Ιστολόγιο του μήνα - Δύο Χρόνια

Author: Νυχτερινή Πένα /

   Το σημερινό ιστολόγιο του μήνα είναι επετειακό και αυτό γιατί ακριβώς πριν από δύο χρόνια ήταν που ξεκίνησα να κάνω αφιερώσεις σε ιστολόγια που θεωρώ άξια να προβληθούν. Δύο ολόκληρα χρόνια περάσανε και πολλά ιστολόγια ήρθαν να μας παρουσιάσουν το περιεχόμενό τους και την ψυχή των δημιουργών τους γιατί βέβαια το γράψιμο είναι κατάθεση ψυχής σε κάθε του μορφή.
   Ας τα θυμηθούμε λοιπόν και να δούμε τι κάνουν.
   Τον Ιούλιο του 2010 γνωρίσαμε το Από Το Χαμόγελο Στο Γέλιο, το χαμογελαστό ιστολόγιο της meanan, από τότε συνέχισε με πολύ κέφι να μας βάζει χειροτεχνίες, φωτογραφίες και ό,τι άλλο τραβούσε την προσοχή της και – τι άλλο; - την έκανε να γελάσει.
   Τον Αύγουστο γνωρίσαμε το συναρπαστικό Πράσινο Πετράδι με τις καλογραμμένες ιστορίες. Από τότε συνέχισε να μας δίνει εξαιρετικές συνέχειες, να μας κρατάει σε αγωνία και κάπου κάπου να μας κάνει και την έκπληξη με προσωπικά κείμενα με εξομολογήσεις από ψυχής, Τελευταία δεν γράφει τόσο πολύ αλλά ελπίζουμε να την δούμε να επιστρέφει πιο εντατικά στο γράψιμο των ιστοριών που λατρεύουμε.
   Τον Σεπτέμβριο γνωρίσαμε την Ονειροπαγίδα της Estella, ένα ιστολόγιο με υπέροχα κείμενα που συνεχίζει την παρουσία του στον παγκόσμιο ιστό ως Ονειρολόγιο.
   Τον Οκτώβριο, στην καρδιά του Φθινοπώρου γνωρίσαμε την καθόλου μελαγχολική αλλά πολύ τρυφερή Διαμαντένια Προβλήτα της Next Day που δυστυχώς δεν είναι πλέον μαζί μας.
   Τον Νοέμβριο λουστήκαμε στο φεγγαρόφωτο του Moonlight, συνεχίζει με τα όμορφα συναισθηματικά κείμενα.
   Τον Δεκέμβριο γνωρίσαμε το χειμωνιάτιο όνειρο της Ginny, στο Winter’s Night Dream, με τα δυνατά κείμενα συνεχίζει να μαγεύει όσους διαβάζουν το ιστολόγιο που παρότι χειμωνιάτικο είναι γεμάτο ζωή.
   Τον Ιανουάριο του 2011 γελάσαμε με τον JK. Ο Σκρουτζάκος με έμβλημα το πιο γνωστό παπί στον κόσμο συνεχίζει να προσφέρει απλόχερα κέφι και γέλιο μα και ευκαιρίες για σκέψη αλλά και αισιοδοξία.
   Τον Φεβρουάριο γνωρίσαμε την Lady Nina και τα ημερολόγιά της που μόλις είχαν κάνει το ντεμπούτο τους στο χώρο των ιστολογίων. Συνεχίζει να γράφει κείμενα για όλα όσα την ενδιαφέρουν αν και αρκετά αραιά είναι η αλήθεια.
   Τον Μάρτιο ταξιδέψαμε στην γειτονιά των Ονείρων αλλά έκτοτε η Γιασεμένια άφησε το ιστολόγιό της, ίσως η ίδια ζει ένα ωραίο όνειρο, της το ευχόμαστε τουλάχιστον.
   Τον Απρίλιο είδαμε έναν ουρανό γεμάτο με άστρα και ταξιδέψαμε στα ρομαντικά, ευαίσθητα κείμενα της Αναστασίας που δυστυχώς έκλεισε το ιστολόγιό της, ευχόμαστε να είναι καλά.
   Τον Μάιο πήγαμε από μια Θεσσαλονικιά σε μια άλλη και γνωρίσαμε την Ραφαήλα και τα όνειρά της που τα μοιράζεται μαζί μας, γραμμένα πάντα τρυφερά και με ευαισθησία.
   Τον Ιούνιο πετάξαμε στον ουρανό για να ξετυλίξουμε τα δύχτια από παλιά δαντέλα της Ρεγγίνας με το πολυποίκιλο περιεχόμενο από σκέψεις, κρίσεις και στιγμές. Συνεχίζει να γράφει και αυτή τη στιγμή ξεδιπλώνει μια ωραία ιστορία εποχής σε συνέχειες.
   Τον Ιούλιο κάναμε ανασκόπηση της χρονιάς που είχε περάσει.
  Τον Αύγουστο γνωρίσαμε την Κοσμοσύρια με τους κόσμους φαντασίας και επιστημονικής φαντασίας. Συνεχίζει να ανεβάζει διηγήματα από τους κόσμους που δημιουργεί καλώντας μας σε μακρινά ταξίδια.
   Τον Σεπτέμβριο γνωρίσαμε το Βυθό, η δημιουργός του συνεχίζει να γράφει αλλά έχει κάνει το ιστολόγιο κλειστό και μπορεί να το δει κανείς μόνο με πρόσκλησή της.
   Τον Οκτώβριο ήταν η σειρά του Αμερικλάνου με τα έξυπνα αν και πολλές φορές σαρκαστικά ή καυστικά κείμενα. Συνεχίζει να γράφει τις περιπέτειες ενός Αμερικ(λ)άνου!
   Τον Νοέμβριο γνωρίσαμε το Η αγάπη και ο Θάνατος εξισώνουν όλες τις τάξεις, συνεχίζει με κείμενα και ποιήματα γεμάτα ρομαντισμό και λυρισμό.
   Τον Δεκέμβριο κλείσαμε τη χρονιά με τη γνωριμία του Μικρού Χείμαρρου που συνεχίζει να γράφει για όλα όσα αγγίζουν την καρδιά της δημιουργού του.
   Τον Ιανουάριο του 2012 επισκεφθήκαμε το κοσνουλίτο με τις χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για την τεχνολογία που συνεχίζει να προσφέρει.
   Τον Φεβρουάριο είδαμε τον Asso με θέματα γενικού ενδιαφέροντος και κυρίως ανθρωπιστικά και ευαισθητοποιημένα, συνεχίζει ακόμα να γράφει.
   Τον Μάρτιο για να αντιτάξουμε στην κατάθλιψη και την μαυρίλα της εποχής τη χαρά και το γέλιο είδαμε ξανά τον Σκρουτζάκο.
   Τον Απρίλιο ήταν η σειρά για μια δεύτερη επίσκεψη στην meanan και το Από Το Χαμόγελο Στο Γέλιο.
   Το Μάιο ξαναείδαμε το Moonlight με τα συναισθηματικά του κείμενα και σκιρτήματα.
   Τον Ιούνιο τέλος γνωρίσαμε την Tiger Lily με τα σφριγηλά κείμενα γεμάτα με την ξεχωριστή της προσωπικότητα.
   Έτσι συμπληρώθηκαν δύο χρόνια και συνεχίζουμε την περιπλάνηση στα ιστολόγια που αξίζουν να διαβαστούν και στο τέλος του μήνα θα περάσουμε από ένα ακόμα που είναι ξεχωριστό.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

jfldjsdfkdk

Ανώνυμος είπε...

το παραπανω σχολιο ηταν δοκιμαστικο
κατι ειχε παθει το συστημα και δεν μου δημοσιευε................

Νυχτερινή Πένα είπε...

Α μάλιστα, κάτι για την σνάρτηση έχεις να πεις;

Hopeless Romantic είπε...

Αγαπητή Νυχτερινή Πένα,
Θα με ενδιέφερε πολύ η γνώμη σου και για το δικό μου μπλογκ!

Νυχτερινή Πένα είπε...

Σε ένα από τα επόμενα Ιστολόγια του μήνα τότε θα σε επισκεφθούμε!

Prisoned Soul είπε...

Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι το ιστιολόγιο του Νοεμβρίου ήταν το δικό μου...
σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

Δημοσίευση σχολίου