Το Ιστολόγιο του μήνα – Απρίλιος 2013

Author: Νυχτερινή Πένα /


Ο όρος αλχημιστής μπήκε στο λεξικό στον ύστερο Μεσαίωνα και την Αναγέννηση με τον πιο ονομαστό να είναι ο Παράκελσος αν και διαβασμένοι ξέρουν ακόμα τον Νίκολας Φλαμέλ, τον σερ Τζων Ντι και άλλους. Σκοπός των αλχημιστών ήταν η μετατροπή των μετάλλων σε χρυσό αλλά και καμία επιστήμη δεν τους ήταν αδιάφορη. Ήταν επιστήμονες της εποχής τους.
Προς τι η ιστορική αναδρομή; Διότι σήμερα θα μιλήσουμε για έναν Αλχημιστή. Είναι και εκείνος επιστήμονας, ίσως γι’ αυτό διάλεξε το όνομα αυτό. Σαν μέλος του χώρου είναι αρκετά παλιός, ξεκίνησε πέντε χρόνια πριν, δηλαδή τον Απρίλιο του 2008, αυτός είναι ο γενέθλιος μήνας του και ευχόμαστε να ζήσει πολλούς ακόμα.
Άνοιξε την πόρτα του με ένα κείμενο για τη χαρά της ανακάλυψης που η επιστήμη προσφέρει σε εκείνους που την υπηρετούν και από τότε συνέχισε με πολλά κομμάτια για πράγματα που του αρέσουν ή το αντίθετο, για τις εξελίξεις στην καθημερινότητα ή σε γεγονότα, ακόμα και για μουσικά κομμάτια που ικανοποιούν το μουσικό του αισθητήριο. Το εργαστήριο του Αλχημιστή θα το βρείτε εδώ: http://alchemist32.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου