Λίγες Σκέψεις

Author: Νυχτερινή Πένα /

   Η νύχτα σκεπάζει με το μελανό μανδύα της τον κόσμο, το σκοτάδι απλώνεται παντού και τα μόνα φώτα που λίγο το διακόπτουν είναι τα αστέρια εκεί ψηλά. Εδώ κάτω στη γη κανένα φως δεν υπάρχει ένα γύρο, μόνο το φως που χρειάζομαι εγώ για να συνεχίσω να γράφω, όλοι και όλα ήσυχα κοιμούνται.
   Συνεχίζω να γράφω. Κάποτε είπες ότι μαγεύω τις λέξεις και κάνουν αυτό που θέλω, αποδίδουν τέλεια στα χέρια μου. Γιατί όμως δεν βρίσκω τις λέξεις να σου πω αυτά που θέλω; Γιατί όσα σου λέω και σου γράφω ακούγονται τόσο φτωχά και λίγα; Γιατί αποτυγχάνουν να σου δώσουν την πλήρη εικόνα;
   Σβήνω το φως και αφήνομαι να με τυλίξει το σκοτάδι, δεν μου χρειάζεται φως για να βρει η σκέψη μου το δρόμο της ως εσένα. Κοιτάζω τα άστρα αλλά η σκέψη μου είναι πάντα σε' σενα. Σε' σενα που τόσο αγαπώ, πάντα σε' σενα. Ένα πεφταστέρι χαράσσει τη φωτεινή του πορεία στον ουρανό. Τυχερός λένε όποιος το δει θα του εκπληρωθεί μια ευχή. Κάνω την ευχή και ας ξέρω πως δεν θα πραγματοποιηθεί.
   Οι ώρες περνούν. Μόνο τα αστέρια στον ουρανό μαρτυρούν το πέρασμά τους. Εγώ αναπολώ, σκέφτομαι, ονειρεύομαι. Αναπολώ κάθε στιγμή που έχω μοιραστεί μαζί σου, ονειρεύομαι όσα θα μπορούσαμε να ζήσουμε μαζί. Όνειρα που βλέπω με ανοιχτά μάτια.
   Είναι πια πολύ περασμένη η ώρα, βαθιά η νύχτα. Αποσύρομαι και εγώ για λίγο μόνο. Πριν κοιμηθώ σου στέλνω μια νοερή καληνύχτα, όνειρα γλυκά να έχεις απόψε, και γλιστρώ στην ανάπαυση του ύπνου με το μελωδικό σου όνομα στα χείλη μου.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kai παλι σε ευχαριστωωωωωωωωωωωωωωω

Νυχτερινή Πένα είπε...

Χαχαχαχαχα! δεν ήταν για' σενα, για σένα είναι ένα άλλο ποίημα, ξέρεις που!

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΤΩΡΑ,ΓΡΑΨΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.
3 ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΧΩ.ΛΥΠΗΣΟΥΜΕ.
Αν το κανεις θα γραψω κι εγω ενα για σενα.

Νυχτερινή Πένα είπε...

Ε πήγαινε να δεις αυτό που σου είπα!

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Μ άρεσε η διακοπή των Ταξιδιωτών των Κόσμων, γιατί ήταν σε πρώτο πρόσωπο και άξιζε!

Νυχτερινή Πένα είπε...

Χαίρομαι που σου άρεσε.
Σε πρώτο πρόσωπο γράφω για αισθήματα που νιώθω κυρίως.

Δημοσίευση σχολίου