Ο Αστεροειδής 7

Author: Νυχτερινή Πένα /


Χιούστον
22 Ιουνίου 2017
Ώρα 13:03
Ο Τζέημς κοίταξε απέναντί του τα οκτώ άτομα που είχαν επωμιστεί με το έργο της διάσωσης της γης απ’ τον αστεροειδή που πλησίαζε με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Φορούσαν και οι οκτώ μπλε φόρμες με το σήμα της NASA. Ο Τζέημς τους κοίταξε έναν έναν και σκέφτηκε τι ήξερε και τι επρόκειτο να κάνει ο καθ’ ένας.
Ο σμήναρχος Εντ Ζάμερ, πιλότος της NASA. Ένας τριανταπεντάρης άντρας απ’ το Οχάιο. Ήταν εξαιρετικός αστροναύτης με πολλές αποστολές στο ενεργητικό του. Ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος, παντρεμένος και με τρία παιδιά. Δουλειά του σ’ αυτήν την αποστολή ήταν να οδηγήσει το διαστημικό λεωφορείο πίσω στο χρόνο και να εκτοξεύσει το δορυφόρο που θα τους χρειαζόταν για την εργασία τους.
Δίπλα του στεκόταν ο σμήναρχος Ρόι Μαρξ. Ο Ρόι ήταν ο πιλότος με τις περισσότερες προσσεληνώσεις στο ενεργητικό του απ’ όλους τους εν ενεργεία αστροναύτες της NASA. Η δουλειά του σ’ αυτήν την αποστολή ήταν να προσγειώσει την άκατο και να μεταφέρει την αποστολή σώα στην προϊστορική γη.
Ο τρίτος στη σειρά ήταν ο Μαρκ Ζαρκώβ, ήταν πυρηνικός επιστήμονας στην υπηρεσία της NASA. Άριστος επιστήμονας και οικογενειάρχης. Ο Τζέημς τον ήξερε και προσωπικά, μιας και ο ίδιος είχε βαφτίσει το πρώτο παιδί του, και τον εμπιστευόταν απολύτως. Δουλειά του ήταν να τοποθετήσει και να πυροδοτήσει την πυρηνική βόμβα που θα τοποθετούσε κατόπιν υποδείξεων δύο ατόμων. Αυτά τα δύο άτομα ήταν η Κάθρην Μόρισον και ο Αλεξάντερ Φάμπιαν.
Ο Αλεξάντερ Φάμπιαν ήταν διακεκριμένος αστρονόμος με ειδίκευση στους αστεροειδείς και εργαζόταν για τη NASA. Μαζί με την Κάθρην θα προσδιόριζαν πού θα’ πρεπε να τοποθετηθεί η βόμβα ώστε να αποσαθρωθεί το υπέδαφος και αντί του όγκου που αποτελούσε τον αστεροειδή να εκτοξευθούν στο διάστημα μικρά κομμάτια.
Δίπλα στον Αλεξάντερ ήταν ο Ρικ Χάρις. Ο Ρικ Χάρις ήταν υπεύθυνος για τον εξοπλισμό της ομάδας. Θα πήγαινε μαζί τους επιφορτισμένος με τη χρήση κάποιων ιδιαιτέρως πολύπλοκων μηχανημάτων και με την αντιμετώπιση οποιασδήποτε ανάγκης που θα σχετιζόταν μ’ αυτά. Ο Τζέημς δεν τον γνώριζε μα ο φάκελός του ήταν υποδειγματικός.
Δίπλα στον ξανθό και κοντοκουρεμένο Χάρις στεκόταν ο επίσης κοντοκουρεμένος Γουίλλιαμ Κεμπέρ. Ο πεζοναύτης ήταν εδώ για να ταξιδέψει με την αποστολή με σκοπό την ασφάλειά τους. Είχε αποφασιστεί πως θα’ πρεπε να πάει κάποιος μαζί συνηθισμένος στο να ξεμπλέκει από δύσκολες καταστάσεις ακόμα και με τη χρήση όπλων.
Δίπλα του, το όγδοο και τελευταίο μέλος, ο Μάικ Γκόρντον. Ο Μάικ Γκόρντον ταξίδευε για τον ίδιο λόγο στο παρελθόν. Ήταν ο πλέον ειδικός για τα πιο επικίνδυνα όντα στον πλανήτη που θα επισκέπτονταν, τους δεινόσαυρους, καθώς ήταν αρχαιολόγος – παλαιοντολόγος. Ο Μάικ Γκόρντον ήξερε να πιλοτάρει διαστημικό λεωφορείο και ήταν αυτό το επιπλέον προσόν του που είχε βαρύνει στην απόφαση επιλογής του.
Ο Τζέημς άρχισε τις συστάσεις. Αυτοί οι οκτώ θα έπρεπε να σώσουν τον κόσμο. Για να το καταφέρουν θα’ πρεπε να δρουν ως ομάδα.

 
22 Ιουνίου 2017
Ώρα 18:00
Ο Τζέημς και τα οκτώ μέλη της σημαντικότερης αποστολής στην ιστορία της NASA βρίσκονταν στην αίθουσα ενημέρωσης. Τα οκτώ μέλη της αποστολής είχαν πάρει φακέλους με τα στοιχεία που τους χρειάζονταν και καθισμένοι στις θέσεις απέναντι απ’ τον Τζέημς παρακολουθούσαν την πρώτη ενημέρωση για την αποστολή τους.
Ο υπεύθυνος αποστολών της NASA ενεργοποίησε τον ολογραφικό ψηφιακό αναπροσαρμογέα εικόνων και μια εξομοίωση της γης εμφανίστηκε να αιωρείται μπροστά τους.
-Στις 4 Ιουλίου, στις 07:42 θα εκτοξευθεί το διαστημικό λεωφορείο Εντερπράιζ μ’ εσάς τους οκτώ ως πλήρωμα. Ο Εντ και ο Ρόι θα εκτελέσουν το άλμα στο χρόνο… Θα βρεθείτε μετά από λίγο σε τροχιά γύρω απ’ τη γη όπως ήταν πριν από 65 εκατομμύρια έτη.
Η αιωρούμενη εικόνα άλλαξε. Δεν θύμιζε τη γη που ξέρουμε. Η Βόρεια Αμερική ήταν στον πόλο εκείνης της γης. Η Ευρώπη και η Σιβηρία ήταν κοντά της, σχεδόν στο τμήμα που καλύπτουν και τώρα. Η υπόλοιπη Ασία ήταν κατακερματισμένη σε πολλά νησιά. Η Αφρική ήταν στο σημείο που βρίσκεται και τώρα μα η Αραβική χερσόνησος ήταν ακόμα ενωμένη μαζί της. Στο νότιο πόλο η Ανταρκτική ήταν ενωμένη με το τεράστιο νησί που αργότερα θα γινόταν η Αυστραλία. Η Νότια Αμερική ήταν κοντά στην Αφρική όπως είχε αποκολληθεί από αυτή.
Η Κάθρην και ο Μάικ που είχαν υπ’ όψιν τους τη γεωλογική ιστορία της γης δεν ξαφνιάστηκαν με αυτήν την εικόνα, οι υπόλοιποι έξι όμως την κοίταξαν ξαφνιασμένοι δυσάρεστα.
-Αυτή είναι η γη του προορισμού σας.
-Που είναι το σημείο που θα πέσει ο αστεροειδής;
-Στη Βόρεια Αμερική, είπε ο Τζέημς.
Ένα σημείο άρχισε να αναβοσβήνει στην εικόνα της γης.
-Πόσο ακριβείας προσέγγιση πρέπει να γίνει; ρώτησε ο Ρόι Μαρξ.
-Μην ανησυχείς Ρόι, είπε ο Τζέημς. Η περιοχή είναι αρκετά μεγάλη. Όλα τα δεδομένα έχουν φορτωθεί ήδη στον υπολογιστή του Εντερπράιζ και της ακάτου.
-Ωραία, κάνουμε ένα άλμα στο βάθος των αιώνων, μετά; ρώτησε ο Μάικ Γκόρντον.
-Ο Ρόι θα σας προσεδαφίσει στο Γιουκατάν. Η Κάθρην και Αλεξάντερ θα προσδιορίσουν το σημείο που πρέπει να τοποθετηθεί η πυρηνική βόμβα που θα αποσαθρώσει το έδαφος. Ο Μάικ και Γουίλλιαμ θα φροντίσουν να αποφύγετε τις δυσάρεστες συναντήσεις με την πανίδα της κρητιδικής περιόδου. Ο Μαρκ θα μεριμνήσει για την τοποθέτηση και την πυροδότηση της συσκευής.
-Πόσο χρόνο θα έχουμε; ρώτησε η Κάθρην.
-Δύο ώρες, είπε ο Τζέημς. Η ενέργεια που απαιτεί η διάσπαση του χωροχρονικού συνεχούς είναι πολύ μεγάλη και δεν μπορούμε να τη διατηρήσουμε για πολύ.
-Δύο ώρες λοιπόν, είπε ο Αλεξάντερ. Λίγος χρόνος για να σώσουμε τον κόσμο.
-Τα μεγάλα γεγονότα που αλλάζουν την ιστορία είναι σύντομα συνήθως, είπε ο Μάικ, μην ανησυχείς.
-Ποια θα’ ναι η συνέπεια αν δεν είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε σε δύο ώρες; ρώτησε ο Ρόι.
-Καλύτερα να μην μάθουμε, είπε ο Τζέημς. Φοβάμαι πως θα παγιδευτείτε στην Κρητιδική περίοδο και δεν ξέρω αν εμείς θα’ μαστε σε θέση να ανοίξουμε το ακριβές χωροχρονικό κενό για να σας φέρουμε πίσω.
Και οι οκτώ φάνηκαν να σκέπτονται την τρομακτική αυτή πιθανότητα με φόβο. Ο Τζέημς ήξερε πως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα γι’ αυτό. Η αποστολή που αναλάμβαναν ήταν το επιστημονικό ισοδύναμο μιας ρώσικης ρουλέτας. Ήταν μια αποστολή επικίνδυνη, πολύ πιο επικίνδυνη από οτιδήποτε άλλο είχαν κάνει οι ίδιοι και πιο τρομακτικό από σχεδόν οποιαδήποτε πράξη που είχε επιχειρήσει ποτέ άνθρωπος. Το ταξίδι στο χρόνο ήταν από μόνο του μια προοπτική κάθε άλλο παρά καθησυχαστική, πόσο δεν σε μια εποχή που κυριαρχείτο από τα μεγαλύτερα ζώα που είχαν ποτέ βαδίσει στην επιφάνεια του πλανήτη. Ο Τζέημς τους καταλάβαινε απόλυτα.
-Έχετε επιλεγεί, ξεκίνησε και πάλι για να τους αποσπάσει από την σκέψη για τον άθλο που τους περίμενε, γιατί είστε οι καλύτεροι στον τομέα σας. Το ότι είστε οι καλύτεροι σας κάνει κατάλληλους για την αποστολή αυτή πρώτον γιατί μόνο οι καλύτεροι μπορούν να την φέρουν σε πέρας και δεύτερον γιατί γνωρίζετε αυτά που χρειάζονται στην εκτέλεσή της. Μόνο να τις τελειοποιήσετε αυτές τις γνώσεις. Και αυτό είναι κάτι που γίνεται στο χρόνο που έχουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου