Η Συνάντηση 7

Author: Νυχτερινή Πένα /

  Προχώρησαν προς το σπίτι της και η Άλις του έκανε μια μικρή ξενάγηση στο Κοντ. Στο σπίτι δεν έμειναν πολύ, ίσα για να αφήσουν τα πράγματά τους. Ο Καναδός ωστόσο έδειξε να το εγκρίνει και της το είπε. Το βρήκε όμορφο και βολικό.
   Πήραν το δρόμο για την έκθεση βιβλίου συζητώντας και πάλι για τα βιβλία και τους συγγραφείς που προτιμούσαν. Ο Μακ Γκρέγκορ είχε να προσθέσει τη γνώμη του για το βιβλίο που είχε τελειώσει ανάμεσα στις δύο συναντήσεις τους.
   Η έκθεση γινόταν σε μια επίπεδη έκταση στην πίσω πλευρά του φάρου που ήταν σκεπασμένη με μεγάλα καραβόπανα. Ανέμιζαν με το ελαφρύ αεράκι δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκονταν στο κατάστρωμα ενός ιστιοφόρου πλοίου. Ο Μάικ και η Άλις περπάτησαν ανάμεσα στους βαρυφορτωμένους με βιβλία πάγκους εξετάζοντας εκείνα που τραβούσαν την προσοχή τους και σχολιάζοντάς τα.
   Όταν τελειώσαν με τα βιβλία και τις αγορές τους εκεί είχε περάσει για τα καλά η ώρα και η νύχτα είχε απλώσει τα πέπλα της στο στερέωμα. Καθώς περπατούσαν με τις σακούλες με τις αγορές ανά χείρας η Άλις ξέσπασε σε ασυγκράτητα γέλια. Καθώς ο Μακ Γκρέγκορ γύριε να την κοιτάξει η κοπέλα σταμάτησε και άφησε τις σακούλες, σκούπισε τα μάτια της που είχαν δακρύσει από τα γέλια και είπε:
   -Νιώθω τόσο ανάλαφρη όσο δεν είχα νιώσει ποτέ.
   -Καλό είναι αυτό, σχολίασε ο Καναδός.
   -Ναι, είπε η Άλις σηκώνοντας και πάλι τις σακούλες με τα βιβλία, αλλά το ότι έγινε σήμερα σημαίνει κάτι. Πέρασα ένα μεγάλο μέρος της μέρας μαζί σου, είσαι νομίζω η πηγή της αίσθησης αυτής.
   -Μάλλον οι σκέψεις και οι συνειδητοποιήσεις που έκανες, είπε ο Καναδός.
   -Αλλά και πάλι, εσύ τις πυροδότησες, πως μπορώ να σε ευχαριστήσω;
   -Δεν χρειάζεται, χαίρομαι που βοήθησα. Κοίτα, το Χουντ.
   Η Άλις κοίταξε το σχήμα του πλοίου στα ανοιχτά.
   -Πως ξέρεις ότι είναι αυτό; Περνάνε πολλά πολεμικά από εδώ.
   -Το σχήμα ταιριάζει με καταδρομικό που είναι το Χουντ, αλλά υπάρχει και κάτι που το ξεχωρίζει από τα άλλα της κλάσης του. Αυτό το V στα φώτα πορείας, έγινε όταν τοποθετήθηκε η δεύτερη σειρά πυραύλων χωρίς να βγουν οι Aegis που είχε ως τότε. Σε μια ώρα περίπου θα είναι εδώ. Πρέπει να πάρω τα πράγματά μου. Και πιο νωρίς από την ώρα τους, είμαι σίγουρος ότι είναι ο Μέγιερ στο πηδάλιο.
   Προχώρησαν στο σπίτι της Άλις και αφού ο Μάικ βόλεψε τα βιβλία που είχε αγοράσει στο σακίδιό του ξεκίνησε για την προκυμαία με την κοπέλα να τον συνοδεύει. Στάθηκαν στην γυμνή αποβάθρα ενώ το πολεμικό έμπαινε στο λιμάνι. Ο Μάικ στράφηκε στην Άλις.
   -Κάπου εδώ λέμε εις το επανιδείν.
   -Ναι, όντως, είπε η κοπέλα και αυθόρμητα τον αγκάλιασε. Να προσέχεις και αν βρεθείς και πάλι στη Βοστώνη θα χαρώ πολύ να σε δω.
   -Και' γω. Συνήθως μέσω Βοστώνης επιστρέφω στον Καναδά οπότε θα τα ξαναπούμε. Καλή επιτυχία με τον Καρυοθραύστη.
   -Ευχαριστώ, αποφάσισα ότι θα συνεχίσω με το μπαλέτο. Δεν θα αφήσω κανέναν να μου το απαγορεύσει.
   -Πολύ καλά θα κάνεις, είπε ο Μάικ.
   Η Άλις τον άφησε και εκείνος ανέβηκε στο πλοίο. Την χαιρέτησε φτάνοντας στο κατάστρωμα και ενώ το πλοίο απομακρυνόταν ήδη από τη στεριά. Δεν έφυγε από το λιμάνι ωσπού το πλοίο χάθηκε μέσα στη νύχτα.

Επίλογος

   Η Άλις μπήκε στο καμαρίνι της. Ένιωθε ξεθεωμένη αλλά ταυτόχρονα πανευτυχής. Μόλις είχε τελειώσει ο Καρυοθραύστης και είχε στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, το κοινό τους είχε αποθεώσει. Σωριάστηκε σε μια πολυθρόνα και ανέβασε τα πόδια της σε ένα σκαμπό για να τα ξεκουράσει. Γέλασε ευτυχισμένη.
   Στο διάστημα που είχε μεσολαβήσει είχε βάλει σε μια τάξη τη ζωή της. Είχε κάνει κινήσεις για να συνεχίσει την καριέρα της σαν μπαλαρίνα και είχε χωρίσει με τον Ανδρέα αφού δεν ήταν διατεθειμένος να δεχθεί τις αλλαγές που εκείνη ήθελε να κάνει.
   Ένα χτύπημα στην πόρτα την απέσπασε από τις σκέψεις της.
   -Ναι, είπε.
   Μπήκε η Λίλι και ένας νεαρός που φορούσε τη στολή μιας εταιρίας ταχυμεταφορών. Της παρέδωσε ένα δέμα και αφού εκείνη υπέγραψε στο ειδικό μηχάνημα έφυγε.
   -Δώρο από θαυμαστή; την πείραξε η Λίλι.
   -Δεν ξέρω.
   Άνοιξε το κουτί και βρήκε μέσα να την περιμένει μια θήκη που στο άνοιγμά της αποκάλυψε την τέλεια γαλακτερή σφαίρα ενός μαργαριταριού.
   -Αυτό κάνει μια περιουσία, είπε με θαυμασμό η φίλη της, ποιος στο έστειλε;
   Αποδείκτηκε ότι το είχε στείλει ο Μακ Γκρέγκορ, το είχαν βρει μέσα σε ένα δίκτυ που είχε πιαστεί στην προπέλα του Χουντ έξω από το Ντιέγκο Γκαρσία. Δεν είχε φυσικά καμία χρησιμότητα για εκείνον και της το είχε στείλει με τις ευχές για καλή επιτυχία. Η Άλις γέλασε πάλι. Οι ευχές του είχαν πιάσει.
   Έκατσε στο μπουντουάρ της για να γράψει ένα απαντητικό σημείωμα στον άνθρωπο που με μια συνάντηση είχε αλλάξει τη ζωή της.


Τέλος

8 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ειχα καιρο να ερθω απο εδω λογω καλοκαιριου.Καλο φθινοπωρο να εχεις με υγεια και καλη εβδομαδα απο αυριο!!!

Νυχτερινή Πένα είπε...

Καλό φθινόπωρο και σε' σενα φίλε μου και καλή εβδομάδα, κεφάτη και γελαστή.

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Αυτοί οι δυο άνθρωποι που Συναντήθηκαν και μοιάζουν πλασμένοι ο ένας για τον άλλον, γιατί Πένα μου δεν τους ταίριαξες ζευγάρι στο τέλος; Μου άρεσε πολύ και όντως έχεις μπει βαθειά στη γυναικεία ψυχολογία..
Καλό φθινόπωρο φίλε μου

Νυχτερινή Πένα είπε...

Καλό Φθινόπωρο και σε εσένα Ρεγγίνα!
Δεν κατέληξαν μαζί γιατί ήθελα να δείξω ότι μια συνάντηση μπορεί να αλλάξει μια ζωή ακόμα και αν δεν είναι ο έρωτας της ζωής μας αλλά κάποιος που θα μας δείξει ενδιαφέρον και θα μας ακούσει.

velis είπε...

Πολύ απότομη η αυλαία. Αλλιώς μ’ έχεις μάθει…

Απαιτείται συνέχιση…

Καθόλου δεν σε πιέζω…

Νυχτερινή Πένα είπε...

Καθόλου ε;
Το φαντάζομαι!

velis είπε...

Σ’ έχω πιέσει ποτέ; Εγώ;

Είμαι από τους πιο καλόβολους ανθρώπους για να ξέρεις…

Απλά σε σπρώχνω λίγο να προχωρήσεις…

Νυχτερινή Πένα είπε...

Καλά θα το σκεφθώ, προς το παρόν σου έχω μια άλλη ιστορία με τον Μακ Γκρέγκορ, εκτός καιαν την είχες διαβάσει σε συνέχειες όταν δημοσιεύτηκε.

Δημοσίευση σχολίου