Ανσίιν 1.2 Τα Φαινόμενα Απατούν ( συνέχεια )

Author: Νυχτερινή Πένα /

-Καίριο χτύπημα! είπε ο Άλαν Φον Γκράιχμ – Τόμσον. Ασπίδες κάτω. Ανταποδίδουν πυρά.
Το Ανσίιν δέχθηκε το πλήγμα στις απίδες.
-Ελάχιστες ζημιές στο κατάστρωμα έξι ανέφερε ο Φον Γκράιχμ.
Μια νέα ακτίνα φέηζερ χτύπησε το άλλο σκάφος προκαλώντας μια αρκετά ισχυρή έκρηξη που ανάγκασε το άλλο σκάφος να σταματήσει και να μείνει ακίνητο.
-Οπλικά συστήματα εξουδετερώθηκαν, κινητήρες δίνης επίσης.
-Ανοίξτε πάλι κανάλι επικοινωνίας, είπε ο Άιαν.
-Κανάλι ανοιχτό, είπε ο Άλαν.
-Είμαι Άιαν Κάμπελ κυβερνήτης του USS Ανσίιν της Ομοσπονδίας Πλανητών, μας επιτεθήκατε δύο φορές χωρίς πρόκληση εκ μέρους μας. Είμαστε σε θέση να σας καταστρέψουμε τώρα αλλά δεν είναι αυτό που επιδιώκουμε. Ζητάμε φιλικές σχέσεις με όλα τα έλλογα είδη. Γιατί μας επιτεθήκατε;
-Οπτική επαφή επιβεβλημένη; ήρθε η απάντηση. Η μετάφραση του παγκόσμιου διερμηνέα δεν έκρυβε την τραχύτητα της μητρικής γλώσσας του λαού αυτού.
-Προτιμούμε ναι αλλά αν σας είναι δύσκολο μας αρκεί και η ηχητική, απάντησε ο Άιαν προσπαθώντας να διατηρήσει την επαφή αυτή τώρα που είχε ξεκινήσει. Γιατί μας επιτεθήκατε; Ποιοι είστε και τι θέλετε;
-Είμαστε οι Νούκινς, σας επιτεθήκαμε γιατί είστε σύμμαχοι των σφετεριστών. Ήρθατε σε βοήθειά τους όταν κάλεσαν γι’ αυτήν.
-Δεν είμαστε σύμμαχοι των κατοίκων του πλανήτη αυτού αλλά είναι αλήθεια ότι ακούσαμε την κλήση τους για βοήθεια.
-Άρα παραδέχεστε ότι είσαστε εδώ γι’ αυτό; Υπήρχε μια νότα αποφασισμένης αψηφισιάς στη φωνή. Μπορεί να ήταν ηττημένοι και στο έλεος του αντιπάλου τους αλλά ένιωθαν δικαιωμένοι αποδεικνύοντας ότι είχαν πράξει καλώς. Ή απλώς ήταν μια ανθρωπομορφική εκτίμηση; Ο Άιαν θύμισε στον εαυτό του πως ήταν επικίνδυνο να κρίνεις με τα ανθρώπινα κριτήρια τις εκφράσεις άλλων ειδών ακόμα και αν ήταν από εκείνα που έμοιαζαν με τους ανθρώπους πόσο δε για τους Νούκινς για τους οποίους ελάχιστα ήταν γνωστά και όλες οι επαφές ήταν εξ’ αποστάσεως ώστε κανένας να μην τους έχει δει.
-Δεν θα τους βοηθήσουμε άκριτα ή εν αδίκω, αντέτεινε ο Άιαν. Αλλά αφού βάλλατε εναντίον μας αμυνθήκαμε.
-Αν δεν είσαστε σύμμαχοί τους αποσυρθείτε γιατί θα υποστείτε τις συνέπειες.
-Δεν είστε σε θέση να μας απειλήσετε, είπε ξερά ο Άιαν, όπως νομίζω ότι ήδη αποδείχθηκε. Γιατί δεν μας λέτε τι αναζητείτε αντί να προσπαθείτε  να μας εκφοβίσετε;
-Αναζητούσαμε τους σφετεριστές που κλέψανε από εμάς έναν κρύσταλλο Ζλιθονίου.
Ο Άιαν έριξε μια ματιά στους αξιωματικούς του πληρώματός του που απορούσαν το ίδιο με εκείνον, κανένας δεν είχε ακούσει για κάποιο τέτοιο στοιχείο ή συσκευή.
-Τι είναι ο κρύσταλλος Ζλιθονίου και πότε σας τον έκλεψαν; Αυτός ο λαός δεν έχει την δυνατότητα διαστημικού ταξιδιού.
-Πριν από δύο περίπου από τους δικούς σας αιώνες.
-Και τους κυνηγάτε τώρα;
-Τώρα τους εντοπίσαμε και θα πάρουμε αυτό που είναι δικό μας. Εδώ και τώρα θα τελειώσει η ιστορία αυτή!

Οι περισσότεροι άνδρες άρχισαν να τρέχουν προς τα κοντινότερα κτίσματα, ο Μαξιμίλιαν όφειλε να παραδεχθεί πως αυτός ο λαός είχε υψηλά ανεπτυγμένη αίσθηση αλληλεγγύης όλες οι πόρτες ήταν ανοιχτές για να καταφύγουν εκεί, αλλά κάποιοι άλλοι βγήκαν στο δρόμο κουβαλώντας ένα είδος πιστολιού ο καθένας. Έβαλαν με αυτό κατά του δράκου.
Μέσα στον εκκωφαντικό ήχο των βολών που παρήγαγαν πράσινες ακτίνες και χτυπούσαν το δράκο και τις φωνές στο δρόμο γύρω τους οι τρεις αξιωματικοί του Ανσίιν ήταν αδύνατον να μιλήσουν και να ακουστούν. Ο Μαξιμίλιαν έκανε νόημα στους υπόλοιπους να καταφύγουν σε μια γωνιά.
-Έχουν αναπτύξει τα όπλα τους αν μη τι άλλο, σχολίασε μόλις οι τρεις τους βρέθηκαν μακριά από κάθε άλλον.
-Όχι πάρα πολύ, είπε ο Σμιθ, είναι αντίστοιχα της ρύθμισης 4 των ατομικών φέηζερ. Ανίκανα να βλάψουν ένα διαστημικό σκάφος αλλά πολλά μαζί μπορούν να θερμάνουν τις ασπίδες κάτι που είναι, εικάζω, ο λόγος που αναγκάστηκαν να σταματήσουν την προηγούμενη επίθεσή τους.
-Τι κάνουμε τώρα; ρώτησε η Αλένια.
Μια φλόγα ξεπετάκτηκε από το ανοιχτό στόμα του δράκου και χτύπησε τον κρύσταλλο που δεν φάνηκε να παθαίνει τίποτα.
-Προσπαθεί να καταστρέψει τον κρύσταλλο! φώναξαν οι άνδρες και επέτειναν την προσπάθεια να χτυπήσουν τον εισβολέα.
Ο Σμιθ είχε ωστόσο διαφορετική γνώμη.
-Εντοπίζω ίχνη ιονισμού, δεν νομίζω ότι προσπαθεί να τον καταστρέψει, προσπαθεί μάλλον να σταματήσει την  λειτουργία του για να μπορέσουν να τον διακτινίσουν.
-Πρέπει να τους αφήσουμε ή να τους εμποδίσουμε; ο Μαξιμίλιαν έριξε μια ματιά γύρω. Κανένας δεν τους πρόσεχε και ο ύπαρχος του Ανσίιν έβαλε το χέρι του μέσα στα ρούχα του όπου ήταν κρυμμένος ο πομπός στο σήμα του αστροστόλου. Κρος, προς Ανσίιν, είπε δυνατά για να ακουστεί πάνω από τον χαμό της μάχης.

Ο Άιαν δεν χρειαζόταν τις ψυχολογικές γνώσεις της Αλένια για να καταλάβει ότι οι άγνωστοι Νούκινς είχαν εξοργιστεί με την κλοπή και με τα εμπόδια που έβρισκαν στο να ανακτήσουν ότι ήταν δικό τους.
-Πως ξέρουμε ότι ήταν δικό σας και το κλέψανε; Πως ξέρουμε ότι δεν είστε εσείς που επιχειρείτε να κλέψετε μια ξένη ιδιοκτησία;
-Αρκετά! Ο κρύσταλλος είναι δικός μας και θα τον πάρουμε! Αν συνεχίσετε να μας αντιτίθεστε θα έχετε να αντιμετωπίσετε τον στόλο της Υψηλής Εποπτείας.
-Είστε σίγουροι ότι θα βγείτε νικητές από μια τέτοια σύγκρουση; ρώτησε ο Άιαν. Είδατε τις δυνατότητες αυτού του σκάφους.
Σιωπή υποδέχτηκε την δήλωση αυτή. Οι Νούκινς προφανώς αντιλαμβάνονταν την ανωτερότητα του Ανσίιν στην περίπτωση μιας μάχης και αναμετρούσαν τις πιθανές λύσεις. Προφανώς αποφάσισαν να δοκιμάσουν να κερδίσουν στο σκοπό τους, τους καινούριους αντιπάλους που αντιμετώπιζαν γιατί απάντησαν:
-Θα ήταν μια μεγάλη και ανώφελη σπατάλη πόρων και ζωών.
-Μπορεί να αποφευχθεί, είπε ο Άιαν, μπορούμε να βρούμε μια άκρη. Αλλά πρέπει να βεβαιωθούμε ότι πραγματικά σας ανήκει ο κρύσταλλος.
Η κλήση του Μαξιμίλιαν από την επιφάνεια του πλανήτη ακούστηκε στη γέφυρα, ο Άιαν έκανε γρήγορα ένα νεύμα στον Άλαν να διακόψει την επικοινωνία με το άλλο σκάφος.
-Ακούω ύπαρχε, είπε, αλλά γρήγορα γιατί προσπαθούμε να έρθουμε σε συνεννόηση με τους επιτιθέμενους.
-Έχουν επιτεθεί και πάλι στον οικισμό, είπε ο Μαξιμίλιαν, προσπαθούν να διακτινίσουν έναν κρύσταλλο.
Μια έκρηξη ακούστηκε.
-Ύπαρχε μείνετε σε απόσταση από τη σύγκρουση. Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μόλις έχουμε κάποιες απαντήσεις εδώ.
-Μάλιστα σερ. Κρος τέλος.
Ο Άιαν στράφηκε στον Άλαν που κατάλαβε και άνοιξε το κανάλι επικοινωνίας με το άλλο σκάφος.

Ο Μαξιμίλιαν έκρυψε στα ρούχα του πάλι το σήμα του αστροστόλου και στράφηκε στους συντρόφους του.
-Ο κυβερνήτης είπε να παραμείνουμε ουδέτεροι, φαίνεται ότι εκεί πάνω υπάρχει και άλλος σκάφος σαν αυτό εδώ και προσπαθούν να διαπραγματευθούν.
Ο Σμιθ ένευσε και ο Μαξιμίλιαν έδειξε μια γωνία ανάμεσα σε δύο λιθόκτιστα κτίσματα. Έτρεξαν εκεί να είναι πιο προστατευμένοι και ο Σμιθ έστρεψε τον ανιχνευτή του πάνω στο σκάφος.

-Πλωτάρχα, είπε ανήσυχος, δίνει ισχύ στα όπλα του, αν χτυπήσει τον κρύσταλλο οτιδήποτε υπάρχει σε ακτίνα τριάντα χιλιομέτρων θα εξαϋλωθεί!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου