Ιστολόγιο του μήνα – Αύγουστος 2013

Author: Νυχτερινή Πένα /

Έχετε ακούσει όλοι τον όρο Αμερικανάκι, τον χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε τον εύπιστο και αδαή. Το γιατί είναι ανεπαρκώς τεκμηριωμένο, ίσως γιατί όντως σε κάποια θέματα είναι αδαείς και εύπιστοι και σε μερικά άλλα τελείως cow boys. Τι θα γινόταν όμως αν ένας συνηθισμένος Έλληνας νέος πήγαινε να εγκατασταθεί στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού; Θα γινόταν Αμερικανάκι; Αυτό το ερώτημα το είχα θέσει δύο χρόνια πριν και είχα απαντήσει όχι. Η απάντηση εξακολουθεί να είναι η ίδια.
Για το πως είμαι σίγουρος για την απάντησή μου θα σας παραπέμψω στον Αμερικλάνο. Είναι φοιτητής στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού που λέγαμε και από τότε που πήγε εκεί μοιράζεται την εμπειρία του μαζί μας. Εγώ τον ήξερα από πιο πριν, ιντερνετικά πάντα, αλλά με το ιστολόγιό του έμαθα περισσότερα για εκείνον, τις συνθήκες σπουδών αλλά και τον καιρό που έχει στην Μασαχουσέτη, τους Κινέζους και τους Ινδούς!
Ξεκίνησε στις 20 Σεπτεμβρίου του 2009 και από τότε γράφει όλα όσα συμβαίνουν και τον φτιάχνουν ή τον χαλάνε, συνήθως το δεύτερο, με ένα ιδιαίτερο, μάλλον αθυρόστομο, και κυνικό χιουμοριστικό τρόπο. Μετά από τόσα χρόνια μαθαίνω ακόμα για εκείνον και δεν παύει να με εκπλήσσει πολλές φορές, όπως πρόσφατα που με βοήθησε σε κάτι που έψαχνα για τη δουλειά μου. Τον Αμερικλάνο και το ιστολόγιό του θα βρείτε εδώ: http://ameriklanos.blogspot.com/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tωρα εβαλες το ιστολογιο του Αυγουστου;;;
το ξερω το blog απο την αρχη που κυλοφορω στο ιντερνετ :)

Νυχτερινή Πένα είπε...

Και' γω απλά τώρα είναι μια νέα επίσκεψη!
Άργησα να το βάλω, πολλές υποχρεώσεις, συγγραφικές και μη.

Δημοσίευση σχολίου