Μια Ημέρα Κρίσεως

Author: Νυχτερινή Πένα /


   Η μέρα που τελείωσε ήταν από πολλές πλευρές μια ημέρα κρίσεως. Πέρασα τα μύρια όσα. Και όχι για τη δουλειά. Η δουλεια είναι πάντα ένας τυφώνας σε πλήρη καταστροφική ισχύ αλλά το έχω συνηθίσει. Είναι κουραστικό αλλά εντάξει τα βγάζω πέρα. Χθες ήταν μια τρελή μέρα αλλά κρατήθηκα όρθιος, το γραφείο είναι γεμάτο, έχω χαρτοβασίλειο ακόμα και στο πάτωμα, αλλά εντάξει παλεύεται η κατάσταση.


   Αυτό που με έκανε να νιώσω σαν να σήκωνα το βάρος όλου του κόσμου στους ώμους μου ήταν μια απόρριψη. Ανοητο εκ μέρους μου; Ίσως. Ήταν σχετικά αναμενόμενο αλλά με βύθισε σε ζοφερές σκέψεις, πολύ ζοφερές μάλιστα, για τα κριτήρια με τα οποία πολλοί γύρω μας κρίνουν τους άλλους.

   Συζητούσαμε τις προάλλες σχετικά με την ανορεξία και λέγαμε ότι μετράει πολύ το πως βλέπεις εσύ τον εαυτό σου. Αλλά τι γίνεται όταν οι άλλοι μετράνε μόνο αυτό που βλέπουν, πόσα κιλά είσαι, πόσο ύψος, χρώμα ματιών, μαλλιών, ποια είναι η ηλικία σου και πόσο δείχνεις; Και να απορρίπτεσαι για αυτά και όχι για το χαρακτήρα σου ή τις πράξεις σου.

   Έτσι βυθίστηκα σε μαύρες σκέψεις, ένα μαύρο πιο βαθύ και από αυτό που τώρα έχει απλωθεί γύρω μου καθώς η νύχτα έχει προχωρήσει για τα καλά. Θα είχα χάσει το δρόμο μου αν δεν ήταν μια φίλη να με στηρίξει να μη χάσω το θάρρος μου και μετά ο φύλακας άγγελός μου να με πάρει από το χέρι και να με βγάλει στο φως. Ευχαριστώ και τις δυο, ένα καλό που δεν μπορώ να ανταποδώσω αλλά είμαι ευγνώμων.

   Έτσι ασφαλής άλλη μια φορά μετά την καταιγίδα προσπαθώ να αποβάλλω την πικρή γεύση που το όλο θέμα μου άφησε και να συνεχίσω. Εξ' άλλου κάθε τέλος δεν είναι παρά μια νέα αρχή.

4 σχόλια:

Ο Αλχημιστης είπε...

Φιλε μου τι νοημα εχει να καθεσαι να το σκεφτεσαι και να στεναχωριεσαι? Ξεχνα το, παρε μια βαθια ανασα και βγες παλι στο πελαγο!

Estella είπε...

Την άποψη μου στην έχω πει γλυκούλη. Πάς για άλλα τώρα. Αυτή θα χάσει. Σε φιλώ.

Νυχτερινή Πένα είπε...

Αλχημιστή φίλε μου, έχεις δίκιο. Ανασυγκρότηση και ξανά στο πέλαγος, με ούριο άνεμο ελπίζω αυτή τη φορά.
Εστέλλα, ναι μου την είπες. Ευχαριστώ για τη γνώμη σου και όχι μόνο γι' αυτή.

next_day είπε...

Ψηλά το κεφάλι και προχωράμε μπροστά..
Μην μασάς καλέ μου...
Αξίζεις πολλά περισσότερα και σίγουρα όχι κάποιον που κρίνει μόνο απο αυτό που βλέπει..
Η ομορφιά είναι μέσα μας..Σίγουρα το ξέρεις απλά ήθελα να στο θυμίσω!
Φιλί γλυκό!

Δημοσίευση σχολίου