Η Εισβολή 10 - συνέχεια

Author: Νυχτερινή Πένα /


Ο Σάντερς μπήκε στην αυλή του κολλεγίου και ο Μπρούστερ πλησίασε αμέσως.
-Πως πήγαν οι διαπραγματεύσεις;
-Οι συντομότερες στην ιστορία. Οι ετοιμασίες;
-Τα λεωφορεία είναι έτοιμα.
-Ξεκινάμε εκκένωση, φόρτωση εφοδίων και μεταφορά των αμάχων στα λεωφορεία.
Οι άνδρες της ταξιαρχίας υποστήριξης άρχισαν να φορτώνουν τρόφιμα αλλά και σκεύη και όποιο άλλο εφόδιο είχε κριθεί χρήσιμο να πάρουν μαζί. Ο Σάντερς πήγε στο βαν όπου οι δυο τεχνικοί του συνεργείου και δυο διαβιβαστές παρακολουθούσαν τις επικοινωνίες υπό την επίβλεψη του Γουίλλιαμ.
Ο Σάντερς κοίταξε τον Βρετανό.
-Νεώτερα;
-Το λιμάνι χάθηκε, τα πλοία μας καταστράφηκαν, κανένας επιζών δικός μας. Είχε και ο εχθρός μεγάλο αριθμό απωλειών αλλά τώρα στρέφονται εναντίον μας. Ήδη άρχισαν οι αψιμαχίες με τους πατριώτες μου.
-Δώσε εντολή να συμπτυχθούν πίσω στην κύρα γραμμή αμύνης.
-Μάλιστα.

-Έλα! Σπρώξε άλλη μια φορά. Αυτό είναι!
Ένα γοερό κλάμα αντήχησε στην αίθουσα που ήταν τώρα το ιατρείο καθώς μια νέα ζωή ερχόταν στον κόσμο. Η Νάταλι κράτησε το μωρό στα χέρια της ενώ η Χόουπ έκοβε τον ομφάλιο λώρο.
-Να σου ζήσει, είπε η κοπέλα ενώ έφερνε το μωρό στην μητέρα του κάτω από το χαρούμενο βλέμμα και το γέλιο της Άλις.

-Εντάξει, μεταφέρθηκαν όλα όσα θα πάρουμε μαζί μας και ήδη οι άμαχοι επιβιβάζονται, ανέφερε ο λοχίας Στιλ.
Οι άνδρες του Άλαν είχαν αναλάβει να συντονίσουν την εκκένωση μιας και από το δικό τους μέτωπο δεν υπήρχε πίεση από τον εχθρό.
-Ενημερώστε τον κύριο Σάκλεφορντ να ετοιμαστεί, είπε ο Άλαν.
Ο Σάντερς πλησίασε.
-Πως πάμε;
-Εχουμε βάλει σε τρία λεωφορεία ήδη κόσμο και αφήσαμε και λίγο χώρο για μάχιμους ώστε να υπάρχει μια δύναμη πυρός αν χρειαστεί στο δρόμο. Στα δύο πρώτα θα μπουν οι Βρετανοί, αποσύρθηκαν ήδη από τη μάχη.
-Πόλύ καλά, είπε ο Σάντερς, διατάξτε τον πρώτο λόχο και τον δεύτερο να αρχίσουν την οπισθοχώρηση.
-Μάλιστα.

Ο Τζόναθαν στάθηκε δίπλα στο αυτοκίνητό του. Είχε φορτώσει τα πράγματα στο χώρο αποσκευών και ήδη είχαν μπει μέσα οι τέσσερις μεγάλοι μαθητές του, ο Άνταμ, η Τίνα, ο Άντον και η Βάλερι, και η εγγονή του που για να χωρέσουν καθόταν στην αγκαλιά της Τίνα.
Η Λώρα είχε πάρει στο δικό της αυτοκίνητο το γιο της και τους υπόλοιπους μικρούς μαθητές της και ήταν καθισμένη στο τιμόνι με μια έκφραση ανησυχίας στο πρόσωπό της.
Ο κύριος Πέητον είχε πάρει και εκείνος τη θέση του πίσω από το τιμόνι και με τη σύζυγό του δίπλα του. Πίσω είχαν μπει οι δύο Τεξανοί σερίφηδες που δεν είχαν πλέον κανένα καθήκον να επιτελέσουν.
Οι αστυνομικοί εκτός από έναν που ήταν σε μηχανή και θα έπαιρνε και ακόμα έναν πίσω του, και έναν που θα πιλοτάριζε το ελικόπτερο που είχε φέρει ο Κρις με τον Άλεξ, είχαν πάρει το αυτοκίνητο γιατρού. Τα παιδιά που είχαν έρθει από το νοσοκομείο είχαν επιβιβαστεί ήδη σε ένα λεωφορείο.
Η Νάταλι θα έπαιρνε στο δικό της αυτοκίνητο την λεχώνα Τζάνις, που ακόμα ήταν πολύ εξαντλημένη για να περπατήσει και την είχε κουβαλήσει στα χέρια ο Μοντγκόμερι, ένας Άγγλος λοχίας που ήταν τόσο μεγαλόσωμος ώστε να κουβαλάει μόνος του ένα βαρύ πολυβόλο, με τα παιδιά της και τη Χόουπ.

