Βία

Author: Νυχτερινή Πένα /

Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες κάθε είδους βίας, λεκτικής – βγες πέντε λεπτά στο δρόμο και το συνειδητοποιείς αμέσως, ενδοοικογενειακής βίας που ξεκινάει από καυγάδες και φτάνει σε κακοποίηση και φόνους, σεξουαλικής βίας, ρατσιστικής βίας, βίας κατά του πιο αδύνατου ή σε μειονεκτική θέση ευρισκόμενου, το λεγόμενο bullying, βία ανάμεσα σε οργανωμένους οπαδούς που θυμίζει οργανωμένα χτυπήματα μαφιόζων. Πνιγόμαστε στη βία. Υπάρχει τέλος σε αυτό ή μήπως ο γερο-Καραμανλής είχε περισσότερο δίκιο από όσο φανταζόταν όταν έλεγε ότι η Ελλάς είναι ένα απέραντο φρενοκομείο;

ΥΓ: Τις τελευταίες μέρες έχουμε και πολεμική βία μεταξύ κρατών αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία και εδώ που τα λέμε δεν εξαρτάται από τον απλό καθημερινό άνθρωπο.

2 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Η κοινωνική κρίση Γουίλ, η οικονομική εξάντληση, τα αδιέξοδα, φέρνουν μεγάλο εκνευρισμό. Σε συνδυασμό με τη φθορά αξιών, έχουμε αποθέωση της βίαιης συμπεριφοράς.
Καλησπέρα φίλε.

Νυχτερινή Πένα είπε...

Φοβάμαι ότι είναι η κοινωνική κατάπτωση και η φθορά των αξιών που λες φίλε μου. Αν μη τι άλλο οικονομική δυσπραγία είχαμε πολλές φορές και στο παρελθόν.

Δημοσίευση σχολίου