Ημερολόγιο Συγγραφέα 5

Author: Νυχτερινή Πένα /

Νωρίτερα ανέφερα τι έχω κάνει μέσα στη χρονιά και ποια ακόμα πράγματα έχω ξεκινήσει να κάνω και βρίσκονται σε κάποιο στάδιο προετοιμασίας ή συγγραφής. Εδώ θα μιλήσω για τα τρέχοντα έργα μου.

Τι γράφω αυτή τη στιγμή:

1. Επιχείρηση Συριακή Νύχτα (προσωρινός τίτλος)

Στα σύνορα κατεχόμενων της Συρίας από την Τουρκία και στην υπόλοιπη χώρα έχει τοποθετηθεί μια δύναμη του ΝΑΤΟ για να διατηρεί την ειρήνη, ανάμεσά τους και μια ομάδα Ελλήνων αλεξιπτωτιστών. Όταν αυτοί σταματούν μια εκτέλεση που ετοίμαζε ο Απελευθερωτικός Στρατός της Συρίας (το φερέφωνο των Τούρκων στην περιοχή) φαίνεται ότι μπαίνουν σε μπελάδες αλλά δεν φαντάζονται τι θα ακολουθήσει γιατί τα σχέδια των ανταρτών και των αφεντικών τους πάνε πολύ πιο μακριά.

 

2. Χιονοθύελλα (επίσης προσωρινός τίτλος)

Μια τάξη μαθητών επιστρέφει από μια εκδρομή όταν μια απότομη επιδείνωση του καιρού τους παγιδεύει στο δρόμο. Τώρα πρέπει να επιβιώσουν αλλά αυτό δεν είναι τόσο εύκολο μιας και εκτός από τις καιρικές συνθήκες, έχουν και τις προσωπικές διαφορές τους να δυσκολεύουν την κατάσταση.

 

3. Αύγουστος του 1922

Τον Αύγουστο του 1922 το μέτωπο στο Εσκί Σεχήρ Αφιόν Καραχισάρ διασπάται και η στρατιά της Μικράς Ασίας μέσα σε λίγες μέρες διαλύεται εκτός από την Ανεξάρτητη Μεραρχία. Η Μεραρχία ξεκινάει μια νέα κάθοδο των Μυρίων καθώς την χωρίζουν από το Αιγαίο και τη σωτηρία πάνω από 600 χιλιόμετρα τα περισσότερα σε εχθρικό έδαφος. Πολεμώντας θα τα διασχίσει σώζοντας στο δρόμο και όσους πρόσφυγες μπορεί.

Παρακολουθούμε την ιστορία μέσα από μια ομάδα στρατιωτών της διμοιρίας αλλά και από τους κατοίκους ενός χωριού, του Πυργίου που θα αναγκαστούν να αφήσουν τα σπίτια τους και θα βρεθούν στο δρόμο της μεραρχίας.

 

Τα δύο πρώτα είναι πιο κοντά στο τέλος τους ενώ το τρίτο είναι στην αρχή. Υπολογίζω, και ελπίζω, να ολοκληρώσω τα δύο πρώτα μέσα στον Αύγουστο και να συνεχίσω με το 1922 ενώ θα γράφω και μια πιο μικρή ιστορική περιπέτεια στα χρόνια του Βυζαντίου.

2 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Πολύ σημαντικά και ενδιαφέροντα θέματα έχουν τα έργα σου, Μιχάλη. Και, όπως πάντα, καταθέτω το θαυμασμό μου, αγαπητέ φίλε.
Περιμένω να τα δω τα έργα για ανάγνωση.
Την καλησπέρα μου.

Νυχτερινή Πένα είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φίλε μου.
Σχεδιάζω και ένα πάνω στην πρότασή σου!

Δημοσίευση σχολίου