Επιχείρηση Προμηθέας 9 - Φινάλε

Author: Νυχτερινή Πένα /

 

9. Αποστολή Σε Κίνδυνο

 

1.

-Χτυπήθηκα!

-Έχεις διαρροή; ρώτησε ανήσυχος ο Άλαν. Πρέπει να επιστρέψεις αμέσως.

-Όχι… Έσπασε το καλώδιο σύνδεσης… Απομακρύνομαι από το σκάφος…

Όλοι πάγωσαν με την απάντηση αυτή. Πουθενά δεν είναι περισσότερο φανερή η αρχή της φυσικής για την δράση και την αντίδραση από ότι στο διάστημα. Κάθε κίνηση στην μηδενική βαρύτητα μπορεί να έχει αναπάντεχες συνέπειες και για να μην κινδυνεύουν οι αστροναύτες είναι δεμένοι πάντα με το σκάφος όταν δουλεύουν έξω από αυτό. Η Ελιζαμπέτα είχε χάσει αυτήν την ασφάλεια και τώρα κινδύνευε άμεσα να απομακρυνθεί χωρίς να μπορεί να επιστρέψει.

Την επόμενη στιγμή άρχισαν να πέφτουν και πάλι μετεωρίτες κάθε μεγέθους σε πολλή μεγαλύτερη δύναμη και σε αυξημένη συχνότητα.

-Έρχομαι αμέσως, είπε ο Άλαν. Προσπάθησε να μη χάσεις το σκάφος από τα μάτια σου.

-Είσαι μόνος σου αυτή τη στιγμή στο σκάφος, είπε ο Μάικ. Απαγορεύεται να το αφήσεις.

-Ούτε μπορώ να εγκαταλείψω…

-Όχι βέβαια, πήγαινε στον αεροθάλαμο και ετοιμάσου να δεχθείς την Ελιζαμπέτα, είπε ο Αλεξάντερ. Δεν θα την αφήσουμε.

-Ολοκληρώσαμε τις εργασίες, ανήγγειλε ο Μάρκους.

-Ελάτε μέσα, είπε ο Μάικ ενώ είχε αρχίσει να ετοιμάζει την άκατο για την επιστροφή. Και θα έλεγα να βιαστείτε.

Δεν χρειαζόταν να τους το ξαναπεί. Οι μετεωρίτες έπεφταν σε κανονική βροχή σηκώνοντας σκόνη και τινάζοντας θραύσματα προς κάθε κατεύθυνση. Ο Αλεξάντερ άνοιξε την βαλβίδα του αεροθαλάμου για να είναι έτοιμος να μπουν στην άκατο. Ο Τζόνας σκόνταψε καθώς προσπαθούσε να κινηθεί γρήγορα κάτι καθόλου εύκολο στην χαμηλή βαρύτητα του Ερμή. Ο Μάρκους και η Κάθρην κατάφεραν να τον συγκρατήσουν γρήγορα πριν χτυπήσει κάπου προκαλώντας διαρροή στη στολή με θανάσιμες συνέπειες.

-Ελιζαμπέτα, είπε ο Αλεξάντερ, με ακούς;

-Ναι, είπε η σμηναγός, αν και όχι πολύ δυνατά.

-Είναι επειδή επικοινωνούμε κατευθείαν από την άκατο και δεν είναι και μικρή η απόσταση. Φοράς μια στολή ΕΜU, σωστά;

-Ναι…

-Έχεις ένα SAFER προσαρμοσμένο στην πλάτη,  είπε ο πιλότος. Περίμενε να δεις το Προμηθέας και πάτησε το κουμπί με το ριγέ κιτρινόμαυρο φόντο στο αριστερό χέρι σου. Αυτό το ενεργοποιεί. Θα σε σπρώξει πίσω στο σκάφος.

-Εντάξει… Βλέπω τον Ερμή…

-Όλοι μέσα, ανακοίνωσε ο Μάρκους.

-Βλέπω τον Προμηθέα, είπε η Ελιζαμπέτα.

-Ενεργοποίησε το SAFER, είπε ο Αλεξάντερ.

-Μάικ! Καλά θα κάνουμε να φύγουμε! είπε ο Μάρκους.

Ο Αλεξάντερ έριξε μια ματιά στους υπόλοιπους, ο Μάρκους και ο Τζόνας ήταν καταβεβλημένοι, από τα μάτια της Κάθρην έτρεχαν δάκρυα.

-Μπορείς να τους πας πίσω, έτσι δεν είναι; είπε ο Αλεξάντερ στον Μάικ.

-Ναι γιατί;

-Για να πάω να προλάβω το μικρό, είπε ο Αλεξάντερ.

-Δεν χρειάζεται, είπε ο Μάικ, αυτό θα το κάνω εγώ.

-Εσύ; Ακόμα και σε αυτή τη βαρύτητα δεν είναι δυνατόν να περπατήσεις.

-Δεν θα πάω περπατώντας, είπε ο Μάικ ενώ άνοιγε μια σειρά με διακόπτες, θα πάμε με την άκατο.

-Αν σηκωθούμε από εδώ και προσεδαφιστούμε στην κορυφή του κρατήρα, είπε ο Αλεξάντερ, δεν θα μπορούμε πια να ξανασηκωθούμε. Δεν θα έχουμε αρκετή ώση για να νικήσουμε τη βαρύτητα.

-Θα έχουμε, είπε ο Μάικ, καθώς σήκωνε την άκατο από την επιφάνεια του Ερμή. Ξέχασες κάτι. Η άκατος σχεδιάστηκε για τον Άρη.

-Ε και… ξεκίνησε ο Αλεξάντερ αλλά συνειδητοποίησε που ήθελε να καταλήξει ο συμπιλότος του. Η βαρύτητα του Ερμή σαν πιο μικρού πλανήτη ήταν και πολύ μικρότερη και η ωστική δύναμη της ακάτου θα ήταν αρκετή.

-Είσαι μεγάλος πιλότος, αλήθεια, είπε. Δεν θα το σκεφτόμουν ποτέ.

 

2.

-Μήνυμα από τον δόκτωρα Κένινγκ.

Ο Τζέημς στράφηκε στον άνδρα που είχε μιλήσει.

-Τι λέει;

-Ήθελε να αναφέρει μια έξαρση δραστηριότητας στο ηλιακό στέμμα και όταν του μετέφερα τα νέα μας είπε ότι το ξέρει και ότι αυτό θα τύφλωσε το Χαμπλ και όχι έκρηξη.

-Το ξέρει;

-Τα νέα διέρρευσαν μου είπε αλλά πρόσθεσε ότι δεν το πιστεύει.

Ο Τζέημς έσμιξε τα φρύδια.

-Κάποιος θα πληρώσει μόλις τελειώσει αυτή η ιστορία. Λοιπόν, ο Γουίλλιαμ Κένινγκ είναι ένας από τους πιο λαμπρούς επιστήμονες που ξέρω και αν λέει ότι δεν πιστεύει ότι έγινε έκρηξη δεν το πιστεύω ούτε εγώ. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για επικοινωνία και για τον προγραμματισμό πιθανής αποστολής.

 

3.

Η άκατος σηκώθηκε προς το Προμηθέας αφήνοντας πίσω τον Ερμή αλλά και μια συσκευή που θα εξασφάλιζε την επιβίωση της ανθρωπότητας. Καθώς πλέον βρίσκονταν στα ανώτερα μέρη της ατμόσφαιρας του Ερμή δεν είχαν επικοινωνία με τον ασύρματο και οι θυρίδες της ακάτου δεν προσέφεραν ιδιαίτερη δυνατότητα παρατήρησης. Ο Μάικ οδήγησε την άκατο πίσω στο διαστημικό τους σκάφος ενώ ο Αλεξάντερ είχε το μυαλό του στην Ελιζαμπέτα και αν τα είχε καταφέρει.

Μόλις συνδέθηκαν με τον Προμηθέα και άνοιξε η θύρα της βαλβίδας αποσυμπίεσης, ο παλαίμαχος αστροναύτης πήρε μια βαθιά ανάσα ανακούφισης, ήταν η Ελιζαμπέτα που τους είχε ανοίξει.

Πέρασαν στο εσωτερικό του Προμηθέα και άρχισαν να βγάζουν τις στολές τους. Ο Μάικ και ο Αλεξάντερ ήταν οι πρώτοι που τελείωσαν έχοντας την μεγαλύτερη πείρα με τη διαδικασία αυτή.

-Πάμε να πάρουμε μια ανάσα, είπε ο Μάικ, σε λίγο θα πρέπει να ξεκινήσουμε τη διαδικασία για την επιστροφή.

-Πάω να στείλω ένα μήνυμα πρώτα, είπε ο Αλεξάντερ.

-Σε ποιον θες να προλάβεις τα καλά νέα;

-Κυρίως ότι είμαι καλά.

-Σε ποιον;

-Ε λύσσαξες πια, γέλασε ο Αλεξάντερ, θυμάσαι που φύγαμε από τη δεξίωση; Γνώρισα κάποια μετά. Κάτι μπορεί να γίνει… Ξέρω έχασα την οικογένειά μου…

-Καλά έκανες, είπε ο Μάικ, δεν είσαι τόσο μεγάλος για να μην μπορείς να φτιάξεις και πάλι τη ζωή σου.

Μόλις έβγαλαν τις στολές τους, η Κάθρην έπεσε στην αγκαλιά του Ρικ που την έσφιξε πάνω του. Ο Μάρκους έσπευσε στη θέση εργασίας του. Κοίταξε τις σειρές δεδομένων που έτρεχαν στην οθόνη και χαμογέλασε:

-Είμαστε εντάξει, κάνει αυτό που πρέπει. Ήδη η ηλιακή ακτινοβολία ανέβηκε κατά δύο τοις εκατό.

-Εντάξει, είπε ο Άλαν, φτιάχνουμε την κεραία και στέλνουμε ένα μήνυμα στο Χιούστον. Αποστολή εξετελέσθη, ερχόμαστε σπίτι!

 

Τέλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου