Χαρά

Author: Νυχτερινή Πένα /

   Απόψε η πένα μου στάθηκε ακίνητη για λίγο καθώς συλλογιζόμουν. Συλλογιζόμουν κάτι που δεν είχα σκεφθεί άλλη φορά. Μπορείς να είσαι χαρούμενος χωρίς να είσαι; Παράδοξο; Όχι, καθόλου. Ασυνήθιστο; Ναι.
   Τι εννοώ;
   Χθες ήταν μια μάλλον συνηθισμένη μέρα με δουλειά στο γραφείο, όπου είχα πολλά να κάνω και να αντιμετωπίσω, και με γράψιμο αλλά δεν συνέβει κάτι διαφορετικό. Συνέβει όμως κάτι καλό στον φύλακα άγγελό μου. Κάτι που την έκανε ευτυχισμένη και διαπίστωσα ξαφνικά πως ένιωθα πολύ χαρούμενος. Δεν είχα λόγο κανονικά, και όμως η ευτυχία της με έκανε χαρούμενο. Δεν είναι περίεργο; Έκανα έναν από τους καλύτερους μου ύπνους μετά ( και συνήθως κάνω πολύ ταραγμένο ύπνο οπότε έχει σημασία ) και ξύπνησα ακόμα καλύτερα. Ένα γεγονός που αφορούσε κάποια για την οποία νοιάζομαι έφτιαξε τη δική μου μέρα. Είναι λοιπόν τόσο απλό;
   Είναι τόσο εύκολο άραγε να είμαστε χαρούμενοι; Αρκεί να νοιαζόμαστε και να μην αδιαφορούμε;
   Δεν ξέρω αν κάποιος διαβάζει τα κείμενα που γράφω αλλά είναι κάτι που αξίζει λίγη σκέψη.

5 σχόλια:

Estella είπε...

Πολύ όμορφο κείμενο... Και ακόμα ομορφότερο το αίσθημα της χαράς. Όταν αγαπάς και νοιάζεσαι ο άλλος μπορεί να σου περάσει τα συναισθήματά του με μεγάλη ευκολία και το αντίστροφο. Δεν υπάρχουν φύλακες άγγελοι σε ανθρώπινη μορφή. Υπάρχουν μόνο αληθινοί φίλοι. Να σαι καλά.

Νυχτερινή Πένα είπε...

Ευχαριστώ Estella για τα καλά λόγια. Είναι πολλά που μπορείς να πάρεις και να δώσεις αρκεί να αφήσεις τον άλλο να σε πλησιάσει. Πόσο σπάνια το κάνουμε όμως.

Unknown είπε...

Μπράβο william

Νυχτερινή Πένα είπε...

Ευχαριστώ Χάρη.

Marouli είπε...

Λενε οτι τα συναισθηματα δεν φευγουν απλα οσο κυλαει ο χρονος μειωνεται ή αυξανεται η ενταση τους αναλογα με τις συνθηκες της καθημερινοτητας και ποια συναισθηματα μας επιτρεπει να εχουμε..

Οταν νοιαζομαστε αληθινα για τον αλλον τοτε ειναι απολυτα φυσιολογικο να μοιραζομαστε και να μας μεταδιδει τα ιδια συναισθηματα που εχει!

Εισαι πολυ τυχερος που εχεις ενα φυλακα αγγελο και σε προσεχει..

Μαρουλοφιλακια!

Δημοσίευση σχολίου