-Τα πυροβόλα έχουν καταστραφεί και οι παρατηρητές έχουν εξοντωθεί. Δεν έχει απομείνει παρά μια ντουζίνα άνδρες από το πυροβολικό, είπε ο Μπρούστερ.
-Ας αποσυρθούν από τη μάχη, είπε ο Σάντερς, και ας επιβιβαστούν μισοί μισοί στα ελικόπτερα. Οι άνδρες της εθνοφρουράς;
-Είναι ήδη στα ελικόπτερα.
-Οπισθοχώρηση των δύο λόχων στο οικοδομικό τετράγωνο.
-Εντάξει.

Ο Γουίλλιαμ ξάπλωσε στο κρεβατι την Νάντια και ζήτησε από την Νάταλι να την εξετάσει. Η κοπέλα έλυσε τη στολή και εξέτασε την δημοσιογράφο. Μέσα από το μέταλλο ήταν γυμνή.
-Δεν έχουν κάνει κάτι στο σώμα της, είπε, η μόνη παρέμβαση είναι αυτό το πράγμα εδώ.
-Μπορείς να το αφαιρέσεις;
-Μπορώ να προσπαθήσω, είπε η Νάταλι και πήρε ένα νυστέρι.
Έκανε μια τομή περιμετρικά της αλλόκοτης συσκευής και προσπάθησε να την τραβήξει. Βγήκε εύκολα αποκαλύπτοντας ένα λεπτό καλώδιο που βυθιζόταν στο κρανίο της Νάντιας. Εκείνη τέντωσε τα χέρια και άρπαξε από το λαιμό την Νάταλι. Η κοπέλα ένιωσε το λαιμό της πιασμένο σε ατσάλινο κλοιό. Άρχισε να πνίγεται και να κοκκινίζει καθώς ο αέρας στα πνευμόνια της λιγόστευε γοργά.
-Άφησέ τη! πρόσταξε ο Γουίλλιαμ.
Η Νάντια δεν έδειξε να καταλαβαίνει. Μια μηχανική τρίλια βγήκε από τα χείλη της.
-Θα πυροβολήσω.
Η Νάντια έσφιξε ακόμα πιο πολύ τη λαβή της στο λαιμό της Νάταλι. Χωρίς καθυστέρηση ο Βρετανός πυροβόλησε μια φορά και ήταν αρκετή.
-Ευχαριστώ, ψιθύρισε αδύναμα η Νάταλι ενώ ανέπνεε και πάλι.
-Μη με ευχαριστείς, είπε ο Βρετανός παίρνοντας τη συσκευη που είχε αφαιρεθεί από τη δημοσιογράφο, εγώ σε έβαλα σε κίνδυνο. Πάμε, πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι για αναχώρηση.

-Εκκένωση ολοκληρώθηκε, είπε ο Μπρούστερ και ο Σάντερς του έκανε νόημα να μπει στο τζιπ.
-Εντάξει μάγκες! Φεύγουμε! φώναξε στους τελευταίους άνδρες που βρίσκονταν ακόμα εκτός οχημάτων καλύπτοντας την υποχώρηση.
Ξεκίνησαν. Μπροστά πήγαινε μια μεγάλη μπολντόζα του μηχανικού που είχαν φέρει οι άνδρες της ταξιαρχίας υποστήριξης και θα μπορούσε να παραμερίσει τυχόν εμπόδια. Ακολουθούσαν τα λεωφορεία πέντε σε κάθε πλευρά του δρόμου και από ένα φορτηγό του στρατού, στο ένα είχαν μπει άνδρες της ταξιαρχίας υποστήριξης, στο άλλο άνδρες του δεύτερου λόχου. Τελευταίο ερχόταν το τεθωρακισμένο για να καλύπτει τα νώτα τους. Ανάμεσα στα λεωφορεία κινούνταν τα ιδιωτικά αυτοκίνητα, τα τέσσερα τζιπ με τα πολυβόλα στα οποία είχαν επιβιβαστεί και μερικοί επιπλέον άνδρες, οι δυο μοτοσικλέτες και το βαν του σταθμού. Πίσω από την μπολντόζα πήγαινε ένα φορτηγό έργων στο οποίο επέβαιναν άνδρες της ταξιαρχίας υποστήριξης και το τζιπ των SEALS στο οποίο επενέβαιναν και ο Σάντερς με τον Μπρούστερ.
Η μπολντόζα με τον εκσκαφέα υψωμένο σαν ασπίδα βγήκε πρώτη στον κεντρικό δρόμο και ακολούθησαν οι υπόλοιποι. Πάνω από τα κεφάλια τους πετούσαν τα δυο ελικόπτερα με τους άνδρες της εθνοφρουράς να προσφέρουν κάλυψη με τους εκτοξευτήρες ενώ έρχονταν και τα μαχητικά να βοηθήσουν.
Είχαν ξεκινήσει, έπρεπε να ξεφύγουν και από πάνω από χίλιους πεντακόσιους επικίνδυνους αντιπάλους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου