Παζάρι Βιβλίου

Author: Νυχτερινή Πένα /


Ένα από τα θύματα της κρίσης είναι και το βιβλίο κάτι που είναι μεγάλο κρίμα μιας και ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί κάποιος να κάνει είναι να διαβάσει ένα βιβλίο. Ευτυχώς υπάρχουν και οι περιπτώσεις που κάποιος μπορεί να πάρει βιβλία σε μειωμένες τιμές. Μια από αυτές είναι το καθιερωμένο παζάρι βιβλίου στην Αθήνα στην Πλατεία Κοτζιά. Ορίστε και η σχετική ανακοίνωση:
24ο ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ 2020   
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ
17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
Ανοιχτά   καθημερινά, Σάββατα  και  Κυριακές  από  τις  9   το    πρωί   έως  τις    9 το  βράδυ
 200 εκδότες – 500.000 βιβλία – τιμές από 1 €
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ (Σ.ΕΚ.Β.) & ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΔΟΤΩΝ  ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΩΝ (Π.Ο.Ε.Β)
Το 24ο Παζάρι Βιβλίου 2020 θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Πλατεία Κοτζιά (έναντι Δημαρχείου Αθήνας) από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών (Π.Ο.Ε.Β) υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.
Από την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 και για είκοσι τέσσερις ημέρες, έως και την Κυριακή 09 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιείται στην Πλατεία Κοτζιά το μεγαλύτερο και πλέον οργανωμένο Παζάρι Βιβλίου στην πόλη των Αθηνών, με κεντρικό σύνθημα:
«ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ»
Το Παζάρι Βιβλίου είναι η θεσμοθετημένη εκδήλωση που διοργανώνεται εδώ και είκοσι τέσσερα έτη, προσφέροντας στο αναγνωστικό κοινό χιλιάδες τίτλους βιβλίων σε πολύ χαμηλές τιμές, που αρχίζουν από μόλις 1 ευρώ! Στο 24ο Παζάρι Βιβλίου 2020, όπως κάθε χρόνο, συμμετέχουν εκδότες από όλη την Ελλάδα (μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων), προσφέροντας πάνω από 10.000 τίτλους βιβλίων, σε τιμές, που δεν ξεπερνούν το 30% της αρχικής τους λιανικής τιμής. Σε μία σύγχρονη, υπαίθρια, στεγασμένη και θερμαινόμενη εγκατάσταση, το αθηναϊκό, και όχι μόνο, αναγνωστικό κοινό έχει την ευκαιρία να προμηθευτεί αξιόλογα βιβλία από μία μεγάλη ποικιλία τίτλων, όλων των κατηγοριών και για όλες τις ηλικίες.
Καλούμε όλους τους αναγνώστες να μας επισκεφθούν και να επωφεληθούν, αγοράζοντας αξιόλογα βιβλία σε τιμές έκπληξη!
Το 24ο Παζάρι Βιβλίου 2020, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), θα λειτουργεί καθημερινά, Σάββατα και Κυριακές από τις 09:00 το πρωί μέχρι και τις 21:00 το βράδυ, από 17 Ιανουαρίου έως και 09 Φεβρουαρίου 2020.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΣΑΣ  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ:
ΤΟ  ΒΙΒΛΙΟ  ΕΙΝΑΙ  Η  ΔΥΝΑΜΗ  ΣΟΥ

Ημερολόγιο Συγγραφέα 1

Author: Νυχτερινή Πένα /


Το νέο έτος μας ήλθε με το καλό και ενώ πολλοί παίρνουν αποφάσεις για αυτό το νέο έτος ή κάνουν προγράμματα και σχέδια, από επαγγελματικά μέχρι διακοπών. Εγώ πάλι σκέφτομαι τι θα γράψω αυτή τη χρονιά (και διακοπές ξέρω που θα πάω αλλά αυτό δεν με απασχολεί και πολύ) και είναι φυσικά αρκετά αυτά που θέλω και σκέφτομαι να γράψω.
1. Πολικός Σταθμός 44, μια γρήγορη περιπέτεια στον πολικό κύκλο,
2. Polar Station 44, η μετάφραση του από πάνω στα Αγγλικά,
3. Ένα αστυνομικό σε συνέχειες με την σκέψη να γίνει μια σειρά, υπάρχει μια σκέψη για φαντασίας αντί αυτού
4. Μετάφραση του τρία στα Αγγλικά για δοκιμή στο Άμαζον.
5. Ένα ιστορικό δοκίμιο πάνω σε καμπές όπου θα μπορούσε να είχε αλλάξει η ιστορία.
6. Ένα διήγημα φαντασίας.
7. Έναν αριθμό ποιητικών έργων.
8. Μια συνεργασία με άλλους συγγραφείς σε μια ανθολογία.
Και ό,τι άλλο βέβαια έρθει μέσα στο χρόνο, συγγραφικό, καλοδεχούμενο.

Ευχές

Author: Νυχτερινή Πένα /


Εύχομαι το νέο έτος 2020 να είναι καλό και ευτυχισμένο για όλους σας εκεί έξω, δημιουργικό και γεμάτο έμπνευση και προσωπική πραγμάτωση. Καλή Χρονιά.

Χίλιες Αναρτήσεις

Author: Νυχτερινή Πένα /


Η επόμενη ανάρτηση θα είναι η χιλιοστή. Χίλιες αναρτήσεις με ιστορίες σε συνέχειες, κείμενα, απόψεις σκέψεις, συγγραφή. Χίλιες αναρτήσεις που μοιράστηκα με όλους εσάς εκεί έξω μέσα σε τόσα χρόνια.
Γιατί το αναγγέλλω από την 999η; Είναι απλό, είπα την καθαυτή χιλιοστή ανάρτηση να την αφήσω για τις ευχές όπως ήρθαν τα πράγματα. Ελπίζω να φτάσω και τις δύο χιλιάδες αναρτήσεις και να τις γιορτάσω με όλους εσάς.

Ημερολόγιο Συγγραφέα 3

Author: Νυχτερινή Πένα /


Το έτος έφτασε στο τέλος του και είναι η ώρα του απολογισμού. Από τα έργα που είχα ξεκινήσει στην αρχή της χρονιάς ολοκληρώθηκαν όλα και έγραψα ακόμα κι άλλα μέσα στο έτος, αρκετά άλλα μάλιστα. Συνολικά έγραψα εννιά διηγήματα από είκοσι έως και εβδομήντα σελίδες, ένα ιστορικό δοκίμιο, τρεις μελέτες, τις δύο τις μετέφρασα και στα Αγγλικά ενώ σε μία έκανα και δεύτερη έκδοση με περισσότερο υλικό, μια συλλογή κειμένων, ένα αυτοβιογραφικό έργο και έναν αριθμό ποιητικών έργων. Φυσικά θα ήθελα περισσότερα αλλά δεν παραπονιέμαι κιόλας, για εργαζόμενος και μάλιστα με φόρτο εργασίας είναι μια χαρά.
Το 2019 λοιπόν μας φεύγει και έρχεται το 2020, τι θα γράψουμε σε αυτό; Μα αυτό είναι θέμα για ένα νέο ημερολόγιο συγγραφέα, του χρόνου, δηλαδή αύριο.

Ιστολόγιο του μήνα – Δεκέμβριος 2019

Author: Νυχτερινή Πένα /


Με τράβηξε η αντίφαση, από τη μια ο τίτλος, μη με διαβάσεις ποτέ και από κάτω ο προσδιορισμός: Ένα blog για τα βιβλία και την ανάγνωση. Έτσι μπήκα να κάνω μια βόλτα και δεν απογοητεύτηκα.
Είναι ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στα βιβλία, παρουσιάζει πολλά βιβλία και μερικές φορές τη σχέση της συγγραφέως του με αυτά. Όποιος θέλει να ρίξει μια ματιά στα βιβλία λοιπόν δεν έχει παρά να πάει εδώ: https://donteverreadme.wordpress.com/

Μια Ανακοίνωση

Author: Νυχτερινή Πένα /


Τώρα που παρουσιάστηκαν όλα τα βιβλία που είναι προς το παρόν διαθέσιμα για κατέβασμα να πούμε πάλι ότι βρίσκονται στη δεξιά στήλη στην ενότητα βιβλία (είναι κάτω κάτω). Αν κάποιος διαπιστώσει πρόβλημα με κάποιον σύνδεσμο ας μου αφήσει ένα μήνυμα ή ένα μέηλ στο williamtear@gmail.com και εγώ θα το φτιάξω.

Τα Χρονικά Της Εσπέρια Ι – Η Συνωμοσία Της Σκιάς

Author: Νυχτερινή Πένα /


Το βασίλειο της Εσπέρια έχει μόλις βρει την ειρήνη μετά από μια ανταρσία κάποιων ευγενών εναντίον του βασιλιά Ερρίκου. Η ειρήνη αυτή όμως είναι απατηλή καθώς τώρα ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος από ποτέ. Γιατί ο καγκελάριος Χάρκους, ο ανώτερος αξιωματούχος μετά τον βασιλιά, δεν είναι αυτός που δείχνει και η προδοσία του απειλεί να ελευθερώσει ένα αρχαίο κακό. Μπορεί κάποιος να τον σταματήσει ή μήπως είναι ήδη πολύ αργά;
Μια περιπέτεια με μάγους και Ιππότες και την αιώνια πάλη καλού και κακού σας περιμένει σε αυτήν την ιστορία.

Στις Θάλασσες Του Κόσμου

Author: Νυχτερινή Πένα /


1802. Οι Ναπολεόντειοι πόλεμοι μαίνονται. Ο πλοίαρχος Κάλχουν με το πλοίο του Ανίκητος αναλαμβάνει την αποστολή να καταδιώξει το Γαλλικό Βικτουάρ και να μην το αφήσει να παρεμποδίσει το Βρετανικό εμπόριο με τον νέο κόσμο. Στο ταξίδι αυτό όμως τον περιμένουν και άλλοι αντίπαλοι όπως και απρόβλεπτες άλλες καταστάσεις.
Μια περιπέτεια εποχής για τους λάτρεις του είδους.

Οι Ταξιδιώτες Των Κόσμων

Author: Νυχτερινή Πένα /


Στον κόσμο της Έρεμορ η μάχη καλού και κακού δεν είναι μόνο θέμα συνειδήσεως των ανθρώπων και των πράξεων αυτών, είναι ένας πόλεμος μεταξύ των δύο πλευρών. Σε μια μάχη ο μάγος Μπαγκράς στέλνει τον Ιππότη Ραμίρ Γκάνελον σε έναν άλλο κόσμο, τον δικό μας, χωρίς να έχει τη μνήμη του ή τις δυνάμεις του. Ένας ακόμα Ιππότης ακολουθεί για να τον βρει ενώ οι σύντροφοί τους προσπαθούν να ματαιώσουν τα σχέδια του σατανικού μάγου και στους δύο κόσμους.
Μια περιπέτεια φαντασίας σας περιμένει, σε αυτήν μου την ιστορία, δεν θα απογοητεύσει τους λάτρεις της δράσης και θα δούνε πως φαίνεται η Αθήνα σε κάποιον που ήρθε από πραγματικά αλλού!