Τι κάνετε ώρε Έλληνες;

Author: Νυχτερινή Πένα /


-Τι κάνετε ώρε Έλληνες;
Αυτό θα ρωτούσε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης αν ζούσε σήμερα και έβλεπε την κατάστασή μας. Και δεν εννοώ την οικονομική μας κατάσταση ή την πολιτική αλλά την εθνική. Αν ο Γέρος του Μωριά ζούσε σήμερα θα ντρεπόταν για τους Έλληνες.
-Γι’ αυτό πολεμήσαμε να ελευθερωθούμε; Θα έλεγε. Για να έχουμε τους Τούρκους να βεβηλώνουν τα άγια και τα ιερά της φυλής και να μην κάνουμε τίποτα;
Ο νέο-Οθωμανός Ερντογάν βεβηλώνει την Αγία Σοφία με μεταβάλλοντάς της και πάλι σε τζαμί και εμείς τι κάνουμε; Τίποτα! Η όποια αντίδραση υπήρξε ήταν από τους εκκλησιαστικούς κύκλους. Η πολιτεία διαμαρτυρήθηκε και αυτό ήταν όλο. Κανένα μέτρο.
Πριν σπεύσει να με χαρακτηρίσει με κάποιο χαρακτηρισμό, να διευκρινίσω ότι δεν μιλώ εκ του ασφαλούς. Αν γίνει κάτι απευκταίο είμαι ακόμα σε ηλικία που μπορώ να στρατευθώ άρα και να βρεθώ σε κίνδυνο.
Και όταν μιλώ για μέτρα δεν αναφέρομαι στη χρήση των όπλων ούτε καν σε κάτι τόσο ακραίο όπως το κλείσιμο των τζαμιών στη Θράκη, αυτό θα μας έκανε όμοιους με τους Τούρκους που δε σέβονται τις συνθήκες που έχουν υπογράψει και τις διεθνείς τους υποχρεώσεις. Όχι, υπάρχουν και άλλα μέτρα.
Διπλωματικά μέτρα, η Αίγυπτος για πολύ λιγότερα απέλασε τον Τούρκο πρεσβευτή στο Κάιρο. Γιατί να μην το κάνουμε και εμείς;
Οικονομικά μέτρα, η Τουρκία βασίζεται στην Ελλάδα κατά πολύ για την χερσαία επικοινωνία της με την Ευρώπη. Αλλά δεν είναι χώρα της Ένωσης άρα μπορούμε κάλλιστα να επιβάλλουμε δασμούς και φόρους. Μέχρι να πάψει να βεβηλώνεται η Αγία Σοφία αυτοί οι δασμοί να πολλαπλασιαστούν για όλα τα εμπορεύματα που περνάνε από τη χώρα μας, το ίδιο και στα εμπορεύματα που έρχονται για την Ελληνική αγορά. Αν οι Τούρκοι δεν κάνουν πίσω; Πλήρες εμπάργκο σε κάθε τους εμπόρευμα, από δερμάτινα μαϊμούδες ως τηλεοπτικές σειρές.
Μέτρα υπάρχουν, αρκεί να θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε.

2 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Φυσικά και μπορούμε αγαπητέ φίλε. Όπως τα περιέγραψες. Χωρίς ακρότητες και με σχέδιο και μελέτη. Όμως, όπως βλέπεις, η πολιτειακή ηγεσία της χώρας μας δεν τοχει! Ανέκαθεν Γουίλ, η πολιτική αυτής της άρχουσας τάξης ποτέ δεν το είχε! Μην ξεχνάς πως πάντα έτρεχαν μετά τους αγωνιστές να τους καπηλευτούν και να προλάβουν. Μην το ψάχνεις φίλε. Άδικα χάνεις τα λόγια σου και στενοχωριέσαι. Σε λίγο καιρό θα έχουμε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο με τις εταιρείες να χορεύουν θησαυρίζοντας.
Την καλησπέρα μου.

Νυχτερινή Πένα είπε...

Φίλε μου τουλάχιστον οι εταιρείες θα βάλουν την τεχνογνωσία και τα έξοδα (γι' αυτό και παίρνουν το μερίδιο του λέοντος) οι Τούρκοι όμως είναι σαν τους χαρτοπαίχτες, τα θέλουν όλα χωρίς να δώσουν τίποτα!

Δημοσίευση σχολίου