Η Εισβολή 11

Author: Νυχτερινή Πένα /


11.

Βγήκαν στο δρόμο και αμέσως μόλις βγήκαν στη λεωφόρο ακούστηκαν πίσω τους δυνατές εκρήξεις. Τα οχήματα που δεν είχαν πάρει μαζί καθώς και τις πρόχειρες οχυρώσεις τους τις είχε υπονομεύσει ο Κρις με τον Άλεξ και τις είχαν γεμίσει εκρηκτικά από τα δικά τους αλλά και από οβίδες του πυροβολικού.
Σφαίρες άρχισαν να χτυπούν τα οχήματα καθώς οι εχθροί τους προσπαθούσαν να τους σταματήσουν. Η μπολντόζα με τον εκσκαφέα να δέχεται τα πυρά δεν κινδύνευε και άνοιγε δρόμο ανάμεσα στο στρατό των εισβολέων.
-Πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε, δεν υποχωρούν ακόμη και μπροστά στον κίνδυνο να γίνουν λεκέδες στο οδόστρωμμα, σχολίασε ο Νας που οδηγούσε το πρώτο λεωφορείο στην αριστερή πλευρά. Μέσα στο λεωφορείο ακούγονταν οι σφαίρες που χτυπούσαν τις πρόσφατες θωρακίσεις εκκωφαντικά αλλά οι υπόλοιποι ήχοι έφταναν πνιχτοί ως εδώ. Οι πολίτες κάθονταν στις θέσεις φοβισμένοι αλλά ήσυχοι, ελπίζοντας να επιζήσουν. Οι πεζοναύτες ήταν μαζεμένοι κοντά στις δυο πόρτες έτοιμοι να ανοίξουν πυρ αν χρειαζόταν.
-Ευτυχώς ο Κρις και ο Άλεξ φροντίσανε να τους λιγοστέψουν αυτούς που μας κυνηγάνε, είπε ο Τζώρτζ που στεκόταν δίπλα στον Νας.
-Παίρνουμε την λεωφόρο Ρεντόντο, ήρθε η εντολή από τον Σάντερς.
Ψηλά πάνω απο τα κεφάλια τους τα δυο ελικόπτερα πετούσαν δίπλα δίπλα με τους άνδρες έτοιμους να προσφέρουν πυρά υποστήριξης. Το ένα είχε δύο πιλότους της δασικής υπηρεσίας το άλλο έναν αστυνομικό και έναν της δασικής υπηρεσίας. Είχαν μοιραστεί σε αυτά οι άνδρες από την εθνοφρουρά με τους εκτοξευτές και έτσι είχαν μια ισχυρή προστασία από αέρος που έγινε ακόμα πιο ισχυρή όταν κατέφτασαν τα μαχητικά από τη βάση του Ελ Τόρο.
Η μάχη επικεντρώθηκε ανάμεσα στις ενάριες μονάδες και τους εισβολείς. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στο κομβόι να προχωρήσει.
-Προχωρείστε να δείτε το δρόμο μπροστά, είπε ο Σάντερς στον αστυνομικό με τη μοτοσυκλέτα και την Ντέηνα που ξεκίνησαν αμέσως να επιταχύνουν ενώ το κομβόι συνέχιζε να κινείται με την ίδια ταχύτητα.
Καθώς έτρεχαν στην λεωφόρο η Ντέηνα άκουσε πυροβολισμούς και εκρήξεις πίσω. Αναρωτήθηκε αν η Νάταλι ήταν καλά. Έσφιξε τα δόντια και πίεσε το γκάζι περισσότερο. Όσο πιο γρήγορα έβλεπε τι υπήρχε μπροστά τόσο πιο γρήγορα θα επέστρεφε να δει τι κάνει και η Νάταλι.
Είχαν φτάσει στο ύψος της ανατολικής λεωφόρου Ειρηνικού όταν βρήκαν το εμπόδιο μπροστά τους. Ο δρόμος ήταν κλεισμένος από χαλάσματα και μια μεγάλη στοίβα παρατημένων αυτοκινήτων, πάνω και γύρω από αυτό το εμπόδιο ήταν παρατεταγμένοι εισβολείς με τα όπλα προτεταμένα. Άνοιξαν πυρ αμέσως μόλις τους είδαν. Η Ντέηνα είδε τον αστυνομικό να τινάζεται και να πέφτει από τη μοτοσυκλέτα του. Εκείνη έστριψε σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αποφύγει τις σφαίρες.
Δεν χτυπήθηκε αλλά η μηχανή της δεν ήταν το ίδιο τυχερή. Και οι δυο ρόδες χτυπήθηκαν περισσότερες από μία φορές με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να πέσει. Μια δυνατή κραυγή πόνου ξέφυγε από τα χείλη της καθώς το βάρος της μοτοσυκλέτας έπεφτε πάνω στο αριστερό πόδι της. Κατάφερε να τραβηκτεί από κάτω της και προσπάθησε να σηκωθεί όρθια αλλά ξανάπεσε με μια κραυγή πόνου. Αναζήτησε το όπλο της που είχε πέσει από τη ζώνη της με την πτώση από τη μηχανή αλλά δεν μπορούσε να το δει πουθενά.
Προσπάθησε να συρθεί κάπου όπου θα ήταν καλυμμένη αλλά ήταν πολύ δύσκολο καθώς ο δρόμος ήταν γεμάτος συντρίμια. Ύστερα μια σκιά έπεσε πάνω της. Ύψωσε το βλέμμα και είδε έναν εισβολέα να την σημαδεύει. Έκλεισε τα μάτια της και σκέφθηκε τη Νάταλι.

Τα μαχητικά καταρρίφθηκαν το ένα μετά το άλλο αλλά τα ελικόπτερα ακόμα συνέχιζαν να καλύπτουν το κομβόι που ως τώρα τα είχε καταφέρει πολύ καλά και δεν είχε χάσει κανένα όχημα.
-Καλά προχωράμε, είπε ο Σάντερς, ίσως καταφέρουμε να βγούμε σώοι από την πόλη. Όσο σώοι είμαστε τέλος πάντων.
-Το ελπίζω, είπε ο Μπρούστερ, αλλά δεν το βλέπω πολύ πιθανόν. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα.
-Οι ανιχνευτές που στείλαμε δεν επέστρεψαν, είπε από τον ασύρματο ο Άλαν που βρισκόταν στο πρώτο λεωφορείο από την δεξιά πλευρά.
-Έχει δίκιο, είπε ο Σάντερς ανήσυχος και την ίδια στιγμή η μπολντόζα σταμάτησε.
-Έχουμε πρόβλημα, ανέφερε ο επιλοχίας που οδηγούσε. Έχουν κλείσει το δρόμο. Είναι μεγάλο εμπόδιο, θα δυσκολευτώ να το παραμερίσω.
-Κάνε το όσο πιο γρήγορα μπορείς, είπε ο Σάντερς και μετά έδωσε διαταγή στα υπόλοιπα όχήματα. Τα λεωφορεία να κλείσουν τα κενά ανάμεσά τους. Ετοιμαστείτε για άμυνα, πρέπει να κρατήσουμε ως που να ανοίξει ο δρόμος.

-Εκεί!
Ο Άλεξ που οδηγούσε το πρώτο λεωφορείο δεξιά έδειξε μια πεσμένη φιγούρα με έναν εισβολέα από πάνω της. Ο Άλαν την αναγνώρισε αμέσως. Πυροβόλησε τον εισβολέα και τον σώριασε δίπλα στην Ντέηνα. Ο Κρις και ο Μοντγκόμερι πήδησαν έξω από το λεωφορείο και έτρεξαν να την πάρουν. Ο Βρετανός λοχίας ήταν τόσο μεγαλόσωμος ώστε να μην του φανεί βαρύτερη από ένα παιδί καθώς την σήκωνε. Επέστρεψαν στο λεωφορείο τρέχοντας με τον Άλαν και τους δικούς του να ρίχνουν στους ειισβολείς για να τους καλύπτουν.
Ο Μοντγκόμερι την ξάπλωσε προσεκτικά σε δυο θέσεις και μετά πήρε πάλι το πολυβόλο του ενώ οι εισβολείς ορμούσαν από κάθε πλευρά στο ακινητοποιημένο κομβόι.

Τα δυο ελικόπτερα πλησίασαν το οδόφραγμα των εισβολέων με σκοπό να το χτυπήσουν με ρουκέτες από τους εκτοξευτές της εθνοφρουράς. Πυρά άρχισαν να κατευθύνονται στα ελικόπτερα τώρα. Το ελικόπτερο που είχαν φέρει ο Κρις και ο Άλεξ ανατινάκτηκε ραίνονταςς το κομβόι με συντρίμια. Από το άλλο κατάφεραν να χτυπήσουν δυο φορές το οδόφραγμα πριν χτυπηθεί και αυτό το ελικόπτερο και πέσει. Συνετρίβει πάνω στο φορτηγό που μετέφερε τους περισσότερους από τους άνδρες της ταξιαρχίας υποστήριξης προκαλώντας ένα ολοκαύτωμα από το οποίο δεν γλίτωσε κανένας.
-Να πάρει! φώναξε ο Σάντερς που παρακολουθούσε από το τζιπ.
Την ίδια στιγμή μια δυνατή έκρηξη ακούστηκε από την πίσω πλευρά του κομβόι και γυρνώντας ο συνταγματάρχης είδε πλήθος των λευκοντυμένων εισβολέων να ορμούν ανάμεσα στα οχήματα πυροβολώντας και το βαν να τυλίγεται σε μια μπάλα φωτιάς.
Μπροστά η μπολντόζα σταματούσε καθώς μια σφαίρα που εξοστρακίστηκε στη γωνιά του εκσκαφέα βρήκε στο πρόσωπο τον επιλοχία που οδηγούσε σκοτώνοντάς τον.

-Αυτό δεν είναι καλό, μουρμούρισε ο Κρις βλέποντας την μπολντόζα να σταματάει.
-Έρχονται από παντού, σπάσανε τη γραμμή μας πίσω, είπε ο Μοντγκόμερι που γάζωνε τους εισβολείς από την πόρτα του λεωφορείου.
Ο Κρις στράφηκε στον Άλεξ και μετά κοίταξε τον Άλαν, ο Αμερικανός ένευσε και συνεννοήθηκαν αμέσως.
-Ξέρει κανένας να οδηγεί μπολντόζα; φώναξε ο Κρις στους πολίτες μέσα στο λεωφορείο.
Ένας άνδρας σηκώθηκε όρθιος, ο ίδιος που είχε φέρει στο κολλέγιο την οξυγονοκόλληση, και είπε με σταθερή φωνή:
-Εγώ, δουλεύω σε κατασκευαστική εταιρία.
-Είσαι ο άνθρωπος που χρειάζομαι, είπε ο Κρις, πως σε λένε;
-Πωλ Σμέρμαν, είπε ο άνδρας.
-Εντάξει Πωλ, θα πάμε σε εκείνη την μπολντόζα και θα την οδηγήσεις να μας ανοίξεις το δρόμο. Εμείς θα φροντίσουμε να μη σε φτάσουνε αυτά τα καθάρματα με τις άσπρες στολές.
Ο άνδρας έβγαλε από το μικρό σακίδιο που κουβαλούσε ένα κράνος από εκείνα που φορούσαν οι οικοδόμοι και ένευσε ότι ήταν έτοιμος. Ο Κρις τράβηξε από τη ζώνη του ένα πιστόλι και το έδωσε στον Πωλ.
-Για να μην είσαι άοπλος. Πάμε!
Ο Άλεξ άνοιξε την πόρτα και ο Κρις μαζί με τον Πωλ και δυο Βρετανούς πεζοναύτες έτρεξαν στην μπολντόζα όπου δεν είχε απομείνει κανένας ζωντανός από τους Αμερικάνους. Ο Μοντγκόμερι από την άλλη πόρτα με το βαρύ πολυβόλο του δημιούργησε ένα φράγμα πυρός καλύπτοντάς τους.
Ο Άλαν έτρεξε πίσω με τους άνδρες του να βγαίνουν από τα λεωφορεία που τους μετέφεραν και να τρέχουν να πάρουν θέσεις μάχης για να αναχαιτίσουν τον εχθρό ενώ οι άνδρες του δεύτερου λόχου υποχωρούσαν. Ο διοικητής τους είχε σκοτωθεί και όσοι είχαν απομείνει αδυνατούσαν να σταματήσουν τον εχθρό.
Ο Μπρούστερ βρέθηκε δίπλα του. Ο Βρετανός είχε τοποθετήσει τους δικούς του με τον Τζώρτζ μπροστά για να κρατήσουν τη θέση των πρώτων οχημάτων ασφαλή και κατεύθυνε προς τα εκεί τα οχήματα των πολιτών ενώ τα τζιπ έρχονταν πίσω για να ανακόψουν την εχθρική επέλαση. Μπορούσε να δει τον Τζόναθαν να οδηγεί προς τα εκεί και την Λώρα να τον ακολουθεί.
Ένα λεωοφορείο τυλίκτηκε στις φλόγες αλλά ήταν άδειο, ήταν εκείνο από το οποίο είχαν ήδη κατέβει οι άνδρες του πρώτου λόχου για να πολεμήσουν.

Ένα τζιπ ανατινάχθηκε καθώς τα εχθρικά πυρά διαπερνούσαν το τεπόζιτο της βενζίνης. Τα θραύσματα χτυπήσανε στο πλάι το αυτοκίνητο της Νάταλι. Δεν περάσανε το αμάξωμα αλλά το αυτοκίνητο έγειρε προς εκείνη την πλευρά καθώς τρυπήθηκαν τα λάστιχα.
-Πρέπει να αφήσουμε το αυτοκίνητο, είπε η Χόουπ και βγήκε πρώτη με το όπλο της έτοιμο.
Άνοιξε πυρ πάνω στην κοντινότερη ομάδα εισβολέων και αφού έπεσαν όλοι γύρισε και βοήθησε την Νάταλι να βγάλει από το αυτοκίνητο την Τζάνις που κουβαλούσε το μωρό της και ακόμα δεν ήταν σε θέση να περπατήσει μόνη της από την εξάντληση. Η Άλις βγήκε και αυτή και στάθηκε δίπλα στην μητέρα της.
Λίγο πιο μπροστά σταμάτησε το αυτοκίνητο του κυρίου Πέητον. Οι δυο Τεξανοί σερίφηδες βγήκαν από το πίσω μέρος και ένευσαν να πάνε κοντά τους.
-Μπείτε στο αυτοκίνητο, είπε ο ένας, εμείς θα πάμε με τους πεζοναύτες.
Οι εισβολείς ήταν πίσω τους σε απόσταση αναπνοής. Οι δυο σερίφηδες χωρίστηκαν από τις γυναίκες από μια ομάδα που επέλαυνε. Η Χόουπ και η Νάταλι προχώρησαν προς το αυτοκίνητο αλλά η Άλις σκόνταψε και έπεσε. Πήγε να σηκωθεί αλλά ένα πόδι την πάτησε στην πλάτη, ένας εισβολέας την είχε διαλέξει για στόχο.

Ο Πωλ έκατσε στο τιμόνι, η μηχανή της μπολντόζας δεν είχε σβήσει απλά λειτουργούσε σε σημείο αναμονής. Οι πεζοναύτες γύρω του βολεύθηκαν πάνω στην υπερυψωμένη καμπίνα και άρχισαν να βάλουν από το πλεονεκτικό σημαίο αυτό εναντίον των αντιπάλων τους. Ο Πωλ γκάζωσε και το τεράστιο όχημα άρχισε να προχωράει προς το οδόφραγμα. Το έφτασε και ο εκσκαφέας το χτύπησε με δύναμη. Μερικοί εισβολείς που είχαν μείνει εκεί προσπάθησαν να πηδήξουν στην μπολντόζα αλλά εξοντώθηκαν.
Το οδόφραγμα άρχισε να κλονίζεται, ο Πωλ ξαναχτύπησε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου