις με ιστορίες σε συνέχειες, κείμενα, απόψεις σκέψεις, συγγραφή. Εννιακόσιες αναρτήσεις που μοιράστηκα με όλους εσάς εκεί έξω.
Και τώρα τι; Μα τι άλλο; Συνεχίζουμε για να πάμε για τις χίλιες αναρτήσεις όπως συνεχίζω και τα έργα μου για τον ίδιο αριθμό και ακόμα περισσότερα. Και μια σύμπτωση: Έκανα 100 αναρτήσεις ακριβώς σε ένα χρόνο μιας και έφτασα τις 800 αναρτήσεις στις 30 Δεκεμβρίου 2017!

Η Βίλκα

Author: Νυχτερινή Πένα /

Η Ιουλία μετά από μια τραυματική εμπειρία αφήνει τη ζωή της στην Αθήνα και καταφεύγει στο χωριό της ελπίζοντας να βρει την ηρεμία της και το χρόνο να σκεφτεί και να βάλει και πάλι τη ζωή της σε τάξη. Αλλά τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα σχεδίαζε.
Είναι ταιριαστό να κλείνει ο χρόνος με το βιβλίο που άρχισε. Όχι δεν είμαι τόσο αργός αναγνώστης, απλά είχα την τιμή η συγγραφέας του να μου το εμπιστευτεί για να δώσω τη γνώμη μου όταν ήταν ακόμα στο στάδιο της επιμέλειας μετά την ολοκλήρωση της συγγραφής.
Όπως και όταν το πρωτοδιάβασα με συνεπαίρνει η άμεση γλώσσα, η αφήγηση που κυλάει, οι περιγραφές και το φανταστικό στοιχείο που αργά αλλά σταθερά εισέρχεται στην ιστορία και κάνει την παρουσία του ισχυρή και αισθητή. Μου αρέσει ακόμα το πώς δένει το βιβλίο, οι διορθώσεις και οι αλλαγές από το αρχικό κείμενο δεν διακρίνονται ακόμα και όταν ξέρεις ότι είναι εκεί. Ένα βιβλίο που δε θα απογοητεύσει τους φίλους του φανταστικού.

Ιστολόγιο του μήνα – Δεκέμβριος 2018

Author: Νυχτερινή Πένα /

Άνθρωπος χωρίς Ιδιότητες, διάβασα και μου φάνηκε παράξενο. Αποφάσισα να το εξερευνήσω και επισκέφθηκα το ιστολόγιο. Παρά τον ασυνήθιστο τίτλο βρήκα ένα οικείο περιεχόμενο, ένα ιστολόγιο με κείμενα, βιβλιοκριτικές αλλά και αποσπάσματα από βιβλία. Έτσι περιπλανήθηκα στο μεγάλο περιεχόμενό του, δραστηριοποιείται από το 2007, και βρήκα ενδιαφέροντα πράγματα. Αν θέλετε να κάνετε και εσείς μια επίσκεψη, ορίστε η διεύθυνση: https://spirospv.blogspot.com/

Τα Χρονικά Της Εσπέρια Ι – Η Συνωμοσία Της Σκιάς

Author: Νυχτερινή Πένα /

Το βασίλειο της Εσπέρια έχει μόλις βρει την ειρήνη μετά από μια ανταρσία κάποιων ευγενών εναντίον του βασιλιά Ερρίκου. Η ειρήνη αυτή όμως είναι απατηλή καθώς τώρα ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος από ποτέ. Γιατί ο καγκελάριος Χάρκους, ο ανώτερος αξιωματούχος μετά τον βασιλιά, δεν είναι αυτός που δείχνει και η προδοσία του απειλεί να ελευθερώσει ένα αρχαίο κακό. Μπορεί κάποιος να τον σταματήσει ή μήπως είναι ήδη πολύ αργά;

Ακόμα ένα βιβλίο για ανάγνωση, το βρίσκετε στα δεξιά κάτω από τον τίτλο βιβλία. Καλή ανάγνωση.

Σκοτεινό Βουνό

Author: Νυχτερινή Πένα /

Η Σαμάνθα Κόφερ είναι ανερχόμενο στέλεχος σε μια νομική εταιρία της Νέας Υόρκης. Η κρίση του 2008 όμως την αφήνει χωρίς δουλειά και με μια αόριστη υπόσχεση επιστροφής αν δουλέψει σε κοινωφελή οργάνωση για ένα χρόνο. Έτσι η Σαμάνθα αφήνει το Μανχάταν για το Μπρέιντι της Βιρτζίνια στα Απαλάχια όρη. Εκεί εργάζεται στο γραφείο νομικής αρωγής και για πρώτη φορά έχει πελάτες ανθρώπους με προβλήματα και όχι εταιρίες ακινήτων. Και ανακαλύπτει πολλά πράγματα για τη δικαιοσύνη αλλά και τον εαυτό της.
Άλλο ένα βιβλίο του Γκρίσαμ, σαν τέτοιο διαβάζεται ευχάριστα αλλά υστερεί από άλλα σε αγωνία και υπόθεση. Αυτό είναι ένα βιβλίο πιο χαλαρό σαν να ήθελε ο συγγραφέας να μιλήσει γενικά για τη ζωή των δικηγόρων χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αξίζει τον κόπο.

Αχαρακτήριστος Τύπος

Author: Νυχτερινή Πένα /

Έχω πάει στην τράπεζα για μερικές δουλειές (πληροφοριακά αποφύγετε την τράπεζα τέλος του μήνα, όλοι θυμούνται τι έχουν σε εκκρεμότητες και θέλουν να τις τακτοποιήσουν) που δεν έπαιρναν αναβολή. Βρίσκω ένα σημείο που δεν με πολυσπρώχνουν, βγάζω το βιβλίο μου και αρχίζω να διαβάζω. Ολοκληρώνω το βιβλίο (χμ να η επόμενη ανάρτηση) και ακόμα να έρθει η σειρά μου! Αμάν θα μείνω πολύ εδώ!
Αφιερώνομαι και’ γω στην πιο αγαπημένη μου ασχολία μετά το γράψιμο, να σκέφτομαι το σχεδιασμό των έργων μου. Εκεί λοιπόν που ακούω ένα επικό κομμάτι και ονειρεύομαι μια ορδή βαρβάρων να εξαπολύεται πάνω σε ένα κάστρο ενώ οι αμυνόμενοι σκέπτονται ότι ήρθε η ώρα τους έρχεται ένας αχαρακτήριστος τύπος να μου το χαλάσει; Πως;  Είναι απλό. Εκεί που εγώ ονειρευόμουν τη μάχη πέρασε από μπροστά μου μια κοπέλα. Δεν την προσέχω ως που ο άλλος που την κοιτάει από την κορυφή ως τα νύχια γυρίζει και με κοιτάζει με ένα βλέμμα σαν να θέλει να μοιραστεί το «θέαμα». Τότε συνειδητοποιώ ότι έχει περάσει μπροστά μου, και δεν είναι παρά μια όμορφη κοπέλα, ούτε προκλητικά ντυμένη ούτε τίποτα. Αν κρατούσα και εγώ σαν τους ήρωές μου μια σπάθα μάλλον θα είχε πάρει ένα καλό μάθημα ο τύπος. Τώρα απλά πήρε ένα παγωμένο, αυστηρό βλέμμα, μάλλον το κάνω καλά γιατί βιάστηκε να κοιτάξει αλλού. 
Σκεφτόμουν αν μπορούσα να του κάνω τη ζωή λίγο δύσκολη για τιμωρία αλλά ήρθε η σειρά μου επιτέλους και γλίτωσε. Ωστόσο, τώρα που σκέφτομαι πάλι την ιστορία θα του βρω ένα ρόλο στο κάστρο και εκεί θα έχει και την ανάλογη κατάληξη!  

Το Σύνδρομο Της Περσεφόνης

Author: Νυχτερινή Πένα /

395 μετά Χριστόν, οι Βάνδαλοι του Αλάριχου βάζουν οριστικό τέλος στα Ελευσίνια μυστήρια, Περίπου δεκαέξι αιώνες μετά περίεργα φαινόμενα εξαφανίσεων ταράζουν την ησυχία της περιοχής ενώ και άλλα παράξενα περιστατικά συμβαίνουν αρχίζουν να καταγράφονται και στην υπόλοιπη χώρα.
Μια μάλλον αποτυχημένη προσπάθεια παντρέματος αστυνομικού μυστηρίου και παραφυσικού. Στα μείον και το φορμάτ του βιβλίου που έχεις τους διαλόγους σε λεπτά πλαγιαστά γράμματα (italics).

Σχολιάζοντας τα Σχόλια

Author: Νυχτερινή Πένα /

Δεν συνηθίζω να προσέχω τον κόσμο γύρω μου, σχεδόν ποτέ. Ακόμα και όταν ταξιδεύω το μυαλό μου είναι συνήθως σε ένα πράγμα, στα διάφορα έργα που έχω εν εξελίξει ή που σχεδιάζω. Ωστόσο βγαίνοντας για δουλειές αναγκάστηκα να προσέξω ένα πράγμα γιατί γινόταν γύρω μου κατά κόρον. Τα σχόλια. Σχόλια για τους άλλους.
«Πως είναι ντυμένος έτσι; Πως είναι βαμμένη έτσι σαν τσουλί! Κοίτα όλα έξω, δεν έχει μάνα να τη μαζέψει; Κοίτα τον, το σκουλαρίκι στο αυτί του έλειπε.» Και πάει λέγοντας.
Θα μου πεις τι σε νοιάζει; Εμπίπτεις σε κάποια κατηγορία από αυτές; Όχι, το μόνο πράγμα που συνήθως σχολιάζουν πάνω μου, είναι το ότι κουτσαίνω και το άστατο περπάτημά μου σαν αποτέλεσμα, αλλά μετά από μια εικοσαετία το έχω συνηθίσει. Δεν είναι αυτός ο λόγος που με ενοχλεί. Ο λόγος που με ενοχλεί είναι η κενότητα των σχολίων.
Αν σχολιάσεις εμένα επειδή χωλαίνω θα διορθωθώ; Όχι είναι φύσει αδύνατον, αν σχολιάσεις ένα κορίτσι για το βάψιμό του θα το αλλάξει; Απίθανο. Άρα περιττεύουν τα σχόλια. Και στο κάτω κάτω της γραφής ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να κρίνεις και να σχολιάζεις τον άλλο;
Υπάρχουν σχόλια που είναι εποικοδομητικά. Στο γράψιμο ας πούμε, κάθε κριτική είναι χρήσιμη, ακόμα και αν είναι κακή ή άδικη και δεν συμφωνείς, κάτι θα πάρεις από αυτήν. Εκεί λοιπόν δεν έχω καμία αντίρρηση, το ίδιο ισχύει για βιβλία και ταινίες.

Αλλά όταν είσαι στο λεωφορείο ή στο μετρό ή σε όποιο άλλο μεταφορικό μέσο δεν υπάρχει λόγος να σχολιάζεις, υπάρχουν σίγουρα πολλοί μα πολλοί άλλοι τρόποι να περάσει η ώρα, ειδικά τώρα με τα μέσα της τεχνολογίας. Αξιοποίησε λοιπόν αγαπητέ αναγνώστη το χρόνο και άσε τα ανώφελα σχόλια. Με το νέο έτος που έρχεται βάλε το στις αποφάσεις για τις αλλαγές που θες να κάνεις. Άσε το σχολιασμό κατά μέρος, δεν βοηθάει κανέναν.

Καμπάνες

Author: Νυχτερινή Πένα /

Καμπάνες μεγάλες, καμπάνες μικρές,
καμπάνες βαθύτονες και δυνατές,
καμπάνες μικρές κουδουνιστές,
όλες μαζί ηχούν και το φωνάζουν,
Χριστούγεννα έρχονται και το γιορτάζουν!

Μέσα στη νύχτα ηχούν δυνατά,
σηκωθείτε όλοι, φωνάζουν, με χαρά.
Ελάτε όλοι, ελάτε κοντά
να δείτε μυστικά στη φάτνη
πως γεννάται ταπεινός
ο παντοδύναμος Θεός!

Μέσα στη νύχτα λάμπει κάθε εκκλησιά
στις πολιτείες και τα χωριά,
μεγάλη ή μικρή, μια ζεστασιά ακτινοβολεί,
και οι καμπίνες της ψηλά χτυπούν,
όλους στη χαρά τους καλούν
νέους, γέρους, μεγάλους, παιδιά,
να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα!                                                                                            

Ω όπως Ω φτάσαμε στο Τέλος!

Author: Νυχτερινή Πένα /

Αυτή η σειρά αναρτήσεων με τα γράμματα του αλφαβήτου έφτασε στο τέλος της, πήρε λίγο παραπάνω από όσο υπολόγιζα όταν ξεκίνησα μιας και υπήρχαν και άλλα πολλά που ήθελα να γράψω. Τελείωσε όμως στο κατάλληλο σημείο για να ευχηθώ σε όλους Καλά Χριστούγεννα!

Ψ όπως Ψυχραιμία

Author: Νυχτερινή Πένα /

Με έχουν περάσει πολλές φορές στις διακοπές για ξένο, δεν είναι μόνο τα ανοιχτά μου χρώματα, λευκό δέρμα και γαλανά μάτια, ή το ότι διαβάζω ξένα βιβλία. Είναι που είμαι φλεγματικός σαν Άγγλος, ίσως και περισσότερο. Δεν είναι εύκολο να με ταράξεις, είναι ακόμα πιο δύσκολο να με προσβάλλεις. Αυτό λοιπόν πολλές φορές μου το έχουν πει για κακό, είναι κακό να είσαι απαθής λένε. Κάθε άλλο απαντώ.
Είναι κακό να αντιδράς στα πάντα σαν να είναι νευρικό ερέθισμα, η απάθεια των ανατολίτικων πρακτικών είναι υπερβολή και σαν τέτοια σίγουρα κακή αλλά δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να μπορείς να είσαι απαθής και υπεράνω μικροτήτων και μίζερων ανθρώπων. Το επεδίωκα πάντα και πάντα θα το επιδιώκω και όσο το κατορθώνω είμαι χαρούμενος γι’ αυτό.
Εσείς πόσο ψύχραιμοι είστε; Φλεγματικοί σαν Εγγλέζοι λόρδοι ή αρπάζεστε αμέσως σαν Ιταλοί;

Χ όπως Χάρτες

Author: Νυχτερινή Πένα /

Οι χάρτες είναι το τρίτο αντικείμενο που συλλέγω μετά από νομίσματα και γραμματόσημα. Πάντα με μάγευε αυτή η λεπτομερής απεικόνιση περιοχών που στις περισσότερες φορές δεν είχα καν πατήσει. Μου άρεσε να βρίσκω τη θέση μου στο χάρτη ή να παρακολουθώ σε αυτόν την πορεία ενός ταξιδιού.
Όταν άρχισα να γράφω οι χάρτες γίνανε ένα σημαντικό βοήθημα για να είναι σωστά αυτά που γράφω, να παρακολουθώ τις κινήσεις των ηρώων μου και να υπολογίζω το χρόνο των ταξιδιών τους, ακόμα περισσότερο σε ιστορίες που περιείχαν και μεγάλες μάχες και στρατηγικές όπου σχεδίαζα επί χάρτου και τις επιχειρήσεις.
Όταν άρχισα να ασχολούμαι με τα μυθιστορήματα φαντασίας η σχέση μου με τους χάρτες πήρε άλλη διάσταση, τώρα ήταν κόσμοι πλασμένοι από εμένα, οι χάρτες τους δεν υπήρχαν αν δεν τους έφτιαχνα εγώ. Οπότε άρχισα και να χαρτογραφώ, σαν ζωγράφος δεν πιάνω μία αλλά σαν χαρτογράφος δεν είμαι και άσχημος πρέπει να πω. Φτιάχνω ωραίους χάρτες.
Αυτή τη στιγμή έχω μπροστά μου τον χάρτη της Αρκτικής που μου χρειάζεται για το καινούριο έργο με την αποστολή διάσωσης. Εσείς τι σχέση έχετε με τους χάρτες;

Φ όπως Φαντασία

Author: Νυχτερινή Πένα /

Από παιδί με χαρακτήριζε η ζωηρή φαντασία, όχι του στυλ να έχω φανταστικό φίλο ή να βλέπω παράξενα πράγματα στις σκιές αλλά με το να έχω την έμπνευση να στήνω πλοκές και ιστορίες με κάθε ευκαιρία, να τις παίξω με τα στρατιωτάκια μου ή με φίλους ή να τις διηγηθώ και φυσικά αργότερα να τις γράφω.
Μεγάλωσα σε έναν κόσμο όπου ήμουν ο μόνος που ήξερα τα βιβλιοπαιχνίδια στον περίγυρό μου, και που ελάχιστοι είχαν μια ιδέα του τι είναι φανταστικό. Διαπίστωσα ακόμα μεγαλώνοντας ότι η φαντασία ήταν από ανεπιθύμητη έως παρεξηγήσιμη, αν δεν ήσουν προσγειωμένος απόλυτα στην πραγματικότητα με στόχο την καλή δουλειά με καλές απολαβές δεν σε θεωρούσαν φυσιολογικό. Το αποτέλεσμα; Να με κοιτάζουν πολλοί λοξά ακούγοντας για μυθιστορήματα και μάλιστα φαντασίας. Από την πλευρά μου εγώ δεν έκανα ποτέ πίσω και κανέναν συμβιβασμό. Ήμουν και παραμένω οπαδός της φαντασίας και εκείνη υπηρετεί το περισσότερο του έργου μου.
Εσείς πόσο ρεαλιστές είστε; Πατάτε και με τα δύο πόδια στη γη ή ταξιδεύτε πρόθυμα και στους κόσμους της φαντασίας; Λογοτεχνικά την προτιμάτε;    

Υ όπως Υπομονή

Author: Νυχτερινή Πένα /

Είμαι άνθρωπος που δεν θυμώνει ποτέ σχεδόν. Όταν θυμώσω ο θυμός μου είναι τρομερός, ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε! Αλλά συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια, είμαι συνήθως ήρεμος και υπομονετικός σε βαθμό που να εκνευρίζονται οι άλλοι! Κάποτε ένας πελάτης είπε:
-Απορώ πως αντέχεις με όλα αυτά.
Ένας άλλος με αποκαλεί μόνιμα η ήρεμη δύναμη.
Παλαιότερα απορούσα πως μπορώ να είμαι τόσο ήρεμος και υπομονετικός. Η εξήγηση που δίνω είναι ότι αυτό μου το έμαθαν οι περιπέτειες της υγείας μου και η φορά που ήρθα κοντά στο θάνατο. Όταν έχεις δει το θάνατο να σε περιμένει μαθαίνεις να μην δίνεις σημασία σε πολλά, να βλέπεις πόσο μικρά και ασήμαντα είναι. Οπότε απέκτησα μια πιο ανεκτική στάση προς τον κόσμο που με κάνει πιο ήρεμο.
Εσείς είστε ήρεμοι ή αρπάζετε εύκολα;

Τ όπως Ταχυδρομεία

Author: Νυχτερινή Πένα /

Είχα πάντα μια πολύ καλή σχέση με τα ταχυδρομεία, από τη μια είχα ξεκινήσει από πολύ μικρός να συλλέγω γραμματόσημα από την άλλη είχα πάντα μεγάλη αγάπη για την αλληλογραφία. Είχα πολλές φιλίες δι’ αλληλογραφίας ενώ είχα και με φίλους αργότερα όταν εγώ έφυγα για να σπουδάσω ή όταν εκείνοι πήγαν αλλού για σπουδές.
Το αποκορύφωμα ήταν στο στρατό που δεν έρχονταν σχεδόν ποτέ οι ταχυδρόμοι χωρίς να έχουν κάτι για’ μένα αφού αλληλογραφούσα με την αδερφή μου αλλά και έναν στενό φίλο που σπούδαζε τότε στο Λονδίνο.
Το μόνο που δεν έγραψα ποτέ ήταν γράμμα σε αγαπημένη μιας και δεν χρειάστηκε ποτέ. Ή για να είμαι ακριβής στη δική μου αγαπημένη γιατί έγραψα για την αγαπημένη άλλου μια φορά. Ήταν στο στρατό, πάνε πια πάνω από δεκαοκτώ χρόνια. Ήμουν μέσα αλλά χωρίς καθήκοντα και έγραφα όταν ήρθε ένας στρατιώτης μου και με παρακάλεσε να του γράψω ένα γράμμα στην κοπέλα του  μιας και εκείνος δεν ήξερε να γράφει καλά. Το έκανα πράγματι και τον βοήθησα να πει όσα ήθελε. Ήταν κάτι ωραίο και από τις λίγα καλά που είχα να θυμάμαι από το στρατό.

Σ όπως Σχεδιαγράμματα

Author: Νυχτερινή Πένα /

Εσείς που γράφετε κάνετε σχεδιαγράμματα;
Εγώ κάνω, όχι πάντα βέβαια. Ανάλογα με το τι είναι που θα γράψω πάει το σχεδιάγραμμα, σε μικρές ιστορίες και κείμενα δεν κρατώ σημειώσεις, ίσως μόνο τα ονόματα αν είναι πολλά όπως στην Εισβολή μπορεί να τα έχω σημειώσει ή αν έχω πολλές στρατιωτικές μονάδες και τους αρχηγούς τους όπως στην ιστορία με την Σταυροφορία τότε θα έχω σημειώσει κάποια πράγματα.
Για τα πιο μεγάλα έργα γράφω σχεδιάγραμμα της πλοκής και πως θα εξελιχθεί και κάθε τι άλλο που μπορεί να μου χρειαστεί, για το Δάκρυ και το Θυρεό οι σημειώσεις κάνουν άλλο ένα βιβλίο μόνες τους. Επί του παρόντος έχω ένα σημειωματάριο χωριστό για την Έρεμορ και ένα για τα υπόλοιπα έργα. Είναι τεσσάρων θεμάτων, ένα είναι γενικό, ένα δεύτερο έχει σημειώσεις για το ιστολόγιο, το τρίτο ήταν για την Πτήση και τώρα θα πάρει το επόμενο μεγάλο έργο ενώ ένα τέταρτο είναι για τα μελλοντικά έργα που είναι σε κάποιο στάδιο προετοιμασίας ή απλές ιδέες.
Εσείς τι κάνετε με τις σημειώσεις και τα σχεδιαγράμματα;

Ο Πρώτος Ένορκος

Author: Νυχτερινή Πένα /

Η Γκαμπριέλα Ράνσομ κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, αυτό σημαίνει φόνο πρώτου βαθμού και – το σημαντικότερο – την θανατική ποινή αν καταδικαστεί. Εκείνη ισχυρίζεται ότι αμύνθηκε σε προσπάθεια βιασμού. Ο υπολοχαγός των Ρέηντζερς Μάικ Μακ Γκρέγκορ έχει επιστρέψει μόλις από μια αποστολή τραυματισμένος και εξασθενημένος και ήταν στο νοσοκομείο όταν την μετέφεραν. Από ένα καπρίτσιο της τύχης καλείται να είναι ένορκος στη δίκη της. Πρέπει τώρα να βρει ποιος λέει ψέματα και ποιος όχι και να το κάνει πριν να είναι αργά για την Γκαμπριέλα Ράνσομ και δεχθεί την θανατηφόρα ένεση.
Ένα αστυνομικό μυστήριο και ένα δικαστικό θρίλερ σας περιμένουν στο νέο βιβλίο για κατέβασμα. Καλή ανάγνωση.

Οι Ταξιδιώτες Των Κόσμων

Author: Νυχτερινή Πένα /

Στον κόσμο της Έρεμορ η μάχη μεταξύ καλού και κακού δεν είναι απλά θέμα συνείδησης, είναι ένας πόλεμος για την κατάκτηση του κόσμου. Όταν ο μάγος Μπαγκράς στέλνει μέσα από ένα πέρασμα, μια πύλη μεταξύ διαφορετικών κόσμων, στον κόσμο μας τον Ιππότη Ραμίρ Γκάνελον στερημένο από τις δυνάμεις του και τη μνήμη του, τον θέτει σε θανάσιμο κίνδυνο. Δεν είναι μόνο ο τόσο ξένος κόσμος, είναι και τα σχέδια του Μπαγκράς για να κυριαρχήσει και σε αυτόν τον κόσμο στέλνοντας το στρατό του.
Είναι μια κλασσική περιπέτεια φαντασίας για τους λάτρεις του είδους. Καλή ανάγνωση!

Βιβλία

Author: Νυχτερινή Πένα /

Μια παρατήρηση του φίλου μου του Γιάννη γέννησε τη σημερινή ανάρτηση. Ο φίλος μου ο Γιάννης λοιπόν βλέποντας το πάθος μου για το γράψιμο, και τη συνεχή μου ενασχόληση με αυτό, είχε προτείνει να μην ανεβάζω μόνο εδώ τις ιστορίες μου σε συνέχειες αλλά να το κάνω και σε άλλα μέρη. Τη βρήκα μια πολύ σωστή σκέψη και ξεκίνησα να την υλοποιήσω. Αφού το 2Share και το issuu δεν μας βοηθάνε πια χρειάστηκαν νέα τεχνολογικά μέσα και τώρα ξεκινάμε και πάλι. Οι Ταξιδιώτες των Κόσμων είναι έτοιμοι και σύντομα θα έχω φτιάξει και τα άλλα βιβλία και θα προστεθούν νέα.
Για να διαβάσετε δεν έχετε παρά να πατήσετε τον σύνδεσμο και σας πάει στο βιβλίο. Το διαβάζετε επί τόπου ή το τυπώνετε ή το κατεβάζετε, η επιλογή είναι από την εκτύπωση. Καλή ανάγνωση!

Ημερολόγιο Συγγραφέα 3

Author: Νυχτερινή Πένα /

Το 2018 ήταν μια καλή συγγραφική χρονιά. Ξεκίνησα με 768 έργα και έφτασα στα 818, πενήντα δεν είναι καθόλου κακή συγκομιδή. Βέβαια δεν τα έχω όλα ολοκληρώσει! Κάθε άλλο! Έχω ακόμα δεκατρία έργα να ολοκληρώσω:
1. Τη Χιονοθύελλα ολοκληρωμένη κατά 60%
2. Την συγκεντρωτική σε ένα βιβλίο εκδοχή της τριλογίας μου φάντασι υπό τον τίτλο το Δάκρυ του Ουρανού ολοκληρωμένη κατά 50%
3. Το Όλοι Οι Δρόμοι Οδηγούν Στην Αγάπη ολοκληρωμένο κατά 60%
4. Τη νέα περιπέτεια που ξεκίνησα με μια διάσωση στην αρκτική ολοκληρωμένη κατά 3%
5. Τη μετάφραση αυτής στα αγγλικά φυσικά ολοκληρωμένη κατά 3%
6. Μια συλλογή κειμένων ολοκληρωμένη κατά 50%
7. Το πλοίο ολοκληρωμένο κατά 85%
8. Τη μετάφραση του Άγνωστου Πλανήτη ολοκληρωμένη κατά 12%
9. Το Ορθόδοξο Αγιολόγιο ολοκληρωμένο κατά 80%
10. Το Απολυτικάριο ολοκληρωμένο κατά 90%
11. Το Εν Αναμονή Των Χριστουγέννων β’ ολοκληρωμένο κατά 40% (αυτό είναι ποιητικό)
12. Ένα νέο διήγημα που ξεκίνησα μόλις την Τρίτη ολοκληρωμένο κατά 2%
13. Τα κείμενα του Ιστολογίου
Ναι αυτά τα λίγα! Έχω πολύ γράψιμο λοιπόν μιας και θέλω να ολοκληρώσω τα περισσότερα από αυτά μέχρι το νέο έτος και να πάω μόνο με την ιστορία διάσωσης.

Ρ όπως Ρεκόρ

Author: Νυχτερινή Πένα /

Και μιας και μιλήσαμε στην προηγούμενη ανάρτηση για το πόσο γρήγορα γράφουμε ας μιλήσουμε λίγο και για τις κορυφαίες επιδόσεις μας.
Για εμένα αυτό σημαίνει τρεις φορές από είκοσι σελίδες, μια από είκοσι τρεις και μια από είκοσι τέσσερις, μια είκοσι πέντε και μια, που είναι και το απώτατο κατόρθωμά μου, είκοσι έξι. Έγραψα από είκοσι σελίδες, χειρόγραφες άρα κάπου 2500 λέξεις, στις 26 Αυγούστου 1993, στις 29 Νοεμβρίου 1995 και στις 15 Ιανουαρίου 1996 αυτήν την ακολούθησε από κοντά η μέρα με τις 23, κάπου 3000 λέξεις, στις 15 Φεβρουαρίου 1996 και στις 5 Αυγούστου 1997 έγραψα 24, ενώ η μέρα με τις 25, κάπου 3500 λέξεις, στις 14 Δεκεμβρίου 1998, τέλος μετά από δεκαεπτά χρόνια στις 13 Αυγούστου 2015 ανέβασα το ρεκόρ στις 26, κάπου 3700 λέξεις.
Εσείς ποια απόδοση έχετε για προσωπικό σας ρεκόρ και πότε την κάνατε; Μπορείτε λέτε να την επαναλάβετε;

Π όπως Πόσο Γράφετε;

Author: Νυχτερινή Πένα /

Εσείς εκεί έξω που με διαβάζετε και είστε ομότεχνοι πόσο γράφετε;
Στο sff (http://community.sff.gr/) πρόσφατα τελείωσε το ΝοWriMo και κάποιοι που δεν έχουμε ολοκληρώσει τα έργα μας συνεχίζουμε να τα συζητάμε εκεί ενθαρρύνοντας ο ένας τον άλλο να γράφουμε. Για εμένα ωστόσο δεν τίθεται θέμα αν θα γράψω κάθε μέρα μόνο το πόσο θα γράψω. Έχω τόσα να γράψω και η έμπνευση δε μου λείπει ποτέ. Οπότε θα γράψω όποτε έχω την ευκαιρία. Αλλά τι πρόοδο θα κάνω;
Αν η ημέρα είναι μια όμορφη αργία ή Σαββατοκύριακο θα γράψω κάπου 2000 λέξεις, όχι απαραίτητα σε ένα έργο μιας και συνήθως έχω παραπάνω από ένα σε εξέλιξη και βέβαια έχω και το ιστολόγιο. Τις υπόλοιπες μέρες όσο περισσότερο μπορώ αν και πολλές φορές δεν είναι πάνω από 200 – 300 λέξεις.
Εσείς; Πόσο γρήγορη πένα έχετε;

Ο όπως Όνειρα

Author: Νυχτερινή Πένα /

Βλέπετε όνειρα; Ναι, πολλά, μερικές φορές, όχι, θα μου πείτε. Στην πραγματικότητα όλοι ονειρευόμαστε άλλο αν δεν τα θυμόμαστε πολλές φορές όταν ξυπνάμε. Με λίγη εκπαίδευση είναι πιο εύκολο να μπορείς να ανακαλείς τα όνειρά σου.
Τα δικά μου όνειρα είναι συνήθως μάχες, έχω δει αμέτρητες μάχες, συνήθως εκ του σύνεγγυς με αγχέμαχα όπλα αλλά μερικές φορές και με τηλεβόλα ακόμα και με λέηζερ. Τα πρώτα υπερτερούν και μετουσιώνονται σε μάχες και μονομαχίες που βρίσκονται στα φάντασι κυρίως έργα μου. Αυτό κάνει τον ύπνο μου (μαζί με το άγχος) πολύ ελαφρύ, σχεδόν σαν να είμαι ξύπνιος.
Μερικές φορές βλέπω και πλοκές στον ύπνο μου και έχω ξυπνήσει κάμποσες φορές από αυτές συγχυσμένος γιατί δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί η ιδέα ή γιατί έχασα κάποιο σημαντικό κομμάτι. Ωστόσο όπως και να έχει είναι μια ανεκτίμητη βοήθεια στο έργο μου.
Εσείς τι όνειρα βλέπετε;

Ξ όπως Ξενόγλωσσο

Author: Νυχτερινή Πένα /

Δεν είχα ποτέ ιδιαίτερη κλίση στις ξένες γλώσσες αλλά έμαθα Αγγλικά και Γαλλικά. Με τα πρώτα ασχολήθηκα και μετά το πτυχίο και έτσι έχω τώρα μια πολύ καλή γνώση τους. Τα δεύτερα δε μου χρειάστηκαν ποτέ και ελάχιστα θυμάμαι.
Η παθητική μου γνώση των Αγγλικών είναι σχεδόν τέλεια, διαβάζω βιβλία και παρακολουθώ ταινίες ή σειρές άνετα, αποφεύγω μάλιστα τις ταινίες σε άλλες γλώσσες γιατί δεν καταλαβαίνω τι λένε και δε θέλω να στηρίζομαι στους υπότιτλους. Η ενεργητική μου γνώση όταν πρέπει να μιλήσω ή να γράψω εγώ σε αυτήν είναι λίγο χειρότερη κυρίως επειδή αυτό το δεύτερο δεν το κάνω συχνά. Ωστόσο όπως φαίνεται ίσως η πορεία για την έκδοση να περνάει από τα Αγγλικά και το Άμαζον και έτσι άρχισα πρόσφατα να γράφω και στα Αγγλικά πάλι. Δεν τα πάω και άσχημα.
Πέρα από τις γλώσσες που γνωρίζω καταφέρνω να αναγνωρίζω τις περισσότερες γλώσσες που ακούω άσχετα αν στις περισσότερες δεν ξέρω ούτε καν λέξη. Εσείς πως τα πάτε με τις ξένες γλώσσες;

Ν όπως Νάζια

Author: Νυχτερινή Πένα /

Υπάρχουν πολλά είδη ναζιών και δεν με ενοχλούν όλα. Δεν με πειράζουν τα παιδικά νάζια ας πούμε. Έχω τρεις ανιψιές και η μεσαία είναι πολύ ναζιάρα. Πιο μικρή μάλιστα έκανε τόσα νάζια που σχεδόν δεν καταλάβαινα τι έλεγε. Ε αυτό το νάζι δεν με ενοχλεί, είναι λογικό να το κάνει και είναι όμορφο.
Όμως υπάρχει και το νάζι που δεν μου αρέσει και είναι το πιο συχνό. Όταν κάθεσαι σε ένα σαλόνι και η άλλη, μια γυναίκα μιας άλφα ηλικίας, κάνει ναζιάρικα στο σύζυγό της: αγαπούλα... με μια φωνή σαν νιαούρισμα ή μια κοτζάμ γυναίκα σου λέει τσα! Μετά μου τη δίνουν τα υποκοριστικά, όταν μια κοτζάμ γυναίκα σου λέει τα ποδαράκια μου ή τα δακτυλάκια μου, είναι γελοίο.
Έτσι έχουν τα πράγματα με τα νάζια. Ελπίζω να μην το ακούσω ξανά αυτό το φρικαλέο νιαούρισμα, ας το αφήσουν οι κυρίες στα μικρά παιδάκια που είναι χαριτωμένα όταν το κάνουν.

Μ όπως Μυθιστορήματα

Author: Νυχτερινή Πένα /

Αναμενόμενο ε; Για τι άλλο θα μιλούσα στο Μ; Παρά το τι θα περίμενε κανείς δεν αποτελείται όλη η εργογραφία μου από μυθιστορήματα. Έχω γράψει πεζά κάθε μεγέθους, από διηγήματα μερικών σελίδων έως και τις 1290 που είναι το αναθεωρημένο Δάκρυ του Ουρανού στο χειρόγραφο, ποίηση και θεατρικά, δοκίμια και βιβλία πάνω σε επιστημονικά θέματα, οικονομικά κυρίως.
Αυτή τη στιγμή μετρώ 814 έργα με τα εννιά από αυτά να είναι εν εξελίξει. Ευελπιστώ να ολοκληρώσω τα μισά έως το τέλος του έτους. Φυσικά με τόσα έργα είμαι απασχολημένος με το γράψιμο σε βαθμό που ξεχνώ τον κόσμο για ώρες, ειδικά τις μέρες που δε δουλεύω. Τίποτα δεν συγκρίνεται με την αίσθηση αυτή της δημιουργίας και σίγουρα δεν θα την αντάλλασσα με τίποτα. Και τώρα τέρμα το διάλειμμα επιστροφή στο έργο μου, μια αποστολή στην αρκτική πρέπει να ξεκινήσει πριν να είναι αργά! Και ο καιρός με σιγοντάρει, μια χαρά, τι περισσότερο να ζητήσω;

Λ όπως Λίγα

Author: Νυχτερινή Πένα /

Λίγα; Τι λίγα; θα ρωτήσετε. Γενικώς λίγα θα έλεγα. Για να γίνω πιο ξεκάθαρος, λίγα είναι που μου χρειάζονται. Μου αρκεί να μπορώ να περάσω την ημέρα με το γράψιμο και τα βιβλία μου και δεν θέλω τίποτα άλλο. Αν προσθέσει κανείς σε αυτά και τις βασικές ανάγκες για μια στέγη και φαγητό και αυτά είναι όλα όσα μου χρειάζονται.
Έχει τύχει να το πω πολλές φορές, αν μου έδιναν τη σύνταξη τώρα θα την έπαιρνα, σίγουρα δε θα με απασχολούσε το πώς θα περνάει η μέρα μου. Οι ώρες δε μου φτάνουν για αυτά που θέλω, δε θα προλάβω να βαρεθώ, το μόνο σίγουρο. Από εκεί και πέρα όπως είπα, να έχω το σπίτι μου και τα απαραίτητα και είμαι εντάξει.
Εσείς πόσο ολιγαρκείς είσαστε;

Κ όπως Καρδιά

Author: Νυχτερινή Πένα /

-Είσαι μεγαλόκαρδος.
Κανονικά αυτή η έκφραση είναι τιμητική να ειπωθεί για κάποιον. Στην περίπτωσή μου όμως δεν είναι για καλό και αυτό γιατί δεν αφορά την γενναιοδωρία μου και την μεγαλοψυχία μου αλλά είναι κυριολεκτική πραγματικότητα. Η καρδιά μου είναι μεγαλύτερη από αυτό που θα έπρεπε με αποτέλεσμα να ανεβάζει την κυκλοφορική μου πίεση και να βάζει σε κίνδυνο τη ζωή μου.
Το μόνο καλό της κατάσταση είναι ότι η μεγάλη καρδιά είναι από του φυσικού και όχι αποτέλεσμα της πίεσης. Αυτή η κατάσταση είναι ωστόσο επικίνδυνη ειδικά υπό συνθήκες στρες και άγχους. Πως το αντιμετωπίζω; Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι και να συνεχίζω με όσα θέλω να κάνω. Αν πιάνει; Πάντα, εκτός από όταν κουράζομαι πιο γρήγορα από όσο θα έπρεπε που μου θυμίζει την κατάστασή μου και την νύχτα καμιά φορά όταν στο σκοτάδι κοιτάζω κατάματα τους φόβους μου.

Ιστολόγιο του μήνα – Νοέμβριος 2018

Author: Νυχτερινή Πένα /

Περνάω όλο το χρόνο που μου αφήνει η δουλειά με το γράψιμο και δευτερευόντως με το διάβασμα, είναι απολύτως λογικό που ένα ιστολόγιο με τον τίτλο λογοτεχνία τράβηξε την προσοχή μου αμέσως μόλις το είδα. Έτσι το έψαξα και διάβασα τα κομμάτια που παραθέτει, είναι μια πένα με αμείωτη έμπνευση και δραστηριότητες αφού είναι πολύ μικρό το διάστημα από τη μια ανάρτηση στην άλλη.
Γράφει ποιητικά κομμάτια για όλα όσα βλέπει και παρατηρεί, για όσο απασχολούν το δημιουργό και για όσα αισθάνεται, για όσα σκέφτεται όσο διαβάζει και όλα αυτά που η σκέψη γεννάει. Αν θέλετε να διαβάσετε τι γεννάει δεν έχετε παρά να πάτε εδώ: http://logotexnia-filoteo.blogspot.com/