Ο Πέμπτος Ιππότης

Author: Νυχτερινή Πένα /

Ο Πέμπτος Ιππότης του Θάνου Κονδύλη είναι ένα μυθιστόρημα εποχής, μεσαιωνική περιπέτεια και αστυνομικό μαζί. Βρισκόμαστε στα 1444 ο Δεσπότης του Μυστρά Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ( ο μετέπειτα τελευταίος αυτοκράτορας της Κωνσταντινούπολης ) συγκεντρώνει στρατό κάτι που προκαλεί αναταραχή στην Πελοπόννησο και ειδικά στους Φράγκους που φοβούνται ότι ο επερχόμενος πόλεμος μπορεί να είναι εναντίον τους.
Σε αυτό το κλίμα, που κάνει τους πιο πολλούς να τον κοιτούν περίεργα φτάνει στην Καρύταινα και το μοναστήρι του αγίου Αθανασίου ο δομινικανός μοναχός Τζιοβάνι, κατά κόσμον Ζαν Λε Κερ, πρώην αρχηγός της Βενετικής αστυνομίας. Έχει αφήσει πίσω του τη Βενετία και τα εγκόσμια και ταξιδεύει να δει την Ανατολή. Φαίνεται ότι ο παλιός του εαυτός θα του φανεί χρήσιμος όταν την επόμενη της αφίξεως του ο ηγούμενος του μοναστηριού δολοφονείται. Ποιος θα ήθελε να δολοφονήσει έναν ήσυχο μοναχό υπερήλικο ήδη; Είναι τυχαίο που έχουν πεθάνει άλλοι τέσσερις ηγούμενοι κοντινών μονών;
Μια ιστορία μυστηρίου με φόντο το μεσαιωνικό Ελληνισμό που οδηγεί σε έναν από τους πλέον γνωστούς θρύλους του Χριστιανισμού, το Άγιο Δισκοπότηρο, με έναν τρόπο πιο κοντά στους αυθεντικούς θρύλους των τροβαδούρων ( ξεχάστε τις ανιστόρητες εικασίες του Κώδικα Ντα Βίντσι ) και τις παραδόσεις από τα βάθη των αιώνων.

Ένα βιβλίο με πλούσιες ιστορικές λεπτομέρειες και στοιχεία για τη ζωή των μοναχών αλλά και γενικά της εποχής εκείνης που ειδικά οι λάτρεις των ιστορικών μυθιστορημάτων θα απολαύσουν.

2 σχόλια:

elanor είπε...

Πολύ ενδιαφέρον! Ευχαριστούμε!
Εχεις διαβάσει τους εμπόρους των εθνών του Παπαδιαμάντη; Εχει υπέροχα ελληνικά τοπία με την ιδιαίτερη γλώσσα του κυρ-Αλέξανρδου και είναι τόσο περιπετειώδες που σου κόβεται η ανάσα.
Πιστεύω θα σου αρέσει πολύ.
Αντε...και νόμισα έτσι όπως το είδα πως έβαλες νέα ιστορία...Πότε με το καλό;
Πολλά φιλιά καλό υπόλοιπο Κυριακής!

Νυχτερινή Πένα είπε...

Φυσικά και το έχω διαβάσει και ήταν το πρώτο του που διάβασα οπότε μετά απορούσα πως ήταν ο ίδιος συγγραφέας που είχε γράψει αυτό το μυθιστόρημα και τα πασίγνωστα λαογραφικά διηγήματα.
Καινούρια ιστορία για κατέβασμα; Σύντομα όπως θα έχουμε και σε συνέχειες και κάτι ακόμα.

Δημοσίευση σχολίου