Χ όπως Χάρτες

Author: Νυχτερινή Πένα /


Οι χάρτες είναι το τρίτο αντικείμενο που συλλέγω μετά από νομίσματα και γραμματόσημα. Πάντα με μάγευε αυτή η λεπτομερής απεικόνιση περιοχών που στις περισσότερες φορές δεν είχα καν πατήσει. Μου άρεσε να βρίσκω τη θέση μου στο χάρτη ή να παρακολουθώ σε αυτόν την πορεία ενός ταξιδιού.
Όταν άρχισα να γράφω οι χάρτες γίνανε ένα σημαντικό βοήθημα για να είναι σωστά αυτά που γράφω, να παρακολουθώ τις κινήσεις των ηρώων μου και να υπολογίζω το χρόνο των ταξιδιών τους, ακόμα περισσότερο σε ιστορίες που περιείχαν και μεγάλες μάχες και στρατηγικές όπου σχεδίαζα επί χάρτου και τις επιχειρήσεις.
Όταν άρχισα να ασχολούμαι με τα μυθιστορήματα φαντασίας η σχέση μου με τους χάρτες πήρε άλλη διάσταση, τώρα ήταν κόσμοι πλασμένοι από εμένα, οι χάρτες τους δεν υπήρχαν αν δεν τους έφτιαχνα εγώ. Οπότε άρχισα και να χαρτογραφώ, σαν ζωγράφος δεν πιάνω μία αλλά σαν χαρτογράφος δεν είμαι και άσχημος πρέπει να πω. Φτιάχνω ωραίους χάρτες.
Εσείς τι σχέση έχετε με τους χάρτες;

2 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Έχω άριστη σχέση με τους χάρτες αγαπητέ φίλε. Πάντα απλώνω επάνω τους τα όνειρά μου για ταξίδια. Ακόμα και τα πιο μικρά με το ποδήλατό μου. Είναι όμορφη αυτή η περιπλάνηση.
Καλησπέρα.

Νυχτερινή Πένα είπε...

Τα όνειρα που κάνουμε με ανοιχτά τα μάτια είναι τα καλύτερα φίλε μου!
Την καληνύχτα μου.

Δημοσίευση σχολίου