Μάγκναμουντ

Author: Νυχτερινή Πένα /

Πέρα τον κόσμο του Κριν που γνώρισα με τη σειρά του Dragolance, για την οποία μιλήσαμε πριν λίγες μέρες, ένας πολυαγαπημένος κόσμος είναι αυτός της Μάγκαμουντ, μάλιστα τον γνώρισα δεκαετίες πριν τον Κριν. Αυτός βέβαια δεν είναι τόσο εξ αιτίας των μυθιστορημάτων που έχουν κυκλοφορήσει με τις περιπέτειες σε αυτόν αλλά εξαιτίας των βιβλιοπαιχνιδιών.

Η Μάγκναμουντ είναι ένας κόσμος κάπου εκεί έξω που είναι στο αντίστοιχο του δικού μας ύστερου Μεσαίωνα. Πολλά έθνη κατοικούν σε αυτόν τον κόσμο, από τους Σαμερλέντιους και τους Ντουρουνέζους στο βορρά μέχρι τους κατοίκους του Τσάι στο νότο. Σαν να μην έφταναν οι διαφορές τόσων εθνών μεταξύ τους, υπάρχουν και οι Άρχοντες του Σκότους, απεσταλμένοι από τον Νααρ, την πηγή κάθε κακού, με αποστολή την καταστροφή της Σάμερλαντ και κάθε τι καλού.

Ένας κόσμος φτιαγμένος με προσοχή, κάθε λαός με τα δικά του ήθη και έθιμα και τις ιδιαιτερότητές του αλλά και με άφθονα τέρατα, κακούς και ιδιαίτερα αντικείμενα. Σε αυτόν υπάρχουν δώδεκα μυθιστορήματα και 31 βιβλιοπαιχνίδια με το 32ο να αναμένεται.   

Πρωτόπαιξα το πρώτο βιβλίο, Αστραπές Στο Σκοτάδι, το μακρινό 1986 και είμαι ακόμα λάτρης. Το προτείνω ανεπιφύλακτα στους λάτρεις του είδους και στους λάτρεις των παιχνιδιών ρόλων.            

Σε μελλοντικές αναρτήσεις θα μιλήσουμε για τα βιβλιοπαιχνίδια αυτά αναλυτικά.    

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου