61 Ώρες

Author: Νυχτερινή Πένα /

Ο Τζακ Ρίτσερ μετακινείται με ωτοστόπ ως συνήθως. Αλλά το λεωφορείο στο οποίο μεταβαίνει έχει ένα ατύχημα που τον φέρνει στην μικρή πόλη του Μπόλτον. Και εκεί υπάρχει μια υπόθεση να τον περιμένει μιας και η τοπική αστυνομία περιμένει έναν δολοφόνο να εμφανιστεί με στόχο μια μάρτυρα σε σημαντική δίκη.

Μια ακόμα δυνατή περιπέτεια από τον Τσάιλντ με όλα τα γνωστά στοιχεία, μυστήριο, δράση που εκτείνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα (δύο μέρες και μισή στην περίπτωσή μας τώρα κάτι που μου αρέσει στην πλοκή των βιβλίων) και ο Ρίτσερ παραμένει ένας συμπαθητικός χαρακτήρας. Στα υπέρ ακόμα και η δικαιοσύνη του βιβλίου, είναι ικανοποιητικό το πως έρχονται τα πράγματα.

Αν υπάρχει κάποιο μείον στα βιβλία του συγγραφέα μπορώ να πω, τώρα που έχω διαβάσει μερικά σε σύντομο διάστημα, ότι είναι η εμμονή στη λεπτομέρεια. Βεβαίως η λεπτομέρεια χρειάζεται στα βιβλία για να βάζει τον αναγνώστη μέσα στην ιστορία, να τον κάνει να τη βιώνει αλλά σε κάποια σημεία ο Τσάιλντ είναι υπερβολικός με υπερθετικό βαθμό λεπτομέρειας. Κατά τα άλλα είναι ένας συγγραφέας που ευχαριστιέσαι να διαβάζεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου