Η Αφέλεια Των Οικολόγων

Author: Νυχτερινή Πένα /

Ο Ιουστινιανός ο Παραβάτης έμεινε στην ιστορία για την προσπάθειά του να επαναφέρει την ειδωλολατρία σε έναν κόσμο που όλο και ασπαζόταν τον Χριστιανισμό. Επισκέφθηκε το μαντείο των Δελφών για να ρωτήσει αν θα πετύχαινε η προσπάθειά του και η Πυθία του απάντησε ότι το ποτάμι της ιστορίας δεν γυρίζει πίσω. Είναι απόλυτη αλήθεια αυτό, η ιστορία δεν γυρίζει πίσω, ό,τι έχει γίνει δεν μπορεί να ξε-γίνει σαν να μην υπήρξε ποτέ. Όσο ωραία και απαραίτητη αν είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η απαγόρευση των ορυκτών καυσίμων δεν μπορεί να συμβεί μέχρι να βρεθεί άλλη πηγή καυσίμων και αυτό ακόμα δεν έχει συμβεί.

Όσο καλά και μοδάτα αν είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα παγιωθούν στην αγορά αν δεν αποκτήσουν τις δυνατότητες των βενζινοκίνητων. Δεν μπορεί κάποιος να θέλει οκτώ ώρες για την Θεσσαλονίκη και δυο μέρες για την Αλεξανδρούπολη! Αυτό πρακτικά θα καταργούσε τα ταξίδια.

Δεν μπορούν να καταργηθούν τα φορτηγά – που δεν μπορούν να κινηθούν με ηλεκτρική ενέργεια – γιατί αυτό θα σημάνει το τέλος του εμπορίου ουσιαστικά. Το ίδιο ισχύει και για τα πλοία, δεν μπορούμε να γυρίσουμε στα ιστιοφόρα θα γίνουν ελάχιστα τα είδη που θα μπορούν να εμπορευθούν και θα είναι πανάκριβα. Και ποιος θα ζήσει με τις συνθήκες αυτές; Ακόμα και αν οι ανανεώσιμες πηγές μπορούν να λύσουν τα καθημερινά προβλήματα θα λείπουν τα υλικά, οι πρώτες ύλες και τα μέσα για τη χρήση τους. Κοινώς δεν μπορούμε να γυρίσουμε στον Μεσαίωνα.

Άρα μέχρι να βρεθεί άλλη ικανή πηγή ενέργειας δεν θα σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τα ορυκτά καύσιμα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου