Φιλία

Author: Νυχτερινή Πένα /


   A friend in need is a friend indeed λέει ένα αγγλικό ρητό και το θυμήθηκα πολλές φορές τον τελευταίο καιρό καθώς σκεφτόμουν την έννοια αυτή. Είναι αληθινά κάτι το ιδιαίτερο και ιερός ο δεσμός, μια δυνατή σχέση που αν είναι κανείς ευλογημένος να την έχει στη ζωή του νιώθει πραγματικά τυχερός που σε εκείνη τη δύσκολη ώρα δεν δε τον άφησαν μόνο, έρμαιο των χειρότερων φόβων και των πιο σκοτεινών εφιαλτών.


   Όποια και αν είναι η δυσκολία, όποιας φύσεως και όποιου βαθμού ο αληθινός φίλος είναι πάντα δίπλα σου να σε βοηθήσει με μια λέξη, μια κίνηση, μερικές φορές ακόμα και με την παρουσία του μόνο. Αυτή είναι η αληθινή φιλία και δυστυχία η απώλειά της.

   Μπορεί να απωλεσθεί μια φιλία; Αυτό κυρίως σκεφτόμουν. Μπορεί μια άτυχη στιγμή να διαλύσει μια φιλία; Μια απρόσεχτη λέξη, μια ατυχής κίνηση να γκρεμίσει όσα έχουν πάρει πολύ περισσότερο χρόνο για να γίνουν; Ευτυχώς όχι. Αν η φιλία είναι αληθινή όχι. Θα περάσει τις δυσκολίες και θα παραμείνει ακλόνητη. Είναι τρομερές στιγμές όμως οι στιγμές εκείνες που νιώθεις ότι τα λάθη σου απομάκρυναν τον άλλο, πως κατάφερες να τα διαλύσεις όλα με τις ανασφάλειές σου. Όταν πρέπει να απολογηθείς και δεν φοβάσαι να το κάνεις γιατί δεν μπορείς να διανοηθείς να χάσεις αυτή τη μοναδική σχέση αλλά ταυτόχρονα τρέμεις την απάντηση που θα λάβεις.

   Και είναι εξ' ίσου όμορφη και γεμάτη ανακούφιση η στιγμή που μερικές απλές λέξεις σε λυτρώνουν χαρίζοντάς σου την συγχώρηση και την γνώση ότι δεν έχασες την πολύτιμη παρουσία από τη ζωή σου.

8 σχόλια:

Estella είπε...

Ναι οι λέξεις και οι συμπεριφορές μπορούν να μας απομακρύνουν... Η καρδιά όμως βρίσκει την δύναμη να χαμογελά. Γιατί φιλία σημαίνει αγάπη. Και η αγάπη αντέχει τις δυσκολίες... Always here for you... You know it right? :)
Το-Mαράκι σου...:)

Νυχτερινή Πένα είπε...

Δεν έχω λόγια. Να είσαι πάντα καλά Μαρία μου.

next_day είπε...

Με συγκίνησες για ακόμα μια φορά...πρέπει να νιώθεις πολύ τυχερός που έχεις έναν τέτοιον άνθρωπο στο πλάι σου...
Σε φιλώ γλυκά καλέ μου!

Νυχτερινή Πένα είπε...

Είμαι, καλή μου next day, είμαι πολύ τυχερός.

Libertas είπε...

Οι φίλοι είναι θησαυροί! Δυσεύρετοι αλλά υπάρχουν!

Φιλια!

founio είπε...

Νομίζω ότι αν μια φιλί αείναι δυνατή δε μπορει να διαλυθεί από τυχαίες λέξεις και κινήσεις. Μάλλον υποβόσκει ένας ας πούμε ανταγωνισμός. Δε θα είναι τότε πραγματική φιλία αλλά κάτι σα τις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας. Μια χαρά επιφανειακά αλλά με μιά αφορμή, πέφτουμε στα όπλα.

Παρόλαυτα θεωρώ ότι υπάρχει φιλιά. Και αν ποτέ σου τύχει κάτι τέτοιο, το διαγράφεις και προχωράς μπροστα.

Laplace είπε...

καλησπερα κ καλη εβδομαδα..σιγουρα ακομα κ μια λεξη μπορει να μας απομακρυνει,μπορει να διαλυσει τα παντα..
αλλα γιαυτο υπαρχει η 'συγνωμη'..η μαγικη αυτη λεξη..περιμενουμε νεα αναρτηση..

Νυχτερινή Πένα είπε...

Founio, είναι μια πραγματική φιλία και είμαι τυχερός που την έχω.
Laplace, ευτυχώς που υπάρχει η συγνώμη όντως αλλά όλα είναι καλά τώρα. Καλή εβδομάδα και σε' σενα.

Δημοσίευση σχολίου