Ανορεξία

Author: Νυχτερινή Πένα /


   Ναι ξέρω είναι κάπως περίεργο ένας άνδρας να σκέφτεται ένα πρόβλημα που αφορά γυναίκες αλλά σήμερα είχα μια συζήτηση με μια κοπέλα που μόλις γνώρισα και μιλήσαμε και γι' αυτό το θέμα. Ομολογώ ότι δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα αλλά η συζήτηση με έκανε να σκεφθώ μερικά πράγματα.

   Πόσο ρηχό είναι να κρίνεις έναν άνθρωπο από την εμφάνιση το ξέρουμε όλοι, γιατί να αλλάζει όταν πρόκειται για γυναίκα; Γιατί επίσης θα έπρεπε να κρίνεται μια γυναίκα όμορφη ή άσχημη με βάση κάποια στάνταρ και όχι με το αισθητήριο του καθενός μας. Αν δηλαδή μια γυναίκα δεν έχει τις αναλογίες που η μόδα θεωρεί θηλυκές δεν μπορεί να είναι ερωτική; Και ακόμα περισσότερο δεν αξίζει να αγαπηθεί επειδή είναι πιο γεμάτη; Είναι η λεπτή μέση το εχέγγυο για μια σχέση; Και πόσο εγκληματικό είναι η νοοτροπία αυτή να περνάει σε κορίτσια στην εφηβεία που προσπαθούν να φτάσουν πρότυπα ανέφικτα και βλαβερά ψυχολογικά και σωματικά.

   Είναι κρίμα ένα έξυπνο κορίτσι να αισθάνεται άσχημα όχι για κάποιο μειονέκτημα αλλά γιατί έχει μερικά κιλά παραπάνω ή γιατί οι γοφοί της δεν είναι στενοί όπως των μοντέλων. Έχουμε μια κοινωνία που η εμφάνιση είναι πιο σπουδαία από το περιεχόμενο αλλά κάποτε αυτό πρέπει να πάψει. Σε αυτό το θέμα τουλάχιστον.

   Δεν ξέρω, ίσως είμαι εγώ που ζω σε λάθος εποχή αλλά με προβλημάτισε πολύ αυτή η συζήτηση. Απευθύνομαι λοιπόν στους άνδρες εκεί έξω, κοιτάξτε τον ψυχικό πλούτο σε μια κοπέλα όχι μόνο την εμφάνισή της. Είναι πιο ζεστό και ανθρώπινο. Ίσως πάλι είμαι αθεράπευτα ρομαντικός.

5 σχόλια:

Marouli είπε...

Εχουμε μαθει δυστυχως να κοιταμε το περιτυλιγμα και οχι το μεσα..
Ειναι ενα προβλημα που το ξερω καλα και ολο και πληθαινει..
Και οι κοπελες εχουν το μεριδιο ευθυνης τους ομως γτ και εκεινες εχουν κολλημα σε ανουσια πραγματα και δεν κοιτανε το μεσα..

Πρεπει να βαλουν μυαλο ολοι!!

Νυχτερινή Πένα είπε...

Πρέπει αλλά ποιος θα τους βάλει;

next_day είπε...

Θα διαφωνήσω λίγο μαζί σας..
Αυτό που νιώθεις είναι αυτό που βγάζεις, είτε είσαι χοντρός, είτε είσαι λεπτός, ακόμα και αν είσαι άσχημος...
Παρ'όλα αυτά όλα αυτά που λές αληθεύον και πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε!

Estella είπε...

Βασικά και γώ θα διαφωνίσω. Αντικειμενικά η εικόνα μας είναι τελικά και ο τρόπος που εμείς βλέπουμε τον εαυτό μας... Δεν καταλαβαίνω πρέπει δηλαδή να σαι ή χοντρός ή ανορεξικός; Υπάρχει πάντα και η μέση λύση. Δε χρειάζεσαι μέση δαχτυλίδι για να αγαπηθείς και φυσικά κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο. Αυτό τι σημαίνει; Οτι πρέπει τα μπούτια σου να ναι τίγκα στο λίπος; Πάνω απ όλα κάτι τέτοιο είναι κακή υγεία κιόλας...
Εξάλλου, αν είσαι σάπιος μέσα σου όπως και να σαι εξωτερικά δε θα σε σώσει τελικά ούτε θα κρατήσει τον άλλο δίπλα σου...

Νυχτερινή Πένα είπε...

Αλλά το θέμα είναι ότι τπάρχουν εκείνοι που κρίνουν βάσει της εξωτερικής και μόνο εμφάνισης και εκείνοι είναι που περνάνε καποια πρότυπα που άλλοι δεν μπορούν να φτάσουν και απογοητεύονται. Αυτό με απασχολεί.

Δημοσίευση σχολίου