Ιστολόγιο του μήνα – Νοέμβριος 2014

Author: Νυχτερινή Πένα /

Σας αρέσουν τα Χριστούγεννα; Δεν βλέπετε την ώρα για να αρχίσετε τους στολισμούς τόσο στο σπίτι όσο και στο χώρο εργασίας; Αρχίσατε από τώρα να βάζετε φωτάκια και να μελετάτε την τοποθέτηση και το στολισμό του δένδρου; Τότε σας έχω το κατάλληλο ιστολόγιο για να πάτε!

Αν και έχουμε ακόμα 25 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα είναι ήδη γεμάτο με στολίδια και κατασκευές για την μεγάλη γιορτή. Θα μου πείτε από τώρα; Θα σας απαντήσω και όχι μόνο, το συγκεκριμένο ιστολόγιο λατρεύει τόσο πολύ τα Χριστούγεννα που είναι αφιερωμένο ολόκληρο σε αυτό το θέμα, οπότε είναι μια αστείρευτη πηγή για στολίδια και Χριστουγεννιάτικες κατασκευές που θα βρείτε εδώ: http://starsandicicles.blogspot.gr/

Σκοτεινός Τόπος

Author: Νυχτερινή Πένα /

Σκοτεινός Τόπος είναι οι αναμνήσεις της Λίμπι Ντέι από την παιδική της ηλικία. Γιατί όταν ήταν επτά ετών ο αδερφός της εκτέλεσε εν ψυχρώ τη μητέρα της και τις δύο μεγαλύτερες αδερφές της. Τώρα πάνω από δύο δεκαετίες μετά η Λίμπι προσπαθεί να βρει την ισορροπία της στη ζωή ενώ εκείνος είναι φυλακή. Αλλά ξαφνικά θα αρχίζει να αμφιβάλλει για το πώς ακριβώς έγιναν τα πράγματα τότε.

Μια καλή αστυνομική ιστορία στο δεύτερο βιβλίο της Γκίλιαν Φλυν αλλά δεν με ενθουσίασε ο τρόπος γραφής, πολύ σπλάτερ για το σπλάτερ, και μια συνεχής αίσθηση μιζέριας που το έκανε πολύ αποπνικτικό (ήταν απαραίτητη στην παρουσίαση του παρελθόντος της οικογένειας αλλά σε όλα τα σημεία και τα πρόσωπα κούραζε).

Το Τελευταίο Μυστικό

Author: Νυχτερινή Πένα /

Η διάσημη δημοσιογράφος Κότεν Στόουν μετά από μια παταγώδη αποτυχία αναλαμβάνει το ρεπορτάζ για μια ανασκαφή στις Άνδεις στο Περού. Είναι μια δουλειά απλή που θα της δώσει όμως τη δυνατότητα να ανασυγκροτηθεί μακριά από τη δημοσιότητα ενώ δε θα μείνει και χωρίς δουλειά. Όταν όμως η αποστολή φέρνει στο φως κάτι τελείως αναπάντεχο και το ίδιο βράδυ εξολοθρεύεται μέχρι του τελευταίου άνδρα φαίνεται ότι τελικά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Το δεύτερο βιβλίο με την ίδια ηρωίδα των Λυν σολ και Τζο Μουρ, είναι μια καλή περιπέτεια, κρατάει το ενδιαφέρον αλλά χωλαίνει λίγο στο πως είναι στημένη η όλη ιστορία και λίγο στον αργό ρυθμό. Καλό βιβλίο για να περάσει η ώρα ωστόσο. Επίσης κάποια στοιχεία μυστικισμού και ενόρασης – φώτισης δεν ταιριάζουν και θα έπρεπε να λείπουν μάλλον ή να είχαν μια άλλη μορφή στο πλαίσιο το έργου. 

Κλείστε την Τηλεόραση!

Author: Νυχτερινή Πένα /

Πριν από δώδεκα χρόνια τέτοιο καιρό είχα για ακόμα μία φορά την εμπειρία μιας επέμβασης, μιας από της χειρότερες που έχω περάσει και μια που μου άφησε μια τρομερή ουλή ( αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία ), και βρισκόμουν στην διαδικασία ανάρρωσης. Κάποια στιγμή λοιπόν με πήρε τηλέφωνο ένας συνάδερφος από την τότε εργασία μου να δει πως είμαι και μου λέει:
-Τι κάνεις; Βλέπεις τα πρωινάδικα;
-Τι να δω; του λέω όλο σαβούρα είναι.
Ποτέ δεν ήμουν φίλος της τηλεόρασης αλλά ειδικά τις πρώτες μέρες ήμουν ακόμα σε ευπαθή κατάσταση και δεν μπορούσα να καθίσω να γράψω. Ωστόσο ήταν μια απογοήτευση, δεν υπήρχε τίποτα να δω ειδικά ως το μεσημέρι.
Πως το θυμήθηκα; Έτυχε να ρίξω μια ματιά σήμερα στο τι υπάρχει στην τηλεόραση. Μπορώ μετά βεβαιότητας να πω ότι η τηλεόραση όχι μόνο δε βελτιώθηκε αλλά έχει γίνει κατά πολύ χειρότερη. Πρωινάδικα, κουτσομπολίστικες εκπομπές και δελτία ειδήσεων που αν δεν είναι μέσα στην απελπισία τότε είναι μέσα στο κουτσομπολιό, χαζοχαρούμενα ρεάλιτι ή wanabee ρεάλιτι. Λίγες σειρές και ταινίες να δει κανείς και αυτές στις πιο αλλόκοτες ώρες. Οπότε η λύση είναι μία, κλείστε την τηλεόραση, κάνετε κάτι δημιουργικό, ανοίξτε ένα βιβλίο, ασχοληθείτε με ένα χόμπι ή, για τους ομότεχνους, αρχίστε μια νέα ιστορία. Τι καλύτερο.
Και μην ξεχνάτε αυτό που είπε ο Κινγκ, η τηλεόραση σκοτώνει την έμπνευση. Μακριά της!

60 Ώρες

Author: Νυχτερινή Πένα /

Ο Μιτς Ράφερτι είναι ένας ήσυχος συνηθισμένος άνδρας που φροντίζει κήπους και ζει μια ήσυχη ζωή με την γυναίκα του τη Χόλι ως τη στιγμή που κάποιοι την απαγάγουν και ζητούν δύο εκατομμύρια δολάρια. Παρά την εμφανή του αδυναμία να βρει τέτοιο ποσό οι απαγωγείς επιμένουν και για να τον πείσουν ότι δεν αστειεύονται εκτελούν έναν περαστικό μπροστά του. Του δίνουν εξήντα ώρες διορία, αν δεν έχει τα χρήματα σε εξήντα ώρες θα σκοτώσουν τη Χόλι. Ένας αγώνας δρόμου αρχίζει για τον Μιτς που ανακαλύπτει τι είναι ικανός να κάνει για την οικογένειά του αλλά και με πολλές εκπλήξεις στο δρόμο.
Ένα πολύ καλό αστυνομικό μυθιστόρημα και χωρίς παραφυσικές δυνάμεις ή κάτι πέρα από το ανθρώπινο, πράγμα περίεργο για τον Ντην Κουντζ. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Μακάριοι Οι Πενθούντες

Author: Νυχτερινή Πένα /

Είχα να διαβάσω ελληνικό μυθιστόρημα από την εποχή του Πέμπτου Ιππότη του Κονδύλη, κάπου ένα χρόνο τώρα, που ήταν πολύ καλό. Η συγκεκριμένη επιλογή της Μάιρα Παπαθανασοπούλου δεν με δικαίωσε. Η υπόθεση έδειχνε καλή, την στιγμή που ο επιθεωρητής Μακντάουαλ προσπαθεί να ξεδιαλύνει μια από τις πιο μπερδεμένες υποθέσεις της καριέρας του η διάσημη συγγραφέας Κρίστι Δήμου ξεκινάει το νέο της μυθιστόρημα χωρίς να υποψιάζεται ότι κινδυνεύει να δολοφονηθεί η ίδια άμεσα. Δυστυχώς γρήγορα αποκαλύπτεται ότι η υπόθεση του επιθεωρητή είναι το μυθιστόρημα που γράφει η Δήμου πράγμα που καταστρέφει κατά πολύ το μυστήριο και την αγωνία ενώ και το δικό της πρόβλημα είναι χλιαρό. Ευτυχώς ήταν μικρό το βιβλίο και κυλούσε γρήγορα.

Ο Μάγος – Τα Μυστικά Του Αθάνατου Νίκολας Φλαμέλ

Author: Νυχτερινή Πένα /

Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο της σειράς. Ο Τζος με τη Σόφι και τον αθάνατο Νίκολας Φλαμέλ έχουν καταφέρει να διαφύγουν στο Παρίσι τη γενέτειρα του Αλχημιστή αλλά ο κίνδυνος κάθε άλλο παρά έχει περάσει. Γιατί στο Παρίσι βρίσκεται ένας από τους πιο κακόφημους χαρακτήρες της παγκοσμίου ιστορίας, ο Νικολό Μακιαβέλλι, συνώνυμος του πανούργου και δολοπλόκου ανθρώπου, και σαν μην φτάνει αυτό καταφτάνει και ο αντίπαλός τους Τζων Ντι.

Η συνέχεια είναι το ίδιο απολαυστική όπως το πρώτο βιβλίο, με γρήγορη δράση και ανατροπές, μαγεία και θρύλους και με την αγωνία να διατηρείται. Ανυπομονώ να διαβάσω τη συνέχεια.

25 Χρόνια Συγγραφής

Author: Νυχτερινή Πένα /

Πριν από 25 χρόνια ακριβώς σαν σήμερα ( μόνο που ήταν Κυριακή απόγευμα ) ένα αγόρι 13 χρονών και κάτι καθισμένο στο κρεβάτι του άρχισε να γράφει μια ιστορία πολιτικού θρίλερ και κατασκοπίας επηρεασμένο από την επικαιρότητα και την αγάπη του στο να λέει ιστορίες. Ήταν βέβαια απλή σαν ιστορία αλλά ήταν το πρώτο βήμα. Από τότε έγραψε πολλά, περιπέτειες, αστυνομικά, ιστορικά, ποίηση, και το έκανε πάντα με πάθος και αγάπη στο γράψιμο.
Ένα τέταρτο του αιώνα μετά το αγόρι ώριμος πια άνδρας συνεχίζει να κάνει αυτό που τόσο αγαπά, να λέει ιστορίες. Και έχει πει πολλές από τότε και θα συνεχίζει να λέει.

Σαν συγγραφέας κλείνω τα 25 σήμερα, έχω γράψει χιλιάδες σελίδες και εκατομμύρια λέξεις και θα συνεχίσω να το κάνω γιατί είναι υπέροχο συναίσθημα. Σας ευχαριστώ όλους εσάς που με διαβάζετε και το κάνετε να αξίζει ακόμα περισσότερο.

Α όπως Αναγνώστες

Author: Νυχτερινή Πένα /

Αναγνώστες λέμε όσους διαβάζουν χρησιμοποιώντας κυριολεκτικά την λέξη αλλά κυρίως αυτούς που εντρυφούν στα βιβλία. Τελευταία μας προέκυψαν και οι ηλεκτρονικοί για την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων.

Αναγνώστες όμως έχουν στην σημερινή σύγχρονη εποχή και τα ιστολόγια. Έτσι η Νυχτερινή Πένα έχει και αυτή αναγνώστες, 159 εγγεγραμμένους και αρκετούς ακόμη που δεν είναι στη λίστα αλλά με παρακολουθούν και σχολιάζουν ανώνυμα όταν το κάνουν. Σας ευχαριστώ όλους που είστε εκεί έξω και με διαβάζετε. Είναι σπουδαίο πράγμα να γράφεις και να μοιράζεσαι με ανθρώπους που μπορεί να είναι οπουδήποτε στην χώρα ή τον κόσμο.